Emisiunea ”Intersecții” cu Andrei Porubin. Invitat: Mihai Druță

19
(reînnoit 10:41 14.09.2020)
Astăzi la INTERSECȚII discutăm despre vinurile moldovenești și impactul lor pe piața mondială prion prisma Concursului Internațional de la Bruxelles, la care, printre cei 305 membri ai juriului, a fost și somelierul nostru Mihai Druță.

Pandemia de coronavirus a afectat sectorul viti-vinicol al țării, inclusiv  exporturile de vinuri peste hotare. Care este situația pe piața internațională a vinurilor? Care dintre vinuri sunt considerate de specialiști drept ”cele mai bune”? Căror parametri trebuie să răspundă un soi de vin, pentru ca el să fie înalt apreciat de specialiștii mondiali? Aceste, dar și alte chestiuni le discutăm cu somelierul Mihai Druță, Președintele somelierilor din Republica Moldova, revenit recent de la Concursul Internațional  al vinului de la Bruxelles.

19

Ce așteptări au moldovenii de la noul președinte

45
(reînnoit 18:28 28.09.2020)
Reporterul Sputnik Moldova a încercat să afle de la oamenii pe care i-a întâlnit pe străzile Capitalei ce așteptări au aceștia de la viitorul președinte și cum cred că le-ar putea schimba viața.

Chiar dacă până la alegerile prezidențiale a rămas doar puțin peste o lună, nu toți moldovenii cunosc când va avea loc scrutinul. 

Oamenii așteaptă de la noul președinte soluționarea problemelor personale. Ei speră că după alegeri situația din țară se va îmbunătăți. Unii consideră că șeful statului ar trebui să aibă mai multe împuterniciri.

Campania electorală urmează să înceapă în data de 2 octombrie, iar alegerile prezidențiale sunt programate pentru data de 1 noiembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

45
Tagurile:
președinte, așteptări, moldoveni
Tematic
Alegeri prezidențiale în Moldova: Secții de votare peste hotare - câte vor fi


Загрузка...

Emisiunea ”Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă

21
(reînnoit 14:10 28.09.2020)
Filarmonica Națională a fost deschisă în 1940, acum 80 de ani. Edificiul are o istorie mult mai veche. Despre aceasta, discutăm cu scriitorul și cronicarul istoric Iurie Colesnic

În această ediție vom discuta despre ediția a XIX-a a Zilei Naționale a Vinului, care se va desfășura pe 3 și 4 octombrie va fi deosebită de cele precedente. Prin ce anume și ce va include această sărbătoare – aflăm de la  Parascovia Ignat, Șefa Direcției Marketing și dezvoltarea piețelor de la Oficiul Național al viei și vinului. Totodată, vom discuta despre povestea unei tragedii… În anul  în care ea trebuia să sărbătorească aniversarea a 80 de la creare, un incendiu teribil a înghițit-o în flăcări. Despre consecințele incendiului care au șters din viața culturală a Filarmonicii Naționale «Serghei Lunchevici» discutăm cu Directorul acestei instituții  - Svetlana Bivol.

21


Загрузка...
Медицинский работник берет пробирки с образцами плазмы и крови

Starea de urgență în sănătate publică, instituită în mai multe raioane

0
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică constată că situația epidemiologică este nefavorabilă, fiind determinată în principal de tendințele negative majore atestate în anumite unități administrativ-teritoriale ale țării.

CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. În scopul sporirii randamentului măsurilor aplicate de prevenire și control a infecției COVID-19, precum și a eficienței gestionării resurselor, Comisia națională extraordinară de sănătate publică a instituită starea de urgență în sănătate publică pe unități teritorial-administrative.

De asemenea, au fost stabilite gradele de alertă în funcție de indicatorii nivelului de risc. Gradul “cod roșu” este asimilat stării de urgență în sănătate publică. La fel, a fost stabilite măsurile de sănătate publică aplicabile la nivel național.

”Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor institui măsurile de sănătate publică conform Planului de pregătire și răspuns la infecția cu Coronavirus de tip nou (COVID-19) – Versiunea 2, în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ gestionat”, anunță guvernul printr-un comunicat.

Înăsprirea sau relaxarea măsurilor de sănătate publică vor fi coordonate în prealabil cu Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Raioane, COVID-19
Tematic
Starea de urgență în sănătate publică se prelungește: Ce s-a schimbat


Загрузка...