Fără microbuze de linie în Capitală Iată ce s-ar putea întâmpla până la sfârșitul anului

4808
(reînnoit 19:33 16.01.2020)
Transportatorii cer majorarea prețului pentru călătoriile urbane. O călătorie cu microbuzul ar putea costa 6 sau 7 lei. Solicitarea a fost expediată deja Primăriei Chișinău.

Tariful real pentru o călătorie cu microbuzul în Chișinău ar trebui să fie de 10 lei, a declarat pentru Sputnik administratorul unei linii de microbuz Veaceslav Găină, adăugând că trecerea la noul tarif trebuie să fie treptată, iar deocamdată ar fi rațional ca acesta să fie majorat până la șase sau șapte lei.

Potrivit lui, ultima majorare a preţului pentru o călătorie cu microbuzul a avut loc în august 2006, de la 2 la 3 lei. Timp de 14 ani, preţul la motorină a crescut constant, iar preţul unui bilet la microbuz a rămas acelaşi.

"Așa ceva nu-i nici într-o Capitală să te urci în Aeroport și microbuzul să te ducă în centrul orașului cu 3 lei. Aceasta este practic pe degeaba. La tariful de 3 lei nu putem activa și acorda serviciile care le dorește călătorul și înțelegem că ar fi poate scump să fie majorat tariful până la 10 lei, de aceea a fost propusă o variantă de 6-7 lei", a menționat Veaceslav Găină.

Bărbatul spune că la linia de microbuz pe care o administrează au fost anul trecut 23 de mașini, însă timp de un an s-a ajuns la doar nouă unități de transport.

"Motivul este tariful foarte mic. Este imposibil de  a activa în aceste condiții. Oamenii nu pot deservi mașina și nu vor să activeze în zadar", a spus Găină.

Vom plăti mai mult, dar vom avea condiții mai bune în microbuze

Veaceslav Găină a dat asigurări că vor fi create condiții mai bune pentru pasageri, astfel ca prețul pentru călătorie să fie oarecum justificat. Totuși, aceste schimbări nu vor veni brusc, ci va fi nevoie de cel puțin doi ani pentru a crea condiții favorabile.

"Nu vom putea la moment să schimbăm brusc, trebuie un timp oarecare. Nu putem de mâine să venim cu microbuze noi, asta e imposibil. Vom trece revizia tehnică, toate testările, vom face tot ce se cere, vom crea confort, dar asta nu se va întâmpla peste noapte", a precizat el.

Mai mult, Veaceslav Găină spune că dacă Consiliul Municipal Chișinău nu va da curs acestor solicitări, atunci "până la sfârșitul anului nu va fi nici un microbuz".

Meseria de șofer – riscantă și deloc atractivă salarial

Leonid Paladi lucrează șofer de microbuz mai bine de 25 de ani. Bărbatul spune că această meserie nu mai este atractivă pentru tineri, dar nici oamenii în vârstă nu-și doresc să lucreze pentru un salariu de 3000 de lei.

Potrivit lui, majorarea tarifelor ar putea schimba situația, iar meseria va deveni una atractivă și pentru tineri.

"La moment avem șoferi mai mari de 50 de ani. Ultimii doi ani nu vine nimeni să lucreze. Ducem lipsă de șoferi. Situația e complicată pentru că este o muncă responsabilă, însă un om nu poate să se trezească la cinci dimineața și să lucreze în fiecare zi până târziu fără pauză", a menționat Leonid Paladi.

Majorarea tarifului - un băț cu două capete

Majorarea tarifului îi sperie pe pasageri. Pe de o parte aceștia înțeleg că tariful de 3 lei trebuie majorat, întrucât transportatorii nu au posibilitatea de a le crea condiții mai bune sau de a-și întreține familiile, însă pe de altă parte, oamenii spun că nici ei nu-și pot permite să scotă din buzunare tocmai 7 lei.

"Nu aș fi de acord. Pentru salariile noastre ar fi foarte mult", a spus un pasager.

"Dacă condițiile vor fi mai bune poate se merită, dar mi se pare că e prea mult 6-7 lei. Poate de majorat cu 2 lei maximum, dar mai întâi de toate trebuie create condiții și majorate salariile cetățenilor", a relatat un bărbat.

Menționăm că și transportatorii, care au obținut de la 1 ianuarie 2020 majorarea tarifelor pentru călătoriile interurbane, nu se opresc aici și mai solicit o majorare. Aceștia spun că mai multe localități ar putea rămâne fără linii de transport public, deoarece o mare parte dintre mijloacele auto antrenate în transportarea de pasageri nu vor fi în stare să treacă testarea tehnică.

4808
Tagurile:
transportatori, pasageri, majorarea tarifelor, tarife, microbuze

Emisiunea "Logica Puterii" cu Tatiana Cebotari

28
(reînnoit 10:06 30.10.2020)
Două ziua au mai rămas până la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, care ar putea fi participarea la vot.

Scrutinul prezidențial din această toamnă ar putea fi Crucial, inclusiv în ceea ce ține eventualitatea unor alegeri parlamentare anticipate, dar și în contextul formării unei noi majorități parlamentare. Despre posibilele scenarii discutăm în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” cu politologul Corniuliu Ciurea și Jurnalistul Victor Nichituș.

28


Загрузка...

Alegerile președintelui Moldovei 2020, într-un minut

46
(reînnoit 17:23 29.10.2020)
Alegerile președintelui Republicii Moldova au loc în data de 1 noiembrie 2020. Potrivit datelor statistice, în Moldova sunt 3 287 140 de alegători, inclusiv 247 609 în Transnistria.

Pentru desfășurarea alegerilor au fost tipărite 2 934 017 de buletine, dintre care 765 397 – în limba rusă.

În ziua alegerilor sunt deschise 2143 de secții de votare, inclusiv 139 – peste hotare, iar pentru alegătorii din Transnistria – 42. Ca alegerile să fie validate, la ele trebuie să participe nu mai puțin de 1/3 din alegători.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

46
Tagurile:
prezidențiale, alegeri
Tematic
VIDEO: Răsfoim file din istorie - Președinții Moldovei


Загрузка...
Directorul general al Institutului pentru probleme regionale (Rusia), Dmitri Juravlev

Expert: Este extrem de periculos pentru Moldova cocheteze cu Occidentul

0
Un cunoscut politolog rus a explicat care ar fi cel mai potrivit model de politică externă pentru Moldova și de ce nu ar trebui să ne apropiem prea mult de Occident sau să dăm crezare promisiunilor venite de la Bruxelles și Washington.

CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. Occidentul nu prietenește, el încearcă să acapareze teritoriile cu care cooperează, structurile UE și SUA încearcă să stoarcă toată seva din țările cu care au fost semnate memorandumurile de cooperare bilaterală. Directorul general al Institutului pentru probleme regionale (Rusia), Dmitri Juravlev, a făcut aceste afirmații în cadrul unei emisiuni realizate în Studioul Radio Sputnik Moldova.

"Prietenia cu Occidentul constă în faptul că trebuie să-i dai totul și sunt fericite țările cărora nu le-a fost luat totul. Doar Rusia caută cu sinceritate prietenia cu țările sale partenere. Rusia mai întâi ajută și doar apoi poate să întrebe: ce voi primi în schimbul acestui lucru?”, susține politologul.

Potrivit lui Juravlev, „interesele pur egoiste ale Uniunii Europene și ale Statelor Unite le permit să dicteze condiții țărilor cu care au semnat acorduri de asociere”. Expertul i-a recomandat Moldovei să se concentreze pe urmărirea unei politici multi-vectoriale, ceea ce nu este ușor de realizat în condițiile geopolitice actuale din lume, dar este totuși posibil. Un exemplu în acest sens este Kazahstanul.

Pentru a dezvolta cooperarea cu Rusia și cu țările Uniunii Economice Eurasiatice și cu Occidentul, politicienii moldoveni trebuie să aibă nervi de oțel, a spus Juravlev. Interlocutorul și-a exprimat îndoiala că Moldova va avea suficiente resurse pentru a stabili o cooperare reciproc avantajoasă nu numai cu Rusia, ci și cu Occidentul, fără a deveni o nouă victimă a proceselor geopolitice globale.

În 2014, când negocierile privind semnarea acordului de asociere intrau în faza finală, fostul prim-ministru Vladimir Filat a promis că, datorită acestui document, Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE în 2020.

Un alt premier, Iurie Leancă, care a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană la Bruxelles, a promis că va solicita aderarea Moldovei la UE în a doua jumătate a anului 2015.

În 2020, perspectivele reale de aderare a țării la UE par complet irealizabile, consideră mulți politologi din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

0
Tagurile:
expert, Politica externă, Moldova, Occident
Tematic
Moldova reprezintă o platformă firească pentru negocierile dintre Rusia și Occident


Загрузка...