Bilanțul expoziției „Fabricat în Moldova”: Iată ce zic producătorii - Video

454
(reînnoit 22:00 02.02.2020)
Cea mai mare expoziție națională a producătorilor autohtoni și-a închis ușile. După cinci zile de târg a venit timpul pentru bilanțuri.

Producători din întreaga țară din domeniul industriei alimentare, vitivinicole, industriei mobilei, industriei ușoare, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari, și-au prezentat produsele în cadrul expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, organizată în perioada 29 ianuarie – 2 februarie.

Scopul evenimentului care în acest an a ajuns la cea de-a XIX-a ediție este de a unifica forțele reprezentanților administrației publice, comunității de afaceri și organizațiilor obștești în susținerea produselor autohtone.

Igor Golban participă la „Fabricat în Moldova de mai mulți ani. Este pentru prima dată însă când produsul cu care participă deține certificat Eco, o noutate pentru ediția din acest an a expoziției.

„Toți clienții noștri ne-au găsit aici. Ne-am făcut foarte mulți clienți noi, iar asta ne bucură. Vânzările au fost peste așteptările noastre. A fost foarte multă lume. La cel mai înalt nivel a fost organizat, organizare de nota zece. Noi am participat la ultimele șapte, opt ediții, dar cea din acest an a fost foarte reușită și suntem foarte mulțumiți”, ne-a povestit producătorul.

Parafina prinde formă și culoare în mâinile Angelei Cârchilan, producătoru de lumânări decorative din Nisporeni. Aceasta spune că participarea la expoziție îi oferă oportunități de a face cunoștință cu clienți noi, dar și de a găsi parteneri de afaceri noi.

„Vizitatori foarte mulți, foarte aglomerat, bucură ochiul că lumea vine și ne apreciază produsele”, a povestit pentru Sputnik Moldova Angela Cârchilan. .

Pentru prima dată în istoria expoziției-târg a fost instalat un stand colectiv al antreprenorilor din România și din Republica Bașkortostan, Federația Rusă. Totodată, expoziția a inclus Forumul Internațional de Afaceri „Moldova 2020 – formarea viitoarei cooperări internaționale de afaceri”, care a reunit peste 200 de întreprinderi din Republica Moldova, dar și din state precum România, Belgia, Ungaria, Italia, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Federația Rusă, Turcia, Israel, Georgia.

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

454
Tagurile:
producătorii moldoveni, Micii producători, Producător autohton, Fabricat în Moldova
Тема:
Expoziția ”Fabricat în Moldova” – o șansă pentru producătorii moldoveni (17)
Tematic
Parcul Valea Morilor și Moldexpo: cum se vor transforma peste patru ani
Sărbătorile au ajuns în Chișinău: Târgul "Crăciunul Acasă" de la "MOLDEXPO"

Colți de mamut de acum 40 000 de ani în Kuzbass, Siberia

47
O companiei minieră din Siberia, în procesul de efectuare a lucrărilor, a descoperit colți de mamut de până la 40 000 de ani. Colții au fost predați și depuși la un muzeu.

Reprezentanții Kuzbassrazrezugol au donat joi, în orașul Kemerovo, patru colți de mamut și un os metacarpian unui cal primitiv către muzeul de stat local al tradiției locale.

Potrivit Larisei Beresneva, șefa departamentului de relații cu publicul al companiei Kuzbassrazrezugol, rămășițele au fost găsite la mina de cărbune Kedrovsky în timpul operațiunilor de decupare de către minerii din brigada de excavare.

Aceste obiecte în sine sunt foarte interesante, atât pentru colecțiile muzeale, cât și pentru știință, deoarece colții sunt atât de bine conservați, iar aceștia sunt colții unui mamut adult și, așa cum constatat la prima vedere, sunt colți foarte puternici, foarte groși”, a remarcat șeful Departamentului de Cercetare Științifică și Expediții al Muzeului de Stat al Craiului Natal din Kuzbass, Dmitri Slobodin.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

47


Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

66
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
Succes, explozie, rachetă, SpaceX


Загрузка...
Proteste la Paris

Franţa: violențe urbane în suburbiile Lyonului, peste 12 mașini incendiate - VIDEO

0
(reînnoit 17:51 06.03.2021)
Tulburări şi violenţe în Franţa. 30 de persoane au devastat mobilierul stradal în Rillieux-la-Pape, în suburbiile Lyonului, a doua zi după revoltele din cartierul La Duchère. Cel puțin 12 mașini au fost incendiate.

BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. În urma violențelor urbane care au afectat districtul La Duchère din Lyon, au avut loc noi ciocniri în suburbiile orașului, pe 5 martie, la Rillieux-la-Pape.

​Imagini cu mai multe mașini în flăcări au fost postate pe rețelele de socializare. Această izbucnire de violențe a avut loc și în sectorul Alagniers în contextul confiscărilor majore de droguri săptămâna aceasta, a afirmat primarul orașului, Alexandre Vincencet (LR), pe Twitter.

​„Un grup de delincvenți deosebit de mobili au degradat mobilierul stradal și au incendiat 12 vehicule parcate”, a scris primarul, care a adăugat că totul a durat doar aproximativ treizeci de minute.

​Potrivit AFP, 13 autoturisme au fost incendiate. Le Figaro vorbeşte despre aproximativ 15 maşini incendiate.

30 de persoane au deteriorat mobilierul stradal și au atacat și ofiţeri de poliție, a declarat Thierry Suquet, viceprefectul pentru apărare și securitate, citat de Sputnik France. Totuşi, potrivit acestuia, deși tensiunile au fost „intense”, poliția a reuşit să restabilească liniştea.

​Poliția a reușit să identifice și să aresteze imediat șase persoane, a adăugat acesta. „Condamnăm cu fermitate aceste violențe inutile, care provoacă tulburări în oraș. Facem apel la toată lumea să îşi păstreze calmul”, a spus viceprefectul. Primarul a avut aceeași reacție pe contul său de Twitter.

Ciocniri anterioare

Prima seară de violențe urbane a avut loc într-un cartier din Lyon, La Duchère, unde au fost incendiate mașini și coșuri de gunoi. Primăria a precizat că incidentele ar putea avea legătură cu un accident de scuter care a avut loc cu o zi înainte.

Un băiat de 13 ani aflat pe un scuter a fost rănit în cartier, fiind urmărit de o mașină de poliție nemarcată. Nu purta cască, iar în prezent se află în comă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Lyon, protest, atac, Franta, Franța


Загрузка...