Cimitirul Sfântul Lazăr din Chișinău a fost închis de Paștele Blajinilor

100
În Cimitirul Sfântul Lazăr din Chișinău, din strada Doina, nu a fost țipenie de om în cea de-a doua zi a Paștelui Blajinilor. Oamenii au amânat până în vară venirea la cimitir pentru pomenirea răposaților.

Oamenii au ținut cont de restricțiile impuse de autorități și au amânat până în vară venirea la cimitir pentru pomenirea răposaților. Totul din cauza pandemiei. 

În cimitirul Sfântul Lazăr din Capitală, astăzi, în cea de-a doua zi a Paștelui Blajinilor, au putut intra doar oamenii care au participat la înmormântări. Grupurile nu au putut depăși însă 10 persoane, conform rigorilor.

Cimitirul a fost păzit strict de polițiști, iar mașinile companiilor care prestează servicii funerare au fost dezinfectate la intrare. În acest an, Paștele Blajinilor va fi ținut în luna iunie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

100
Tagurile:
Paștele Blajinilor, doina, cimitir
Tematic
De Paștele Blajinilor, cimitirele au porțile închise – galerie foto

Militarii ruși veghează asupra securității în coridorul Lacin

52
(reînnoit 18:13 25.11.2020)
Unitățile forțelor ruse de menținere a păcii veghează asupra respectării acordului trilaterale de pace și a regimului de încetare a focului în nerecunoscuta republică Nagorno-Karabah.

Militarii urmăresc în regim non-stop situația, din 23 de puncte de observare amplasate de-a lungul liniei de contact din regiune. De asemenea, trupele de menținere a păcii asigură securitatea circulației prin coridorul Lacin – principala arteră care unește Armenia și autoproclamata republică.

Pe acest drum, sub protecția militarilor ruși, au revenit la baștină peste 11 mii de refugiați.

Contingentul de menținere a păcii din Rusia ajută localnicii și autoritățile să revină la o viață normal. Unitățile de ingineri degajează drumurile, ajută la organizarea circulației rutiere în regiune, restabilesc sistemele de alimentare cu apă, energie electrică și termică a zonelor rezidențiale. Patrulele militarilor ruși însoțesc coloanele de refugiați și transporturile cu produse alimentare în regiunile îndepărtate din Nagorno-Karabah.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

52
Tagurile:
militari ruși, Karabah
Тема:
Situaţia în Nagorno-Karabah
Tematic
Perspectivele deminării în Nagorno-Karabah


Загрузка...

Emisiunea ”ATITUDINI”

13
(reînnoit 10:49 25.11.2020)
Anul acesta expiră termenul de implementare a Strategiei pentru Tineret 2020. Cum au schimbat viața tinerilor măsurile aplicate de autorități?

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a evaluat rezultatele Strategiei pentru Tineret 2020, desfășurată în ultimii 6 ani. Acestea scot în evidență lacune în domeniul cooperării intersectoriale și dificultăți în abilitatea economică a tinerilor. În ce măsură această strategie e reușit să îmbunătățească viața tinerilor și cum planifică să acționeze autoritățile pe viitor? Discutăm subiectul, la ”ATITUDINI”, cu Marin Marcel, șeful direcției Tineret, al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Nicolai Cheleș, președintele Consiliului Național al Tineretului.

13


Загрузка...
Diego Maradona, 1986

Averea lăsată de Diego Maradona! Decizia luată de Napoli!

19
(reînnoit 07:33 26.11.2020)
Diego Maradona, considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, a decedat miercuri, 25 noiembrie, în urma unui stop cardiac. În timpul vieții, datorită celebrității, dar și a carismei, el a reușit să strângă o avere impresionantă.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Maradona este cel care a câștigat de unul singur titlul mondial și a cucerit Serie A de două ori cu Napoli, într-o perioadă când Italia era dominată de trei echipe: Juventus, Milan și Inter.

Talentul până la cer i-a depășit cu mult nebuniile vieții, legăturile cu mafia napolitană, petrecerile cu droguri și alcool sau nopțile pierdute. În 1994, la Campionatul Mondial din Statele Unite, Diego a fost trimis acasă de FIFA după ce a fost depistat pozitiv la un test antidoping.

Carisma și notorietatea i-au adus contracte în publicitate, având în vedere că fotbalul a fost și este în continuare unul dintre cele mai urmărite sporturi. După ce și-a agățat ghetele în cui, la mijlocul anilor 1990, Maradona a devenit antrenor, strângând sume importante la cluburi din întreaga lume.

Maradona mai avea o avere de doar 100.000 de dolari, chiar dacă numele său este unul uriaș. Totodată, pe lângă banii strânși, el câștiga la Dorados suma de 150.000 de dolari pe lună, care într-un sezon i-a adus 1,6 milioane de dolari, conform publicației prosport.ro. Maradona a avut mai multe probleme cu drogurile și cu alcoolul, iar pe aceste vicii se duceau foarte mulți bani.

Napoli se pregătește să-și redenumească stadionul

La câteva ore după decesul lui Maradona, consilierul pentru sport al orașului Napoli, Ciro Borriello, a vorbit despre modificarea numelui arenei San Paolo. Sunt șanse mari să se numească Arena Diego Maradona. Se va trece ”de la un nume de sfânt la numele unui zeu”. 115 goluri a reușit Maradona pentru Napoli, în 259 de partide oficiale. Este considerat cel mai mare fotbalist din istoria clubului.

Trei zile de doliu național

Preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu după moartea fostei vedete a fotbalului Diego Armando Maradona. Fernandez şi-a exprimat recunoştinţa faţă de tot ce a făcut Diego Maradona pentru ţara sa de-a lungul anilor şi pentru ”fericirea” pe care acesta a adus-o în inimile argentinienilor.

Jorge Valdano, fostul coechipier al lui Diego Armando Maradona, nu și-a putut stăpâni lacrimile în timpul unei intervenții televizate, vorbind despre dispariția legendei argentiniene. El a izbucnit în lacrimi în direct.

Ultimele zile din viață

Presa din Argentina a scris cum și-a petrecut Maradona ultimele zile din viața sa tumultuoasă. Fostul căpitan al naționalei Argentinei a acuzat probleme de sănătate, dar și schimbări bruște de dispoziție care au amânat decizia ca el să revină pe banca echipei Gimnasia Esgrima la care era antrenor. El fusese externat de la Clinica Olivos după ce i se depistase un hematom subdural la cap, dar urma și un tratament care să-l ajute să lupte cu dependența de alcool și somnifere.

Înaintea meciului Ajax - Midtjylland de aseară din Liga Campionilor, argentinianul Nicolas Tagliafico l-a imitat pe Maradona. Fundașul stânga de la Ajax s-a încălzit exact ca Maradona în 1989, înaintea unui meci Bayern Munchen - Napoli 2-2 din semifinalele Cupei UEFA. Aceleași mișcări, aceeași melodie, „Life is life”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
Diego Maradona, avere
Tematic
Meciul revanșă: Inter - Real Madrid, astăzi la ora 22:00


Загрузка...