НАТО

Michael Turner: NATO trebuie se extindă

32
Preşedintele Adunării Parlamentare a NATO, Michael Turner, a pledat, duminică, în favoarea extinderii alianţei transatlantice, în cadrul unei reuniuni care a avut loc la Budapesta.

CHIŞINĂU, 18 mai – Sputnik Moldova. Preşedintele Adunării Parlamentare a NATO, Michael Turner, a pledat, duminică, în favoarea extinderii alianţei transatlantice, în cadrul unei reuniuni care a avut loc la Budapesta, relatează mediafax, citând MTI.

“NATO trebuie să fie deschisă faţă de extinderea alianţei”, a declarat preşedintele Adunării Parlamentare a NATO. Acesta a afirmat că fiecare ţară trebuie să îşi decidă propriul viitor fără teamă sau presiune din exterior şi că Ucraina are, de asemenea, dreptul de a-şi decide propria soartă. 

Turner a subliniat că Adunarea Parlamentară susţine extinderea NATO, pentru că aceasta înseamnă “stabilitate şi securitate pentru ţările care vor adera”.

Vorbind despre ameninţarea din Orientul Mijlociu, Turner a declarat că Europa şi Statele Unite trebuie să colaboreze pentru a combate Statul Islamic.


32
Tagurile:
EXTINDERE, NATO, Michael Turner, Ungaria
Tematic
NATO nu planifică reluarea cooperării cu Rusia?


Загрузка...