SUA: Intervenția pompierilor la Parohia Sacred Heart of Jesus, Minneapolis

33
(reînnoit 20:34 20.04.2021)
Pompierii intervenit petnru a stinge flăcările la Parohia Sacred Heart of Jesus din nord-estul orașului Minneapolis, SUA, luni seara.

Localnicii au putut vedea cum scări telescopice au fost folosite în operațiunile de stingere a focului, care a devastat structura clădirii, acoperișul și clopotnița.

Cauza incendiului urmează să fie stabilită.

Minneapolis, mai precis Centrul său din Brooklyn, a fost zguduit de o serie de proteste violente după uciderea de către poliție a lui Daunte Wright într-un oraș care încă își revenea după efectele manofestațiilor legate de uciderea lui George Floyd.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

33
Tagurile:
Biserică, SUA, incendiu

În ajunul olimpiadei: Conferința arcașilor Dan Olaru și Alexandra Mârca

9
Arcașii moldoveni care s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo se pregătesc activ să joace pentru echipa națională a Moldovei. Aceștia dezvăluie detaliile pregătirii în cadrul unei conferințe de presă.

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo 2020 încep în Japonia peste o lună. În ajunul acestui eveniment, arcașii moldoveni Dan Olaru și Alexandra Mârca țin o conferință de presă împreună cu antrenorul lor Irina Cekanova.

Sportivii vorbesc despre pregătirea pentru competiții internaționale și răspund la întrebările jurnaliștilor.

Jocurile Olimpice trebuiau să aibă loc în 2020, dar din cauza pandemiei COVID-19, Comitetul Olimpic Internațional a decis să le amâne până în vara anului 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

9
Tagurile:
Dan Olaru, conferință


Загрузка...

Canoiștii olimpici moldoveni se pregătesc de Olimpiadă pe lacul Ghidighici

23
(reînnoit 20:13 24.06.2021)
Pregătirea pentru Jocurile de la Tokyo a echipei olimpice moldovenești de canoiștii a intrat în cea mai "fierbinte" și responsabilă etapă.

Serghei Tarnovschi, favoritul echipei, câștigând podiumul viitoarelor olimpiade, continuă să se antreneze sub conducerea șefului Comitetului Olimpic al Republicii Moldova, Nicolae Juravschi.

Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic din Moldova,  a amintit că au rămas doar 29 de zile până la inaugurarea Jocurilor Olimpice, care, potrivit lui, este cel mai important eveniment din ultimii trei ani, iar din cauza pandemiei deja din ultimii cinci ani ai Jocurilor Olimpice.

"Eu, în felul meu, sunt o persoană maximalistă, iată de ce consider că există întotdeauna un loc pentru îmbunătățirea situației. În ceea ce privește pregătirea – în același timp, avem și o calificare feminină la canoe dublu, iată și Sergiu a primit o calificare. Acum e important ca, în aceste ultimele zile, nu doar să ne menținem forma, dar și să o îmbunătățim. Mai ales că acum e o perioadă accelerată și n-ar trebui să comitem erori, dar și să păstrăm băieților o stare de spirit, să n-o epuizeze moral, să poată vedea o creștere a vitezei. Desigur, în această etapă trebuie să gândim pozitiv și să ne dezvoltăm, pentru a face totul cât mai bine. Analizăm sezoanele precedente,  volumul de muncă și observăm că am atins viteze bune, un nivel bun de pregătire, moral și psihologic. Iată de ce vedem și observăm că suntem cu adevărat concurenți pe podium, iată de ce trebuie să conștientizăm că, în timpul jocurilor, tensiunea psihologică este foarte mare. Există mulți campioni care nu devin olimpici din cauza mai multor factori. Trebuie să ducem până la capăt ciclul de pregătiri pentru a evolua cu demnitate", a declarat Nicolae Juravschi pentru Sputnik Moldova.

"Nu ghicesc, ci mă pregătesc pentru a evolua cât mai bine. Fiecare are părți tari, cred că le am și eu. Dar nu mizez pe ele, ci pe antrenamente. Cu cât mai bine te pregătești, cu atât mai bine de prezinți. Trebuie să mă solicit. Ne pregătim vara, însă avem de toate, avem un bazin, e cald, avem o sală mică, putem merge și la Chișinău la antrenamente. La această etapă e suficient. Fiecare trebuie să fie pe fază pentru că Jocurile Olimpice sunt impredictibile", a declarat pentru Sputnik Moldova Serghei Tarnovschi, canotor, membru al selecționatei olimpice a Moldovei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23


Загрузка...
Accident grav la Horești

VIDEO TERIFIANT: Momentul descarcerării victimelor accidentului de la Horești

0
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut public imaginile cu momentul descarcerării victimelor accidentului terifiant de la Horești, soldat cu moartea unei fetițe de 5 ani. Oamenii au fost scoși de salvatori dintre fiarele unui vehicul.

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Imagini cutremurătoare cu momentul descarcerării victimelor teribilului accident de la Horești au fost publicate de IGSU.

Instituția a prezentat detalii despre intervenția de ieri. 

La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri care au scos victimele dintre fiarele microbuzului. Astfel, trei persoane, o copilă de 10 ani dar și două femei de 68 și 35 de ani, au fost transportate în stare gravă la spital. 

Amintim că o fetiță de doar cinci ani a murit, iar alte trei persoane au ajuns în stare gravă la spital,

după ce două automobile s-au ciocnit în raionul Ialoveni. 

Potrivit IGSU, impactul a avut loc în seara zilei de ieri, în apropiere de localitatea Horești. În coliziune a fost implicat un microbuz marca Volkswagen și o mașină marca BMW.

Circumstanțele producerii accidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

Fii la curent cu toate ?tirile din Moldova ?i din lume! Aboneaza-te la canalul nostru din Telegram >>>
Prive?te Video ?i asculta Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
copil, stare grava, Victime, Accident
Tematic
Trei moldoveni au murit într-un teribil accident produs în județul Cluj
Grav accident rutier în Sângerei: Sunt victime - Video
Accident cumplit la Ialoveni: Un copil de cinci ani s-a stins din viață - Foto


Загрузка...