Spectatorii moldoveni, invitați vizioneze gratuit noi producții din cinematografia rusă

87
(reînnoit 16:06 24.10.2019)
În data de 22 octombrie, în Moldova a fost dat startul Festivalul Filmului Rus, al cărui scop principal este să trezească interesul spectatorilor moldoveni pentru cinematografia rusă și să contribuie la colaborarea culturală dintre Moldova și Rusia.

Spectatorii din Chișinău vor putea să vizioneze șase producții rusești noi, care vor fi prezentate de realizatorii acestora – personalități cunoscute ale cinematografiei ruse.

Din componența delegației fac parte Oksana Stașenko, artistă emerită a Rusiei, actriță de teatru și film; actorii Olga Lapșina, Artem Bîstrov, Svetlana Ciuikina; producătorii Gheorghi Malkov și Vadim Bîrkin, directorul general al companiei „FestCinema”, Serghei Losi.

"Nu ezitați să vă apropiați, să adresați întrebări, să cereți autografe și să faceți poze. Noi pentru aceasta am venit în Moldova", a declarat pentru Sputnik, artista emerită a Rusiei Oksana Stașenko.

Proiecțiile au loc în cinematograful „Odeon” din Capitală. Festivalul Filmului Rus se va desfășura până în data de 26 octombrie, inclusiv. Intrarea este liberă pentru toți doritorii.

87
Tagurile:
cinematografie, spectatori, film
Tematic
Săptămâna Filmului Rus în Moldova: Ce pelicule veți putea viziona

La Ermoclia a fost inaugurat după restaurare memorialul militar

93
(reînnoit 16:54 28.11.2020)
Complexul memorial din satul Ermoclia, raionul Ștefan Vodă, a fost restaurat cu sprijinul Ambasadei Rusiei în Moldova. La deschiderea solemnă a acestuia au participat reprezentanții corpului diplomatic al FR, deputați și senatori ai parlamentului rus.

În satul Ermoclia, din raionul Ștefan-Vodă, a fost restaurat monumentul Eroilor Uniunii Sovietice.

La evenimentul festiv au participat ambasadorul rus în Moldova, Oleg Vasnețov, membrul Consiliului Federației Serghei Muratov, deputatul Dumei de Stat Andrei Kuzmin, reprezentanți ai autorităților locale din satul Ermoklia, ai organizației obștești „Vece/ Вече”, activiști ai societății civile și organizațiilor de tineret.

Printre eroii ale căror nume sunt imortalizate la memorial sunt și trei eroi ai Uniunii Sovietice - Aleksandr Gusev, Kuzma Gurenko și Ilia Maslov.

În anul în care este marcată cea de-a 75-a aniversare a Marii Victorii în Marele Război pentru Apărarea Patriei, cu sprijinul Ministerului Rus de Externe, al regiunilor rusești, organizațiilor obștești și fundațiilor, sunt restaurate 16 memorialuri de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

93
Tagurile:
inaugurat, restaurare, Ștefan Vodă, Memorial
Tematic
Foto: La Ermoclia a fost inaugurat monumentul eroilor


Загрузка...

SUA și România au lansat rachete în apropierea Crimeii

168
Militari ai SUA și României au efectuat lansări de rachete în apropierea Crimeii. Antrenamentele au avut loc în cadrul exercițiilor comune Rapid Falcon (“Șoimul Rapid”) pe țărmul Mării Negre.

Militarii au tras din două sisteme de lansare multiplă a rachetelor cu rază lungă de acțiune M142 HIMARS. Acestea au fost aduse din Germania pentru câteva ore pe un poligon românesc. Presa occidentală a numit manevrele “o surpriză cu rachete” pentru militarii ruși, însă Moscova nu este de acord cu această formulare.

De ce sistemul HIMARS este un pericol pentru România, dar nu Rusia>>>

Experții consideră că nu poate fi vorba de nicio surpriză: transferurile de tehnică militară sunt întotdeauna urmărite. Totodată, în regiunea Mării Negre Rusia dispune de o stație de recunoaștere radiotehnică. Manevrele desfășurate nu sunt decât o provocare a militarilor americane, care nu prezintă nicio amenințare pentru Rusia, ci doar pentru SUA și aliații lor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

168
Tagurile:
Crimeea, rachete, lansare, România, SUA
Tematic
„Planurile SUA de amplasare a rachetelor în Europa sunt cinice”
Rusia a efectuat lansări ale rachetei Țirkon în Marea Albă


Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții ar putea ajunge în Italia vaccinul rusesc Sputnik V

0
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat pentru agenția RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului din Piața Roșie.

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Institutul Gamalei a demarat discuțiile pe acest subiect cu Agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, atunci Agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul dintre vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Italia, Vaccinul Sputnik V, Rusia, vaccin
Tematic
Coronavirusul a afectat summitul G20. Dar Occidentul nu va tolera vaccinul rusesc
Rusia livrează vaccinul Sputnik V țărilor africane


Загрузка...