Putin, despre persecutarea jurnaliștilor ruși în străinătate: „Dorim condiții egale”

58
(reînnoit 18:19 08.06.2021)
În timpul Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg, președintele rus Vladimir Putin a răspuns la o întrebare a lui Peter Kropsch, director executiv al Agenției Germane de Presă.

Jurnalistul a întrebat despre activitățile mass-media din Rusia și despre atribuirea statutului de agent străin unor publicații. Liderul rus a subliniat că orice instituție mass-media are posibilitatea de a lucra în mod deschis și în cadrul legii să activeze în Rusia și să își exprime liber poziția.

Putin a comparat, de asemenea, situația legată de libertatea de exprimare în Occident și în Rusia. Potrivit președintelui rus, în Rusia, jurnaliștii sunt liberi să poarte orice discuție, inclusiv pe probleme politice. Cu toate acestea, Putin a menționat că în țările occidentale situația legată de libertatea de exprimare, dimpotrivă, se află într-o stare deplorabilă și, ca exemplu, a citat situația cu presiunea și persecuția jurnaliștilor ruși și a mass media ruse.

 

58
Tagurile:
Rusia, Jurnaliști, Putin

O orchestră din Berlin aduce un omagiu victimelor invaziei naziste în URSS

18
(reînnoit 16:04 22.06.2021)
Orchestra Neue Philharmonie a adus, marți, în fața Casei Ruse din Berlin, în omagiu victimelor, la cea de-a 80-a aniversare a începutului operațiunii Barbarossa - invazia Germaniei naziste în Uniunea Sovietică, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

După spectacol, baloane albe sub formă de porumbei au fost eliberate în cer.

Ziua Comemorării și a Durerii este marcată în Rusia și în multe alte foste republici ale URSS pe 22 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18


Загрузка...

Video: Zi neagră în calendar - Au loc depuneri de flori la Complexul memorial „Eternitate”

80
(reînnoit 09:33 22.06.2021)
În urmă cu 80 de ani, pe 22 iunie 1941, a început Marele Război pentru Apărarea Patriei. În memoria acestui eveniment, la Complexul memorial „Eternitate” din Chișinău are loc o ceremonie de depunere de flori.

La Chișinău se desfășoară o ceremonie de depuneri de flori la Complexul memorial „Eternitate”, cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la declanșarea Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

La evenimentul comemorativ participă oficiali ai țării și reprezentanți ai misiunilor diplomatice din diferite țări acreditate în Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

80
Tagurile:
Marele Război pentru Apărarea Patriei, Complexul Memorial "Eternitate", depuneri de flori


Загрузка...
Președintele rus Vladimir Putin

Putin, despre așteptările rușilor după încheierea războiului rece

13
Rusia spera că încheierea războiul rece va deveni o victoria comună pentru Europa unită, de la Lisabona până la Vladivostok, a scris Putin într-un articol semnat pentru presa germană.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Într-un articol publicat în săptămânalul german Die Zeit, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat că a existat o speranță că sfârșitul războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa.

Articolul, textul căruia a fost publicat pe site-ul Kremlinului, este dedicat celor 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Articol lui Putin, la 80 de ani de la invazia naziștilor în URSS: "Să fim deschiși, în ciuda trecutului" >>>

“Noi speram că încheierea războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa. Părea că mai e puțin și va deveni o realitate visul lui Charles de Gaulle despre un continent unit, nu atât geografic “de la Atlantic până la Ural”, ci cultural și civilizational, de la Lisabona, până la Vladivostok”, se spune în articolul președintelui rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

13
Tagurile:
război rece, Rusia, Putin


Загрузка...