Cehia a refuzat să-i returneze Rusiei monumentul mareșalului Konev

107
Ministerul Apărării al Cehiei a refuzat oficial să-i transmită Rusiei monumentul mareșalului sovietic Ivan Konev, al cărui armată a eliberat Praga de naziști în anul 1945.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, s-a adresat colegilor săi cehi cu solicitarea de a returna monumentul după ce acesta a fost demontat de autoritățile municipale din Praga în luna aprilie a acestui an. Totuși, potrivit ministrului ceh al Apărării, Lubomír Metnar, această problemă nu se află în competența instituției lui.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

107
Tematic
Cum s-a desfășurat Ziua Victoriei în țările din spațiul postsovietic

Lavrov a criticat Occidentul pentru folosirea pandemiei de COVID-19 în interese proprii

93
(reînnoit 14:29 29.05.2020)
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a menționat că pandemia a adus exemple de „lipsă a umanismului” în lume, care este alimentat de „egoismul incurabil” al unor țări și al elitelor lor aflate la putere.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a condamnat abordarea țărilor occidentale în privința pandemiei de COVID-19. Așa cum a scris ministrul de Externe într-un articol pentru ziarul chinez Global Times, ei încearcă să profite de situație pentru a pedepsi guvernele care nu le convin și le interzic țărilor afectate de epidemie să primească ajutor umanitar din partea Rusiei.

În același timp, Occidentul în sine nu se grăbește să urmeze principiile umanismului în materie de combatere a COVID-19.

Mai multe detalii despre politica dublelor standarde ale țărilor occidentale aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

93
Tagurile:
Occident, COVID-19, Lavrov
Tematic
Lavrov, despre situația privind laboratoarele biologice militare ale SUA
Lavrov explică de ce anumite țări din Europa nu pot solicita ajutorul Moscovei


Загрузка...

”Logica Puterii” cu Tatiana Cebotari. Invitat: Maia Bănărescu

24
(reînnoit 17:42 29.05.2020)
Tot în cadrul acestei emisiuni, vom aborda subiectul legat de copii străzii, cei care stau adăpostiți într-o locuință improvizată pe terenul Stadionului Republican, dar și alte lucruri.

Examenul de bacalaureat a fost anulat, însă nu pentru toți absolvenții, ci doar pentru cei care absolvesc în acest an clasa a XII-ea. Elevii care au picat examenele în anii precedenți trebuie să meargă la examen. Despre alte drepturi ale copiilor, lezate în perioada stării de urgență, discutăm cu Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului, Maia Bănărescu.

24


Загрузка...
Вячеслав Ионицэ

Cât de pregătiți suntem dezvoltăm comerțul electronic: Iată ce spun experții economici

0
(reînnoit 00:36 31.05.2020)
Pandemia COVID-19 a avut un efect catalizator asupra pieței comerțului online. Chiar dacă în ultima perioadă, tendința de a procura produse pe Internet a crescut semnificativ în rândul moldovenilor, piața online în Moldova se află la început de cale.
Impactul pandemiei asupra comerțului electronic: Iată ce spun experții economici

O măsură importantă din partea autorităților pentru susținerea businessului în condițiile unei prelungiri a crizei pandemice ar trebui să fie trecerea la comerțul electronic al tuturor tipurilor de afaceri. Potrivit Băncii Mondiale, astăzi în Moldova doar jumătate dintre companii au propriul lor site sau pagină pe rețelele de socializare.

Experții vorbesc despre posibilitatea statului de a oferi programe de subvenționare a companiilor pentru a crea magazine online, precum și pentru reducerea cheltuielilor privind comisioanele mari legate de plățile online care ajung la 3 la sută.

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, expertul economic Veaceslav Ioniță a remarcat faptul că pandemia de coronavirus își lasă amprenta în sensul pozitiv asupra comerțului online, demonstrând că acesta este foarte important și accesibil, în special în această perioadă.

Cu toate acestea, expertul a menționat că în țara noastră nu este practicat comerțul online în adevăratul sens al cuvântului, iar vânzările de acest tip se află la început de cale. Potrivit lui Ioniță, în realitate, comerțul online presupune și achitarea online, iar la noi acest segment este puțin dezvoltat.

"În Moldova plățile online sunt efectuate pentru achitarea serviciilor comunale. În mare parte, dacă achiziționăm un produs de pe Internet, achitarea se face la venirea curierului. Acesta nu este comerțul online adevărat", a explicat expertul economic.

În același timp, Veaceslav Ioniță a subliniat că în ultima perioadă moldovenii au început să plaseze la greu comenzi online. Expertul economic consideră că această tendință se va menține și după încheierea pandemiei.

De menționat este că în ultimele luni mai mulți antreprenori s-au conformat noilor cerințe și au început să-și vândă marfa online. Cei care deja au experiență în domeniul respectiv au remarcat o creștere spectaculoasă a vânzărilor online pe timp de pandemie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
pandemie, expert economic, Comerț online


Загрузка...