Atmosferă magică, la Aeroportul Chișinău: Ce surprize îi așteaptă pe călători - Video

227
Magia sărbătorilor de iarnă a ajuns și la Aeroportul Chișinău. În fiecare an, Avia-Invest păstrează frumoasa tradiție de a surprinde pasagerii și oaspeții aeroportului cu un decor desprins din poveste și surprize speciale.

Aeroportul din Chișinău a îmbrăcat straie de sărbătoare. La intrarea în Terminal, pasagerii sunt întâmpinați de un brad imens, cu o mulțime de jucării și decorațiuni în tematica sărbătorilor de iarnă. Pomul are o înălțime de aproape 10 metri și este împodobit cu sute de ghirlande.

Atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă poate fi resimțită în toate sălile aeroportului. Au fost instalate sute de globulețe aurii și steluțe cu heliu, brăduți, jucării de diferite dimensiuni și Moș Crăciuni pentru a bucura şi a crea o atmosferă deosebită pasagerilor.

"Pomul de Crăciun are aproape 10 metri înălțime și sute de jucării. Alți brăduți mai mici sunt amplasați practic în fiecare colțișor al aeroportului. La fel și restaurantele, cafenelele și localurile au amenajat un decor special de sărbători", a spus Rodica Rusu, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţonal Chişinău.

De Crăciun, dar și în noaptea dintre ani pasagerii Aeroportului Internaţional Chişinău vor fi întâmpinaţi, dar şi petrecuţi cu frumoase colinde, cadouri și surprize.

"Aeroportul este o carte de vizită a Republicii Moldova. Avem foarte multe surprize de sărbători: colinde, cântece și cadouri", a mai adăugat Rusu.

Pasagerii spun că sunt plăcut surprinşi de atmosfera de basm din aeroport:

"Foarte frumos, curat liniștit, un aeroport de nota 10. Este bine, chiar îmi palce. Vorbeam cu o femeie care vine de la Treviso. Acolo era un dezastru, pentru că se făcea grevă. La noi aici e liniște curat, frumos."

"Este foarte frumos. Am emoții. Nici nu am cuvinte."

Și turiștii din Ucraina care au venit să viziteze țara noastră au rămas impresionați de elementele decorative expuse prin toate sălile din terminal.

"În aeroport este cu adevărat foarte frumos. S-a creat o atmosferă și o dispoziție de sărbătoare."

Pasagerii Aeroportului Internațional Chișinău vor avea parte de multe surprize până la mijlocul lunii ianuarie.

227
Tagurile:
surprize, pasageri, sărbători de iarnă, Aeroport Chișinău, aeroport

Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin şi Dumitru Chitoroagă

19
(reînnoit 08:33 26.10.2020)
Astăzi la Sputnik Matinal vom dialoga cu: Dinu Țurcanu, prorector UTM, Luigi Savoia, fondatorul portalului “Moldova în progres”și interpretul de muzică ușoară Ricu Vodă.

UTM își propune să formeze cea mai performantă rețea universitară de internet. Detalii ne oferă Dinu Țurcanu, prorector UTM. De ce își dorește să  fie cetățean al Republicii Moldova ne spune italianul Luigi Savoia, fondatorul portalului “Moldova în progres”, cel care azi va  depune jurământul. Cunoscutul interpret Ricu Vodă, mai bine de 2 decenii rămâne în topul preferinţelor. Care este secretul aflăm de la el în această dimineaţă, când, sperăm să fim printre primii care îi urează: La mulţi ani!

19


Загрузка...

Semifinala show-ului „Tu ești super!” din sezonul patru

32
(reînnoit 19:44 25.10.2020)
Astăzi se desfășoară semifinala proiectului internațional „Tu ești super!” din sezonul patru.

"Tu ești super!" este un concurs organizat de compania de televiziune NTV și de Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik, cu sprijinul Ministerului Educației al Federației Ruse. Proiectul oferă copiilor rămași fără îngrijire părintească șansa de a-și îndeplini visele.

32


Загрузка...
Otaci

Când va fi demolat blocul de la Otaci: Câți bani se vor cheltui

0
(reînnoit 11:33 27.10.2020)
De astăzi începe demolarea clădirii avariate din orașul Otaci. La fața locului a fost creat Statul Major al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care va coordona acțiunile și va monitoriza intervenția.

CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență se vor afla în aceste zile la Otaci, acolo unde vor demola clădirea avariată din acest oraș. Lucrările vor începe chiar de astăzi, iar specialiștii au venit la fața locului cu tehnica specială: două manipulatoare și un excavator. Pompierii au amenajat corturi, în care vor fi cazați în această perioadă.

La mijlocul lunii octombrie, Cabinetul de Miniștri a anunțat că vor fi alocate 2,2 milioane de lei pentru demolarea blocului.

Amintim că în data de 19 iunie 2019 o parte a unui bloc de locuințe s-a prăbușit la Otaci. În urma surpării blocului nu au fost înregistrate victime. În schimb, 45 de oameni au rămas fără acoperiș deasupra capului. Procuratura raionului Otaci a inițiat o cauză penală pe faptul executării necalitative a construcţiilor, în urma prăbușirii clădirii.

O lună mai târziu Guvernul a decis să aloce peste opt milioane opt sute de mii de lei (8 823 179,3 lei) pentru despăgubirea persoanelor rămase fără locuinţe. Banii urmau să acopere valoarea locuințelor distruse, prejudiciul material cauzat de pierderea bunurilor materiale, dar și cheltuielile de primă necesitate ale sinistraților.

Au avut de suferit însă și locatarii blocului alăturat celui care s-a prăbușit. S-a constatat că în urma accidentului clădirea și-a pierdut rezistența și prezenta pericol pentru viață. 

Astfel, din fondul de rezervă al Guvernului au fost alocate, în luna august a anului trecut, 6 889 167 de lei, pentru ca locatarii să-și poată cumpăra alte locuințe. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
construcţie, Ocnița, bloc
Tematic
Blocul prăbușit la Otaci anul trecut va fi demolat
Scene de groază: Accident cumplit pe șoseaua Ocnița-Otaci


Загрузка...