Pentru prima dată în 7 ani: Vizita premierului moldovean la Moscova - reluarea dialogului

99
(reînnoit 17:41 21.11.2019)
Chișinăul și Moscova recuperează oportunitățile ratate: premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, s-a întâlnit miercuri cu șeful Guvernului Rusiei, Dmitri Medvedev.

Începând cu anul 2012, nici un premier moldovean nu a mai mers într-o vizită în Rusia. Predecesorii noului prim-ministru Ion Chicu optaseră pentru un alt vector, iar unii, invocând diverse motive, tot amânau dialogul cu Moscova.

Cabinetul de Miniștri în frunte cu Chicu a fost învestit de Parlamentul Republicii Moldova pe 14 noiembrie, iar peste o săptămână premierul rus și cel moldovean au discutat problemele stringente care s-au acumulat în ultimii șapte ani. Chicu a subliniat că Rusia și Moldova sunt legate prin rădăcini istorice adânci.

Medvedev l-a felicitat pe Chicu cu ocazia numirii în funcția de prim-ministru și i-a urat succese în activitatea pe care urmează să o desfășoare.

Premierul Moldovei și-a exprimat convingerea că Chișinăul și Moscova vor relua dialogul constructiv care va impulsiona îmbunătățirea relațiilor dintre cele două țări.

99
Tagurile:
Rusia, Moldova, dialog, video
Tematic
Ion Chicu s-a întâlnit cu premierul Federației Ruse, Dmitrii Medvedev: Noi detalii
În exclusivitate pentru Sputnik: Ion Chicu, despre negocierile purtate la Moscova

sys_stories    Загрузка...