Marea Britanie: Mii de oameni au protestat la Londra împotriva restricțiilor COVID-19

80
Protestatarii au ieșit sâmbătă pe străzile Londrei pentru a manifesta împotriva măsurilor de lockdown introduse pentru a reduce răspândirea infecției de COVID-19.

Demonstrația a avut loc după ce peste 60 de parlamentari au chemat ministrul de Interne să schimbe legea și să relaxeze restricțiile COVID-19 pentru demonstrații.

Un număr mare de protestatari, majoritatea fără măști medicinale și fără respectarea măsurilor de distanțare socială, au mărșăluit de la Hyde Park la Westminster, sfidând interdicția adunărilor în masă.

Forțele de ordine au fost observate reținându-i pe unii protestatari.

Demonstrații similare împotriva restricțiilor forțate de pandemia de coronavirus au avut loc în circa 50 de țări.

De când a început pandemia, în Marea Britanie au fost raportate aproape 4,3 milioane de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus și peste 126 000 de morți raportate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

80
Tematic
Al treilea lockdown în Franţa: Certificatele de călătorie, eliminate în aceste cazuri

În ajunul olimpiadei: Conferința arcașilor Dan Olaru și Alexandra Mârca

13
Arcașii moldoveni care s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo se pregătesc activ să joace pentru echipa națională a Moldovei. Aceștia dezvăluie detaliile pregătirii în cadrul unei conferințe de presă.

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo 2020 încep în Japonia peste o lună. În ajunul acestui eveniment, arcașii moldoveni Dan Olaru și Alexandra Mârca țin o conferință de presă împreună cu antrenorul lor Irina Cekanova.

Sportivii vorbesc despre pregătirea pentru competiții internaționale și răspund la întrebările jurnaliștilor.

Jocurile Olimpice trebuiau să aibă loc în 2020, dar din cauza pandemiei COVID-19, Comitetul Olimpic Internațional a decis să le amâne până în vara anului 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

13
Tagurile:
Dan Olaru, conferință


Загрузка...

Canoiștii olimpici moldoveni se pregătesc de Olimpiadă pe lacul Ghidighici

23
(reînnoit 20:13 24.06.2021)
Pregătirea pentru Jocurile de la Tokyo a echipei olimpice moldovenești de canoiștii a intrat în cea mai "fierbinte" și responsabilă etapă.

Serghei Tarnovschi, favoritul echipei, câștigând podiumul viitoarelor olimpiade, continuă să se antreneze sub conducerea șefului Comitetului Olimpic al Republicii Moldova, Nicolae Juravschi.

Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic din Moldova,  a amintit că au rămas doar 29 de zile până la inaugurarea Jocurilor Olimpice, care, potrivit lui, este cel mai important eveniment din ultimii trei ani, iar din cauza pandemiei deja din ultimii cinci ani ai Jocurilor Olimpice.

"Eu, în felul meu, sunt o persoană maximalistă, iată de ce consider că există întotdeauna un loc pentru îmbunătățirea situației. În ceea ce privește pregătirea – în același timp, avem și o calificare feminină la canoe dublu, iată și Sergiu a primit o calificare. Acum e important ca, în aceste ultimele zile, nu doar să ne menținem forma, dar și să o îmbunătățim. Mai ales că acum e o perioadă accelerată și n-ar trebui să comitem erori, dar și să păstrăm băieților o stare de spirit, să n-o epuizeze moral, să poată vedea o creștere a vitezei. Desigur, în această etapă trebuie să gândim pozitiv și să ne dezvoltăm, pentru a face totul cât mai bine. Analizăm sezoanele precedente,  volumul de muncă și observăm că am atins viteze bune, un nivel bun de pregătire, moral și psihologic. Iată de ce vedem și observăm că suntem cu adevărat concurenți pe podium, iată de ce trebuie să conștientizăm că, în timpul jocurilor, tensiunea psihologică este foarte mare. Există mulți campioni care nu devin olimpici din cauza mai multor factori. Trebuie să ducem până la capăt ciclul de pregătiri pentru a evolua cu demnitate", a declarat Nicolae Juravschi pentru Sputnik Moldova.

"Nu ghicesc, ci mă pregătesc pentru a evolua cât mai bine. Fiecare are părți tari, cred că le am și eu. Dar nu mizez pe ele, ci pe antrenamente. Cu cât mai bine te pregătești, cu atât mai bine de prezinți. Trebuie să mă solicit. Ne pregătim vara, însă avem de toate, avem un bazin, e cald, avem o sală mică, putem merge și la Chișinău la antrenamente. La această etapă e suficient. Fiecare trebuie să fie pe fază pentru că Jocurile Olimpice sunt impredictibile", a declarat pentru Sputnik Moldova Serghei Tarnovschi, canotor, membru al selecționatei olimpice a Moldovei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23


Загрузка...
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale

Un partid a fost obligat de CEC predea în bugetul de stat o donație primită

0
Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” a fost obligat să verse în bugetul de stat donația încasată pentru finanțarea campaniei electorale. Despre aceasta a anunțat Comisia Electorală Centrală.

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. CEC a examinat rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel, în urma examinării acestor rapoarte, CEC a obligat Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, în termen de 24 ore, să predea în bugetul de stat donația încasată cu încălcarea prevederilor legale.

„CEC a obligat Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, în termen de 24 ore, să verse la bugetul de stat donația încasată cu încălcarea prevederilor legale ce se referă la interzicerea unui concurent să fie finanțat de către persoane juridice ce în ultimii trei ani înainte de începerea perioadei electorale au încheiat contracte de achiziții publice de lucrări, bunuri sau servicii în sensul Legii privind achizițiile publice”, se menționează în comunicatul de presă al CEC.

Totodată, Partidul Politic „Democrația Acasă” a corectat raportul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar CEC și a avertizat acest concurent electoral pentru completarea eronată a raportului respectiv.

Precizăm că, în conformitate cu prevederile cadrului legal, concurenții electorali prezintă, în fiecare săptămână, rapoartele privind finanțarea campaniei electorale. 

Amintim că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
alegeri parlamentare anticipate, concurenți electorali, finanțare, CEC
Tematic
CEC s-a întâlnit cu observatorii CSI: Ce au discutat


Загрузка...