Locuitorii din Sângerei, despre epidemia de COVID 19

121
(reînnoit 15:43 25.06.2020)
Sângerei este unul din orașele care a fost în carantină, iar acum locuitorii învață să învingă împreună pandemia de COVID-19. Majoritatea oamenilor a înțeles că virusul este periculos, iar fără a respecta măsurile de protecție, consecințele pot fi grave.

CHIȘINĂU, 25 iun. - Sputnik. COVID-19 a băgat frica în toți moldovenii, mai ales în cei din orașul Sângerei. Oamenii au stat în carantină, iar acum rar vezi pe cineva pe stradă fără mască. Mulți dintre ei sunt revoltați de indiferența celor care nu respectă măsurile de protecție, în special în locurile publice.

”Măsurile de protecție sunt binevenite, dacă fie care s-ar proteja și ar lua anumite măsuri ar fi mai puțini bolnavi”, susține o locuitoare din Sângerei.

Oamenii se plâng că din cauza pandemiei a avut de suferit și situația lor financiară. 

”Foarte mult au sărăcit buzunarele la moldoveni. Nu are lumeace mânca și unde lucra, nu pot merge la muncă peste hotare și tot este închis”, a spus o locuitoare din Sângerei.

Mare bucurie a fost pentru vânzători când s-a redeschis piața din oraș. Comercianții spun că le este greu cu mască, însă nu imposibil de lucrat. Iată de ce îi îndeamnă și pe cumpărătorii să fie atenți.

”De 10 ori pe zi dezinfectez mâinile și atunci când vin, și când plec. Mă protejez pe mine, dar și pe apropiații mei fiindcă am nepoți și mama bătrână”, a spus o vânzătoare. 

”Trebuie să ne protejăm că este virus, dar trebuie să ieșim la muncă să lucrăm că toți bani trebuie la toți”, a menționat un cumpărător. 

Și totuși, mai sunt oameni care nu cred în existența pandemiei de COVID-19.

”Eu consider că acesta este o politică foarte mare și nu este niciun fel de COVID-19. Nu cred în asta și măștile nu cred că sunt rentabile de purtat”, a spus o locuitoare din oraș. 

La Sângerei au fost confirmate 348 de cazuri de COVID-19. Până acum, aici au murit 13 oameni, iar 155 s-au vindecat de acest virus. În continuare, 869 de oameni sunt la evidența medicilor de familie.

Orașul Sângerei a fost în carantină din 20 martie și până în data de 1 aprilie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

121
Tagurile:
banii, Sângerei, COVID-19
Tematic
Cetățenii continuă să încalce măsurile de protecție împotriva COVID-19
COVID-19 a făcut noi victime în Moldova: Încă patru pacienți au fost răpuși de virus

Polițiștii moldoveni, dotați cu 52 de mașini de teren noi

49
(reînnoit 15:56 22.09.2020)
Astăzi, în Capitală, în cadrul unei ceremonii festive, au fost repartizare a 52 de automobile pentru grupele operative de urmărire penală din cadrul unităților teritoriale ale Poliției și municipiul Chișinău.

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Sergiu Paiu, a declarat în cadrul ceremoniei festive că această achiziție va acoperi practic deficitul de mașini de teren pe car îl avea până în prezent Poliția din Republica Moldova.

"Poliția primește în dotare 52 de autospeciale operaționale de terne, destinate îmbunătățirii capacității de reacționare la apelurile de urgență și modernizarea poliției. Cu aceste vehicule acoperim 90 de procente din numărul total de automobile de teren necesare poliției. Aceste mașini vor ajunge în toate raioanele țării, acolo unde se atestă un deficit al lor", a declarat șeful Inspectoratului General de Poliție.

Sergiu Paiu spune că scopul achiziției este să se sporească numărul patrulelor și să se intervină la apelurile de urgență în timp cât mai util și operativ în orice colț al Republicii Moldova, indiferent de condițiile meteo.

Din cele 52 de automobile pentru Poliție, 11 vor fi repartizate în Chișinău, celelalte la inspectoratele de poliție din țară. Automobilele sunt de model Dacia Duster.

Valoarea totală a achiziției de mașini este de 20 de milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

49


Загрузка...

VIDEO: Militar NATO, la exerciții - am venit împușcăm

190
(reînnoit 16:21 22.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie.

Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre.

Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

190
Tagurile:
Georgia, NATO, exerciții
Tematic
Expert militar: Reacția Rusiei la provocări irită NATO
Este capabil sistemul unificat de apărare antiaeriană al CSI să se opună provocărilor NATO


Загрузка...
Mormânt antic găsit în China

A fost dezvăluit misterul lichidului dintr-un mormânt antic

0
(reînnoit 22:47 22.09.2020)
Oamenii de știință chinezi au descoperit secretul unui lichid misterios descoperit într-un vas de bronz în timpul săpăturilor unui mormânt vechi de două mii de ani.

Rezultatele cercetării au arătat că în vas exista o băutură medicinală care conține alcool. Potrivit experților, acest amestec a fost folosit pentru a opri sângerarea și pentru a reduce inflamația, transmite RIA Novosti, cu referire la Xinhua.

În prezent, oamenii de știință continuă să cerceteze descoperirea pentru a obține mai multe informații despre materiile prime din care a fost făcută băutura și despre procesul de fabricare a acesteia.

Mormântul a fost descoperit în timpul reconstrucției unei mahalale din Sanmenxia, ​​provincia Henan, în luna mai a acestui an. Pe baza rezultatelor analizei preliminare, experții consideră că mormântul datează din timpul apusului dinastiei Qin (221-207 î.Hr.) și a începutului dinastiei Han occidentale (înainte de al optulea an al erei noastre).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
lichid, mormant, mister


Загрузка...