Предвыборная агитация перед парламентскими выборами в Турции, Turcia

Premierul Turciei cheamă la conlucrare pentru o nouă constituţie

9
(reînnoit 13:09 08.06.2015)
"Chemăm colegii din alte partide la elaborarea în comun a unei noi constituţii", a declarat premierul Turciei duminică seara după ce au fost anunţate rezultatele alegerilor parlamentare.

CHIŞINĂU, 8 iun — Sputnik. Prim-ministrul Turciei, Ahmet Davutoglu, a chemat toate partidele care au intrat în parlament în rezultatul scrutinului de duminică să se implice în elaborarea unei noi constituţii.

Conform datelor preliminare, după numărarea a 100% din buletinele de vot partidul de guvernământ „Dreptate şi Dezvoltare”, condus de Davutoglu, a obţinut 40,8% de voturi şi 256 de locuri în parlament. În pofida victoriei la alegeri, partidul a pierdut majoritatea parlamentară. Partidul Popular Democrat de centru-stânga a obţinut 25,2% şi 133 de locuri în parlament, Partidul Naţionalist al Mişcării Naţionale – 16,5% şi 83 fotolii, Partidul Popular Democrat pro-kurd – 12,9% şi 78 locuri. Participarea la vot a fost de 84%.

„Suntem împotriva jocurilor de culise şi chemăm colegii din alte partide la elaborarea în comun  a unei noi constituţii”, — a declarat Davutoglu în discursul său în faţa susţinătorilor la mitingul din Ankara.

 

9
Tagurile:
O nouă constituţie, Prim-ministru, Alegeri parlamentare, Turcia


Загрузка...