Cum te poți pomeni fără mașină în Capitală

439
(reînnoit 16:26 31.03.2021)
Lipsa parcărilor rămâne o mare bătaie de cap pentru șoferii din Chișinău, care deseori sfidează regulile și își lasă mașinile pe unde apucă. Cei mai impertinenți parchează în intersecții, în stațiile de așteptare și chiar pe trecerile de pietoni.

În cazul în care parchează neregulamentar, șoferii pot descoperi stupefiați că le-a dispărut automobilul. Și asta pentru că Poliția poate solicita evacuarea automobilului. Aceste servicii sunt prestate de o companie privată, care are un contract semnat cu Inspectoratul General al Poliției. Mulți conducători auto sunt deseori nedumeriți, nu știu cum să acționeze și unde să se adreseze ca să-și recupereze vehiculul. Sputnik Moldova a căutat răspunsuri la toate aceste întrebări și vă prezintă un reportaj video la acest subiect.

Poliția a explicat pentru Sputnik Moldova în ce situații este solicitată intervenția evacuatorului – de obicei asta se întâmplă în cazul încălcărilor grave.

„Evacuăm și acele unități de transport, la solicitările cetățenilor, care blochează accesul la tomberoanele cu gunoi, sunt parcate pe gazon, acele automobile care sunt parcate din cale afară”, a declarat Andrei Putin, inspector principal al INSP.

În momentul în care au sesizat o încălcare, ofițerii încearcă să identifice șoferul și să-l informeze. Totuși, dacă agentul constatator nu reușește să găsească conducătorul automobilului parcat neregulamentar, atunci recurge la metoda de evacuare a mijlocului de transport.

Potrivit Poliției, după ce mașina este ridicată de evacuator, ea este dusă la parcarea cu plată, unde stă până la sosirea șoferului. Mulți conducători auto care descoperă că le-a dispărut mașina de multe ori nu știu unde să se adreseze ca să afle de unde poate să și-o revendice.

Oamenii legii spun că șoferul poate afla dacă automobilul său a fost evacuat după ce accesează site-ul parcarespeciala.md sau dacă sună la Serviciul 112. Ulterior, acesta trebuie să meargă la Poliție pentru a i se elibera procesul verbal, dar și un certificat de eliberare a mijlocului de transport. Mașina îi poate fi întoarsă șoferului doar după ce el prezintă certificat de la poliție.

Totodată, conducătorul auto este nevoit să achite serviciul de evacuare, care costă 790 de lei pentru o mașină ce nu depășește masa de 3,5 tone. De asemenea, se achită și fiecare oră în care mașina se află în parcarea specială. Ora costă 12 lei.

Amenda pentru parcarea neregulamentară constituie între 900 și 1 500 de lei, dar șoferii primesc și patru puncte de penalizare. Totodată, amenda pentru parcarea neregulamentară și blocarea accesului variază între 1 500 și 3 000 de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

439
Tagurile:
Poliție, parcare neregulamentară, parcare
Tematic
Măsuri dure! Ce se întâmplă cu mașinile parcate neregulamentar

O orchestră din Berlin aduce un omagiu victimelor invaziei naziste în URSS

17
(reînnoit 16:04 22.06.2021)
Orchestra Neue Philharmonie a adus, marți, în fața Casei Ruse din Berlin, în omagiu victimelor, la cea de-a 80-a aniversare a începutului operațiunii Barbarossa - invazia Germaniei naziste în Uniunea Sovietică, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

După spectacol, baloane albe sub formă de porumbei au fost eliberate în cer.

Ziua Comemorării și a Durerii este marcată în Rusia și în multe alte foste republici ale URSS pe 22 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17


Загрузка...

Video: Zi neagră în calendar - Au loc depuneri de flori la Complexul memorial „Eternitate”

80
(reînnoit 09:33 22.06.2021)
În urmă cu 80 de ani, pe 22 iunie 1941, a început Marele Război pentru Apărarea Patriei. În memoria acestui eveniment, la Complexul memorial „Eternitate” din Chișinău are loc o ceremonie de depunere de flori.

La Chișinău se desfășoară o ceremonie de depuneri de flori la Complexul memorial „Eternitate”, cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la declanșarea Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

La evenimentul comemorativ participă oficiali ai țării și reprezentanți ai misiunilor diplomatice din diferite țări acreditate în Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

80
Tagurile:
Marele Război pentru Apărarea Patriei, Complexul Memorial "Eternitate", depuneri de flori


Загрузка...
Președintele rus Vladimir Putin

Putin, despre așteptările rușilor după încheierea războiului rece

0
Rusia spera că încheierea războiul rece va deveni o victoria comună pentru Europa unită, de la Lisabona până la Vladivostok, a scris Putin într-un articol semnat pentru presa germană.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Într-un articol publicat în săptămânalul german Die Zeit, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat că a existat o speranță că sfârșitul războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa.

Articolul, textul căruia a fost publicat pe site-ul Kremlinului, este dedicat celor 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Articol lui Putin, la 80 de ani de la invazia naziștilor în URSS: "Să fim deschiși, în ciuda trecutului" >>>

“Noi speram că încheierea războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa. Părea că mai e puțin și va deveni o realitate visul lui Charles de Gaulle despre un continent unit, nu atât geografic “de la Atlantic până la Ural”, ci cultural și civilizational, de la Lisabona, până la Vladivostok”, se spune în articolul președintelui rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
război rece, Rusia, Putin


Загрузка...