Admiterea 2020: Ce avantaje oferă studiile la Universitatea de Stat din Tiraspol

31
(reînnoit 15:26 22.07.2020)
Universitatea de Stat din Tiraspol este prima instituție de învățământ superior din Republica Moldova. UST are cinci facultăți și formează specialiști în domeniul geografiei, biologiei și științei educației.

Universitatea de Stat din Tiraspol este prima instituție de învățământ superior din Republica Moldova. Instituția de învățământ are cinci facultăți și formează specialiști în domeniul geografiei, biologiei și științelor în educație. 

Recepționarea actelor, foto de arhivă
© Sputnik / Михаил Воскресенский
”Una dintre sarcinile Facultății Fizică, Matematică și Tehnologii informaționale este formarea competențelor de utilizare a diferitor mecanisme, inclusiv a roboților, a dronelor și a altor mecanisme care sunt utilizate de la cele mai timpurii vârste în sistemul educațional contemporan și reprezintă una dintre tendințele moderne în pedagogie. În cadrul catedrei, cât și a laboratoarelor de cercetare și educaționale care activează în cadrul facultății, sunt o mulțime de posibilități. Oportunități de a dezvolta aceste competențe prin asamblarea unor roboți sau prin utilizarea unor roboți deja fabricați pentru a îndeplini unele operațiuni care sunt programate pentru studenți”, a declarat rectorul Universității de Stat din Tiraspol, Eduard Coropceanu. 

Universitatea de Stat din Tiraspol dispune de săli de studii bine dotate și laboratoare.

”Ne aflăm în laboratorul biotehnologiei ecologice. Este un laborator de cercetare științifică în cadrul Facultății Biologie și Chimie, unde studenții și angajații universității au posibilitatea de a realiza cercetări ce țin de domeniile micromicetelor, a fungilor, a algelor și plantelor superioare. În cadrul laboratorului sunt testate unele substanțe chimice și capacitatea lor de a simula unele procese biochimice la aceste microorganisme sau la plantele superioare cu scopul de a obține o productivitate mai înaltă”, a declarat rectorul Universității de Stat din Tiraspol, Eduard Coropceanu. 

Universității de Stat din Tiraspol a păstrat domeniile care le-a dezvoltat de la începuturi – cu 90 de ani în urmă. UTS are specialități care sunt acreditate internațional.

Admiterea 2020 este un proiect realizat în comun de Sputnik Moldova și Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Moldova (UNSTM). 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
avantaje, Admiterea 2020
Тема:
Admiterea-2020: Subiecte video (38)
Tematic
Admitere 2020: Iată ce trebuie să știi dacă vrei să faci studii la ASEM

Cum supraviețuiesc satele Moldovei fără apă potabilă

46
Apa potabilă este un lux pentru sute de localități din Republica Moldova. Oamenii care trăiesc în ele sunt nevoiți să facă mari eforturi pentru a o dobândi.

Satul Răciula din raionul Călărași este un exemplu care arată cum sunt nevoiți locuitorii Moldovei să lupte pentru apa potabilă. În fiecare zi, din an în an, ei trebuie să facă eforturi pentru a-și satisface această nevoie vitală. Din 200 de fântâni doar în două apa este bună de băut.

„În fântânile din partea centrală a satului, din cauza surselor de poluare, apele nu corespund cerințelor pentru a fi folosite pentru băut sau alimentație”, a declarat pentru Sputnik Moldova primarul satului Răciula Maria David. 

În partea de sus a satului în fântâni nu există apă deloc

„Aici pe deal este foarte rău cu apa. Pentru băut și gătit aducem din vale sau cumpărăm de la magazin”, a declarat un localnic. 

Autoritățile intenționează să restabilească vechea fântână arteziană și să instaleze apeduct. Valoarea proiectului este de 7,4 milioane de lei, iar autoritățile au găsit doar o treime din sumă.

Răciula este unul dintre cele 724 de sate din Moldova care nu au apeduct.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

46
Tagurile:
apă, Moldova, sate
Tematic
Recolta de floarea-soarelui a fost compromisă de secetă: Prețul semințelor este mai mare


Загрузка...

Seceta în Moldova: Dispar râuri și lacuri

153
(reînnoit 08:53 18.09.2020)
Din cauza secetei îndelungate, în 2020, în Republica Moldova seacă râurile și lacurile. Deja astăzi, după rezervele de apă, țara noastră se află la nivelul unor țări africane.

Ecologii spune că, dacă astăzi nu va fi schimbată situația și atitudinea privind utilizarea apei, atunci în următorii ani, de pe harta hidrologică a Republicii Moldova vor dispărea pentru totdeauna un șir de râuri și lacuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

153
Tagurile:
lacuri, in rauri, Moldova se usuca, secetă hidrologică, secetă


Загрузка...
Clinica Charite în Berlin

Unde e sticla din care a băut Navalnîi? Răspunsul Berlinului

0
(reînnoit 22:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului de la Berlin a refuzat să spună dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să spună unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sugerând să fie adresată această întrebare colegilor activistului rus.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Joi, pe contul oficial al lui Navalnîi din Instagram a fost publicată o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing organizat vineri. 

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei vor transmite Rusiei sticla în calitate de „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului nu mai are ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, sticlă, Berlin
Tematic
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”


Загрузка...