În declarația enunțată de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, se menționează că părțile au convenit asupra încetării focului și a acțiunilor militare, începând cu ora 00:00 (ora Moscovei), 10 noiembrie 2020.
Armenia și Azerbaidjan rămân pe pozițiile ocupate, iar în nerecunoscuta republică Nagorno-Karabah sunt introduse trupe rusești de menținere a păcii.
Aceștia vor fi desfășurate de-a lungul liniei de contact și a coridoarelor care leagă Nagorno-Karabah de Armenia. Baku și Erevan s-au angajat să demareze un schimb de prizonieri. De asemenea, Armenia urmează să cedeze Azerbaidjanului districtele Kalbajar, Lacin și Agdam.
Situația din republica nerecunoscută s-a agravat în luna septembrie a acestui an. Erevan și Baku s-au acuzat reciproc de escaladarea situației. Tentativele precedente de încheiere a unui armistițiu au eșuat. Pentru mai multe detalii, urmăriți materialul video, realizat de Sputnik.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Valul nemulțumirii față de politica actualului guvern a atins apogeul după declarația lui Pașinean despre complexele rusești "Iskander".
Cum declarațiile despre complexele operativ-tactice au împărțit societatea armeană în două tabere? Și au fost folosite, de fapt, complexele "Iskander" în Nagorno-Karabah?
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Feroviarii de la Ocnița spun că au ajuns în pragul disperării - nu mai au cu ce să-și hrănească familiile și, cu atât mai mult, să plătească facturile pentru gaz și energie electrică.
Ei îi acuză pe foștii și pe actualii șefi ai Căii Ferate din Moldova că au gestionat întreprinderea fraudulos și continuă să o facă, cu achiziții oneroase pentru întreprindere, ceea ce a dus-o în prag de faliment.
Feroviarii ocnițeni spun că le-a ajuns cuțitul la os, dat fiind că ei nu-și primesc de luni de zile salariile.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a lansat un apel către UE pentru a nude a nu se amesteca în afacerile interne ale statelor suverane.
Comentariul Departamentului de Informații și Presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse care conținea îndemnul a fost publicat pe pagina oficială.
Ministerul rus de Externe a reamintit că zilele trecute șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, a criticat activitatea Consiliului Audiovizualului din Moldova și a solicitat „crearea unui mecanism legislativ care să protejeze Moldova de dezinformare din afara."
De asemenea, într-un interviu pentru o altă publicație, Mikhalko a descris legile adoptate în țară în decembrie 2020 ca fiind „contradictorii și care, în multe privințe, ar duce la degradarea țării în ceea ce privește reformele și îndeplinirea obligațiilor față de partenerii internaționali”.
"Din păcate, astfel de declarații ale șefului Delegației UE în Moldova, care sunt o interferență deschisă în afacerile interne ale țării, devin o practică obișnuită pentru el", se menționează în comentariul Ministerului Rus de Externe.
"Este și mai regretabil că de data aceasta au fost susținuți de ambasadorii statelor membre UE acreditați la Chișinău. Declarația lor comună din 25 februarie menționează că UE acționează în Moldova" într-un spirit de cooperare și parteneriat" și "cu deplin respect pentru independența și suveranitatea Republicii Moldova". Este puțin probabil ca indicațiile lui Mihalko adresate autorităților moldovenești să poată fi privite ca o manifestare de „respect și parteneriat” pentru Republica Moldova ”, a adăugat ministerul.
Ministerul rus de Externe a mai menționat că, în declarația lor, ambasadorii statelor membre UE au acordat o atenție specială „compatibilității legislației și practicii interne cu obligațiile internaționale ale Republicii Moldova, inclusiv față de Uniunea Europeană”.
"Sperăm că colegii noștri europeni își amintesc că Moldova, pe lângă acordul de asociere cu UE, are obligații internaționale în cadrul structurilor de integrare eurasiatică, fiind stat membru al CSI și având statut de observator la EAEU", se spune în comentariu.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova