A existat oare o conspirație? Noi fantezii ale jurnaliștilor de la The New York Times

78
(reînnoit 21:55 29.06.2020)
Un nou scandal s-a isca în relațiile ruso-americane, de această dată, din cauza unui articol publicat în The New York Times. Acesta insinuează că serviciul rus de informații militare ar fi oferit recompense pentru atacurile asupra soldaților americani din Afganistan.

Serviciul secret american a calificat drept neadevărate informațiile cum că serviciul rus de informații militare le-ar fi oferit recompense militanților aflați în legătură cu talibanii pentru atacuri asupra militarilor americani din Afganistan, a declarat președintele SUA Donald Trump.

Anterior, informațiile despre o „conspirație” mitică a ”Moscovei cu organizația interzisă în Rusia ”Taliban” au fost publicate de ziarul american The New York Times. Materialul nu vine cu nicio dovadă în acest sens, ci doar face referire spre surse anonime din cadrul serviciilor americane de spionaj. Ministerul rus de Externe a dezmințit imediat cele publicate în articolul, calificându-l drept nimic altceva decât o dezinformare.

Și Donald Trump a criticat articolul. El a afirmat că acesta a fost făcut „la comandă” și o încercare de „a-i pune pe republicani într-o lumină proastă”. Chiar și talibanii înșiși au fost nevoiți să se îndreptățească: au emis o dezmințire oficială. Aflați mai multe despre noile fantezii ale jurnaliștilor de la The New York Times din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78
Tagurile:
Afganistan, The New York Times, jurnaliști, conspirație
Tematic
Joe Biden, acuzații incendiare: Dacă Trump câștigă alegerile, ”nu va mai exista NATO”

Emisiunea ”Intersecții” cu Andrei Porubin

24
(reînnoit 12:00 07.07.2020)
Actorul de teatru și film Igor Chistol a cunoscut momente adevărate de glorie pe scenele teatrelor din Chișinău. Însă popularitatea lui a trecut demult hotarele Moldovei.

Actorul de teatru și film Igor Chistol a cunoscut momente adevărate de glorie pe scenele teatrelor din Chișinău. Însă popularitatea lui a trecut demult hotarele Moldovei. Actorul strălucește pe ecranele televiziunilor din Rusia și continuă să joace în teatrele din Moscova, dar și să se filmeze în pelicule de cinema. Cum a reușiut să se afirme pe cele mai mari scene din Rusia un tânăr moldovean, ce are de învățat cultura Republicii Moldova de la colegii din Federația Rusă, cine a fost persoana care l-a promovat la Moscova, de ce în Rusia se simte ca acasă, ce au în comun aceste două popoare, dar și alte detalii aflăm de la regizorul și actorul Igor Chistol.

24


Загрузка...

Emisiunea „Atitudini” cu Maria Dimineț

16
(reînnoit 10:29 07.07.2020)
Pacienții se pot programa din nou pentru intervenții chirurgicale și investigații medicale performante, după o pauză de 4 luni. Cum se va desfășura această procedură în condițiile pandemiei COVID-19?

Ce trebuie să cunoască pacienții și medicii de familie, care vor elibera biletele de trimitere?
Pacienții se pot programa din nou pentru intervenții chirurgicale și investigații medicale, din data de 1 iulie 2020. Aceste activități au fost suspendate, în perioada stării de urgență, în instituțiile medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale. Programările vor fi efectuate de către medicul de familie, care va elibera bolnavilor bilete de trimitere pentru serviciile medicale planificate, conform mecanismului existent. Detalii discutăm în cadrul emisiunii ”ATITUDINI” cu Svetlana Lupu, șefa Direcției Politici în domeniul asistenței medicale spitalicești a Ministerului Sănătății, Liliana Iașan, directorul Asociației Medicale Teritoriale ”Buiucani”, Ruslan Atanasov, șeful Departamentului Chirurgie a Spitalului Clinic Republican și Rodica Tomașenco, purtător de cuvânt al Institutului Oncologic. 

16


Загрузка...
Birou

Avertismentul unui medic: Iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus

0
(reînnoit 21:18 07.07.2020)
Medicul român Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a prezentat un nou scenariu în legătură cu transmiterea noului coronavirus.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Specialiștii atrag atenția că noul coronavirus se transmite acolo unde ne așteptăm mai puțin.

Mai exact, aceștia spun că există riscul de contaminare de la aerul condiționat, în special în încăperile în care sunt multe persoane.

Este vorba despre un studiu realizat de peste 200 de cercetători, transmis Organizației Mondiale a Sănătății.

Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a explicat că particulele mici stau în aer mai mult timp față de cele mari, acestea coborând la sol și contaminând suprafețele.

”Există riscul să ne contaminăm pentru că, deși nu suntem în contact direct cu o persoană contaminată, în aer există riscul să fie aceste particule cu viruși”, a declarat Musta.

Medicul a precizat că la spitalul Victor Babeș din Timișoara a crescut numărul persoanelor infectate. Situația s-a schimbat în urmă cu cinci zile pentru că, în ultima lună, au avut doar un pacient pe zi nou infectat și un număr de 5-10 pacienți internați pe secție.

La ora actuală, în schimb, a crescut numărul de adresări la spital cu pacienți infectați.

Acum sunt 22 de pacienți internați și unul la terapie intensivă.

”Doi au decedat în cursul zilei de ieri. Nu avem asimptomatici”, a adăugat medicul.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
medic, coronavirus, infectare
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Două scenarii anunțate de ONU pentru lume de după pandemia coronavirusului - detalii


Загрузка...