Fisura s-a deschis în jurul prânzului, ora locală și are aproximativ 500 de metri lungime și aproximativ un kilometru de situl original, care este activ din 19 martie.
Viteza de revărsare a lavei a crescut pe parcursul zilei. Fluxul de lavă a atins în mai puțin de două ore fundul Meradalir, o vale la nord-est de Geldingadalir, curgând printr-un canal îngust.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Magistrații Înaltei Curți s-au întrunit joi, 15 aprilie, într-o ședință în care se examinează circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a. Sesizarea în acest sens a fost depusă de către șeful statului.
Ulterior, la ora 15:00, președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, va susține un briefing în care va vorbi despre constatările făcute de magistrați.
Amintim că anterior, după ce fostul premier Ion Chicu a anunțat despre demisionarea Guvernului său, președintele Maia Sandu a înaintat-o pe Natalia Gavrilița la funcție de prim-ministru. Atunci, niciun deputat din forul legislativ nu a votat pentru susținerea candidatului la funcția de prim-ministru propus de Maia Sandu, dar și a echipei de miniștri prezentată de Natalia Gavrilița.
Totodată, în cadrul ședinței Parlamentului din data de 11 februarie, deputatul PSRM Corneliu Furculiță a anunțat formarea unei majorități în Legislativ din care fac parte socialiștii, Platforma Pentru Moldova, dar și deputații neafiliați Nichiforciuc, Andronache și Oleinic.
Noua majoritate anunțată, care avea 54 de deputați, a fost numită Platforma Parlamentară pentru Moldova. Tot în acea zi, majoritatea creată a propus propriul candidat la funcția de premier și anume pe fostul ministru al Finanțelor Mariana Durleșteanu. Șeful statului a refuzat să o nominalizeze și a înaintat-o repetat la funcția de premier pe Natalia Gavrilița.În data de 23 februarie, Curtea Constituțională a decis că decretul de înaintare repetată a lui Gavriliță este neconstituțional. Ulterior, după consultările cu fracțiunile parlamentare, Maia Sandu l-a propus la funcția de premier pe Igor Grosu, motivând că nu a fost propus un candidat comun.
Ulterior, PSRM și Platforma Pentru Moldova, alături de câțiva deputați neafiliați, au format o nouă majoritate parlamentară, care l-au înaintat la funcția de prim-ministru pe ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc. În data de 22 martie, Înalta Curte a decis că decretul de desemnare a lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova este constituțional.
Precizăm că Igor Grosu a publicat lista miniștrilor pe care-i propune în viitorul guvern. Totodată, în cadrul ședinței din 25 martie a Parlamentului, Igor Grosu urma să-și prezinte echipa și programul de guvernare, dar deputații PSRM și ai platformei „Pentru Moldova” au părăsit sala de plen, astfel nu a fost întrunit cvorumul. În aceste condiții, cea de-a doua tentativă de învestire a unui nou guvern se consideră consumată, a anunțat președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi.
Ulterior, președintele Maia Sandu s-a așezat la masa de negocieri cu fracțiunile, platformele și grupurile parlamentare și au discutat probabilitatea dizolvării Parlamentului. Majoritatea deputaților s-au arătat împotriva dizolvării, deoarece țara trece printr-o perioadă grea, iar unele eventuale alegeri anticipate nu sunt potrivite pentru această perioadă. Totuși, Maia Sandu este de părere că există toate circumstanțele pentru ca actualul parlament să fie dizolvat și a depus o sesizare la Înalta Curte în acest sens.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
"Trebuie să lucrăm, dar ei nu ne lasă să lucrăm. Ajutorul nu ajunge", a spus angajatul Giuseppe Vasapolli.
„Încă trăim din puținii bani câștigați în timpul verii”, a declarat proprietarul unui restaurant, Massimiliano Beppe. "Nu este posibil să lucrăm doar o lună pe an și să rămânem închiși pentru lunile rămase."
Protestatarii au fost de asemenea certându-se cu Poliția, precum și scandând „libertate” în fața lor.
Italia a înregistrat 3 793 033 de cazuri confirmate de COVID-19, și 115 088 decese asociate coronavirusului, potrivit datelor compilate de Universitatea John Hopkins.
Declarații ale protestatarilor:
Francesco Lopresti, ospătar: "Cu reguli de distanțare și să fie dure. Cine nu le respectă, poate fi expulzat. Dar trebuie să lucrăm. Nu mai putem aștepta."
Giovanni Gandolfo, asociația italiană AIRCA: "Pentru că nu există turiști, chiar dacă suntem deschiși, nu putem lucra. 2021 pare mai rău decât 2020. Pentru că în 2020 am avut un bonus pentru centrele istorice, acum nimic. Multe dintre companiile noastre riscă să falimenteze în șase luni".
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Munca cu animalele este pe cât de plăcută, pe atât de grea, deoarece fiecare patruped are temperamentul său și necesită să cunoști psihologia acestora ca să îi poți deservi. Fiecare animal are nevoie de o abordare individuală și doar așa el poate să stea liniștit până se finalizează procedura la salon.
Pachetul de servicii pentru animale, unde intră spălarea, tunsoarea, tăierea ghearelor și curățarea urechilor durează în medie trei ore, în funcție de specia animalului și blana acestuia.
Totodată, meșterii salonului studiază regulat tendințele în materie de tunsori pentru animale și încearcă să pună în practică tehnologiile noi, astfel ca acestea să arate bine și îngrijit. Specialiștii recomandă ca fiecare animal să fie spălat cel puțin o dată în lună, dacă acesta stă doar în casă și măcar o dată în săptămână, dacă animalul iese pe afară. Totodată, animalul trebuie tuns o dată la două luni ca acesta să aibă un aspect curat și îngrijit.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
În Capitală sunt mai multe saloane de înfrumusețare pentru animale de companie.
Unii oameni își răsfață animalele așa cum mulți nu și-ar permite. Ei își duc patrupezii la salon de înfrumusețare pentru a fi tunși și îngrijiți.
Meșterii pot oferi servicii atât pisicilor și câinilor, cât și iepurilor, șinșilelor și chiar și berbecilor sau cailor.
Potrivit directoarei salonului, fiecare patruped are temperamentul său și necesită să cunoști psihologia acestora ca să îi poți servi.
În pachetul de servicii pentru animale intră spălarea, tunsoarea, tăierea ghearelor și curățarea urechilor.
Animalele care ajung la salon pentru prima dată suportă un stres inițial, pentru că nu înțeleg ce se întâmplă cu ele.
Potrivit directoarei salonului, fiecare animal trebuie să fie spălat cel puțin o dată în lună, dacă acesta stă doar în casă și măcar o dată în săptămână, dacă animalul iese pe afară.
Animalul trebuie tuns o dată la două luni ca acesta să aibă un aspect curat și îngrijit.
Fiecare animal are nevoie de o abordare individuală și doar așa el poate să stea liniștit până se finalizează procedura la salon.
La salon sunt primite doar animalele vaccinate împotriva rabiei, deoarece sunt cazuri când ele pot mușca meșterii care îi tund și atunci consecințele pot fi grave.
Procedura durează în medie trei ore, în funcție de specia animalului și blana acestuia.
Animalele pot beneficia și de vopsirea blănii.