Elicopterul Mi-38 în Emiratele Arabe Unite: De ce șeicii preferă tehnica rusească

261
(reînnoit 19:10 19.11.2019)
La salonul aeronautic din Dubai a fost prezentat noul model al elicopterului rusesc multifuncțional Mi-38.

Noul model a fost examinat de prințul moștenitor Mohammed bin Zayed Al Nahyan, fiind însoțit de ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov.

Aflați în materialul video, realizat de Sputnik, pentru ce scopuri poate fi utilizat noul elicopter Mi-38 și de ce Emiratele Arabe Unite sunt interesate tot mai mult de tehnica rusească, ca alternativă la cea americană.

261
Tagurile:
arma ruseasca, elicopter, tehnica
Tematic
Arma AK-12 a fost testată la rezistență - Video

În Lituania a fost profanat cimitirul frățesc al soldaților sovietici

6
(reînnoit 20:44 27.11.2020)
Persoane necunoscute au profanat în Lituania cimitirul frățesc al soldaților sovietici decedați în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Vandalii au turnat vopsea roșie pe morminte și plăci memoriale și au pictat o svastică pe ele. Nu se cunoaște identitatea făptașilor.

De altfel, nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de incidente. Monumentele și cimitirele sovietice din Lituania sunt profanate în mod constant, la fel ca în Letonia, Estonia, Polonia și Ucraina.

Moscova critică dur astfel de acțiuni, legându-le de încercările acestor țări de a rescrie istoria. Șeful Rossotrudnichestvo Evgheni Primakov a reacționat emoțional la profanarea cimitirului din Obeliai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

6
Tagurile:
profanare, cimitir, Lituania
Tematic
Vandalism la Comrat: Persoane necunoscute au profanat Memorialul Gloriei Militare


Загрузка...

Calea spre pace: Cum ajută Rusia locuitorii din Nagorno-Karabah

30
Locuitorii din autoproclamata republică Nagorno-Karabah revin la o viață normală. Ei sunt ajutați de trupele rusești de menținere a păcii și specialiștii Ministerului Situații Excepționale din Rusia.

Trupele inginerești ajută la curățarea drumurilor și restabilesc circulația rutieră, geniștii continua să se ocupe de deminare a zonei în care s-au desfășurat acțiuni militare și de eliberarea teritoriilor de dispozitive explozibile.

Salvatorii aduc în regiune tehnică specială, materiale de construcții și ajutoare umanitare. Ce ajutoare mai oferă Rusia regiunii Nagorno-Karabah, aflați în materialul video, realizat de Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30
Tagurile:
Nagorno-Karabah, Rusia
Tematic
Turcomanii sirieni în Karabah: veniți la război sau o mare populare?


Загрузка...