Campionatul Europei la arte marțiale: cele mai spectaculoase momente

82
(reînnoit 17:19 13.04.2017)
La Chișinău s-a încheiat a șasea ediție a Campionatului Europei la Arte Marțiale, ca re s-a desfășurat cu suportul Federației de Luptă Națională „Voievod"

În concursul pe echipe pe primul loc s-au clasat sportivii din Republica Moldova care au reprezentat diferite cluburi ale Federației „Voievod". Locul doi i-a revenit României, urmată de Armenia pe locul trei.

La categoria lupte marțiale bărbați, cei mai buni au fost sportivii moldoveni Nicolai Deleu (l-a învins pe Gadjik Saakaia, Armenia); Evgheni Cernopolk (a câștigat în fața lui Mehmed Cil, Turcia) și Aureliu Stețenco. La categoria femei au excelat moldovencele Lucia Miriuța și Lina Ceban. La competiții au participat peste 400 de sportivi din opt țări: Moldova, Rusia, România, Ucraina, Armenia, Turcia, Azerbaidjan și Ciprul de Nord.

Președintele Federației de Luptă Națională „Voievod", Nicolai Pascaru, i-a comunicat corespondentului Sputnik Moldova că, în timp de șase ani, Campionatul Europei la Arte Marțiale s-a transformat într-o amplă platformă în cadrul căreia sportivii din mai multe țări au posibilitatea să-și demonstreze măiestria.

„Numărul participanților crește constant. La campionat participă echipe din mai multe țări străine, inclusiv Turcia, Azerbaidjan și Ciprul de Nord. Ne bucură faptul că participanții la turneului sunt tot mai tineri. Sunt și foarte mulți copii. Am reușit să creăm o atmosferă confortabilă, ospitalieră, ceea ce le permite luptătorilor să se concentreze doar pe aspectele sportive", a spus Pascaru.

În cadrul campionatului a avut loc tradiționala ceremonie de înmânare a copiei sabiei lui Ștefan cel Mare, de care se învrednicesc persoane remarcabile, care au avut o contribuție deosebită la păstrarea statalității moldovenești și dezvoltarea spiritului patriotic. În 2017, de această onoare s-a învrednicit Corneliu Popovici, consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

82
Tagurile:
arte marțiale, campionat, Campionat European de Arte Marţiale, Federația de Luptă Națională „Voievod", Nicolai Pascaru, Chișinău
Tematic
„Voievod” organizează Campionatul internațional de lupte corp la corp
Sportivii de la "Voievod" au cucerit trei medalii de aur la campionatul național

Strașnic de frumos: Fulgere spectaculoase în Chișinău - Video

3473
Strașnic de frumos: Astfel am putea spune despre fulgerele spectaculoase care au luminat cerul deasupra Chișinăului din noaptea spre 3 iunie.

În această noapte, fulgere spectaculoase au luminat cerul deasupra Chișinăului. Din cauza ploii torențiale, mai multe străzi din Capitală au fost inundate și acoperite de noroi.

Fulgerul este un arc electric luminos rezultat în urma unui proces de descărcare electrică între nori cauzat de o diferență de potențial electrostatic. Acest fenomen meteorologic are loc în natură între nori încărcați cu sarcini electrice diferite.

Ca rezultat al ploii torențiale, mai multe străzi din capitală au fost inundate.

3473
Tagurile:
video, Chișinău, fulgere, Strașnic de frumos
Тема:
Prognoza meteo: surprizele primăverii
Tematic
Fulgere, tunete și inundații: Consecințele ploii torențiale din Capitală - Video
Noapte albă pentru salvatori: Iată în ce situații au intervenit - Foto


Загрузка...

Ziua Copilului la Chișinău: voie bună, multe zâmbete și distracții

668
(reînnoit 14:54 01.06.2019)
Dimineața de 1 iunie a început cu mare forfotă în parcurile din Chișinău, unde de Ziua Copiilor sunt organizate diverse acțiuni distractive pentru cei mici.

Însoțiți de părinți, micuții au venit în Parcul de distracții din Valea Trandafirilor, unde i-au așteptat mai multe surprize.

Micuții sunt întâpinați la intrarea în parc de personajele din poveste, după care sunt invitați să participe la multitudinea de acțiuni cultural- artistice ce sunt organizate de ziua lor.

Acțiuni dedicate copiilor vor fi organizate pe parcursul întregii zile atât în Capitală, cât și în alte regiunie ale țării.

668
Tagurile:
parc, Chisinau, ziua copilului
Tematic
1 iunie – Ziua Copiilor: Unde putem merge cu cei mici de 1 iunie
Gânduri de 1 iunie: Ce este în mintea copiilor și părinții nu bănuiesc


Загрузка...
Ploaie

Ne așteaptă o duminică ploioasă: Prognozele meteorologilor

0
(reînnoit 19:12 30.05.2020)
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că vom avea parte de o zi ploiasă. Cerul va fi noros, iar temperaturile vor fi mai scăzute.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi vreme posomorâtă, iar pe arii extinse vor cădea ploi de scurtă durată. 

Potrivit specialiștilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, nici temperaturile nu vor fi specifice sfârșitului lunii mai, ci ușor mai scăzute pentru această perioadă. 

Maximele vor oscila între 15 și 18 grade Celsius în nordul țării, 16 și 19 grade în centru, iar la sud mercurul din termometre va urca până la 20 de grade.

Prognoza meteo pentru 31 mai
Prognoza meteo pentru 31 mai

Datele arată că vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică scăzută. Vântul va sufla din Sud-Vest.

Ploile nu vor conteni nici săptămâna viitoare. Chiar de luni vor cădea precipitații cu descărcări electrice în nordul țării. Totuși, vremea se va încălzi ușor, iar maximele vor ajunge până 25 de grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
meteo, ploile
Tematic
Ploi cu tunete și fulgere anunțate pentru astăzi: Prognoza meteo pentru 24 - 30 mai
Pregătiți umbrela – vin ploi cu tunete și fulgere: Prognoza meteo pentru 20 – 26 mai


Загрузка...