Chișinăuianul Igor Mariuța a imortalizat frumoasa ploaie de stele care a putut fi observată recent, inclusiv în Moldova. Filmările au fost efectuate în rezervația Țâpova (raionul Rezina), unul dintre cele mai enigmatice locuri din țară.
Potrivit unei legende, în grota cascadei de la Țâpova a fost îngropat cântăreț din mitologia greacă Orfeu. În localitatea dată sunt observate și fenomene paranormale. Dar, să le lăsăm în pace. Să admirăm mai bine ceea ce a reușit să surprindă fotograful amator prin metoda time-laps.
Noțiunea „time-laps" provine din engleză și înseamnă fotografiere sau filmare lentă, cu un număr exact de cadre pe minut, care sunt combinate ulterior într-o singură imagine video.
Cei care au ținut o pisică la casă au avut posibilitatea să se convingă cât de deștepte pot fi aceste animale, care își însușesc cu timpul deprinderi ce te fac să le admiri inteligența și spiritul de observație.
În această înregistrare video puteți vedea cum animalul ingenios, care se pare că s-a întors de la plimbare, a sărit pe ușă și a reușit să apese soneria.
Pisicile sunt animale de pradă, în mediul natural ele au de soluționat în permanență o mulțime de probleme pentru a putea pune laba pe pradă. Iată de ce acești ”hoțomani” pufoși, prin observare și deducere, se pricep apoi să folosească dispozitivele care ai fost create pentru oameni.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Cel puțin câinele din acest video încercă să-l trateze pe stăpânul lui de dependența de telefonul mobil. Păcat doar că acesta nu este în stare să înțeleagă.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul generalist Iurie Cușnir a explicat că pacienții ce suferă de obezitate fac parte din lista celor mai vulnerabile categorii de persoane ce riscă să dezvolte o formă severă de COVID.
"Spre exemplu, în Franța peste 50 procente din pacieneții obezi au ajuns în terapia intensivă, iar în Marea Britanie 70 la sută. Maladia a avut consecințe grave pentru această categorie de persoane, inclusiv a adus în multe cazuri la decese", a subliniat Iurie Cușnir.
Mai mult, medicul a remarcat că în timpul pandemiei oamenii au făcut mai puțină mișcare, au fost predispuși stresului, iar în lipsă de activități au consumat mai multe alimente bogate în grăsimi. Toți acești fatori au contribuit la creșterea masei corporale.
Potrivit lui Iurie Cușnir, obezitatea poate duce la la diabet, infarct, atac cerebral sau chiar boli oncologice. Alimentația sănătoasă, practirarea exercițiilor fizice cu regularitate și consumul de lichide reduce semnificativ riscul de a adăuga mai multe kilograme.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova