Vacarmul provocat de cicadele în America de Nord

67
(reînnoit 16:46 26.05.2021)
Mii de cicadele Brood X au ieșit la suprafață după ce au trăit și s-au împerecheat subteran timp de 17 ani. Spectacolul a fost filmat marți la Washington DC.

Nimfele periodice de cicada de șaptesprezece ani din estul Americii de Nord apar între sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii iunie pentru a se împerechea, producând un zgomot de până la 110 decibeli.

Cicadele cu puiet X au început să apară în număr mare de miliarde în 15 state din jumătatea de est a SUA, inclusiv Maryland.

Cicadele sunt niște insecte care seamănă cu lăcustele și trăiesc pe toate continentele, cu excepția Antarcticii. Specia Cicada septemdecim, întâlnită în nord-estul Americii, i-a fascinat pe biologi multă vreme.

Milioane de cicade din această specie apar brusc în timpul primăverii pentru doar câteva săptămâni. În scurtul timp petrecut la lumina soarelui, insectele năpârlesc, cântă asurzitor, zboară, se reproduc, iar apoi mor. În mod bizar, generația următoare apare 13 sau 17 ani mai târziu, în funcție de specie. Dar ce se întâmplă cu insectele în tot acest timp?

Pentru a răspunde, trebuie să înțelegem ciclul de viață unic al cicadei. La aproximativ o săptămână după ce își fac apariția, insectele, aflate în stadiul de adult, se împerechează, iar apoi femelele depun între 400 și 600 de ouă în interiorul ramurilor copacilor. La scurt timp după aceea, adulții mor. În următoarele câteva săptămâni, ouăle ecluzează și micuțele larve cad pe pământ, sapă galerii în sol și încep o viață în subteran, unde sug sevă din rădăcinile arbuștilor și ale copacilor ani la rând. Treisprezece sau șaptesprezece ani mai târziu, noua generație de adulți își face apariția și repetă ciclul.

Potrivit unui articol din revista Nature, ciclul de viață complex al acestor cicade „i-a pus în încurcătură pe oamenii de știință timp de secole. . . . Chiar și în prezent, entomologii încearcă să înțeleagă cum au evoluat ciclurile de viață bizare ale cicadelor”. Acesta reprezintă un mister nemaiîntâlnit în regnul animal.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

67
Tagurile:
nord, America

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

22
(reînnoit 18:15 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...

Italia: Un român a fost acuzat în cazul ”camionului morții” din Essex

62
(reînnoit 17:16 13.06.2021)
Un bărbat de 27 de ani a fost reținut lângă Milano în legătură cu moartea a 39 de imigranți găsiți în Essex, Marea Britanie, în 2019.

Filmarea prezentată public azi dimineață arată suspectul reținut de poliția italiană, fiind vorba despre un român.

Suspectul, Dragoș Damian, a fost acuzat de conspirație în a asista imigrarea ilegală, printre alte capete de acuzare.

În total, de 31 de bărbați și 8 femei, care aveau cetățenie vietnameză, și despre care se crede că erau muncitori imigranți fără acte, au fost găsiți decedați într-un camion în Essex, în octombrie 2019.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

62
Tagurile:
acuzat, reținut, român, Italia


Загрузка...
Coronavirusul SARS-CoV-2 la microscop

Ce spune Ghințburg despre mutațiile rusești ale coronavirusului

0
(reînnoit 20:22 13.06.2021)
Șeful Centrului Gamalei, Aleksandr Ghimțburg, a vorbit despre mutațiile rusești ale coronavirusului.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. În Rusia există variante originale de mutații ale coronavirusului, de exemplu la Moscova, proprietățile și diferențele lor față de alte tulpini sunt studiate în prezent, a declarat pentru RIA Novosti  directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamalei,  Aleksandr  Gințburg.

"Faptul că în țara noastră, și în particular la Moscova, ca și în alte țări, există variante originale de mutații ale virusului, acest lucru este sigur. Acum studiem proprietățile și diferențele lor față de alte tulpini care circulă", a spus Gunțurg.

Nu vă faceți iluzii: Nu vom scăpa de coronavirus – oficial OMS>>>

Anterior, directorul adjunct al Centrului Gamalei Denis Logunov i-a spus lui Vladimir Putin că ar putea apărea tulpini ”de Moscova ” ale coronavirusului, președintele a declarat că a discutat acest subiect.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Rusia, mutații, coronavirus
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusului


Загрузка...