Vox: Ce așteptări au oamenii de la viitorul primar al Capitalei - Video

227
(reînnoit 18:19 20.10.2019)
Locuitorii Capitalei spun că își doresc la cârma Capitalei un primar gospodar căruia să îi pese de cetățeni.

Locuitorii Capitalei spun că au votat pentru un primar cinstit, care să aibă grijă de cetățeni. Ei își doresc un oraș curat, european, cu care să se mândrească. 

”Un primar trebuie să fie gospodar, să fie tehnocrat. Să aibă în spatele lui ceva făcut. La noi sunt mulți gospodari care ar putea să facă treabă bună. Dar din cauza partidelor acestea nu pot trece plasa asta de răutate”, a declarat un locuitor al Capitalei. 

”Un primar adevărat trebuie să se țină de cuvânt. Să nu promită lucruri care nu poate să le facă. Să spună că vom trăi mai rău decât am trăit. Că nu-i viitor. Trebuie să recunoască aceste lucruri”, a declarat un locuitor al Capitalei. 

”Îmi doresc schimbări în Chișinău. Vreau ca cineva să aibă grijă de Chișinăul nostru pentru că este un oraș frumos. Un primar trebuie să întrunească următoarele calități: responsabilitate, onestitate”, a declarat un locuitor al Capitalei. 

”Primarul trebuie să facă tot pentru cetățeni și pentru oraș. Eu nu am votat niciodată pentru că nu am trăit niciodată în Moldova chiar dacă m-am născut aici”, a declarat un cetățean. 

”Nu sunt sigur dacă voi merge să votez. Voi vedea ce dispoziție voi avea. Am mai fost la alegeri și nimic nu s-a schimbat. De ce să merg acum? Nu am pentru cine să votez”, a declarat un locuitor al Capitalei. 

Potrivit datelor CEC, la urnele de vot sunt așteptați peste 2 milioane 800 de mii de alegători. Validarea alegerilor este condiționată de prezența la urne a cel puțin 1/4 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale din fiecare circumscripție.

În cazul primarilor, este ales candidatul care a obținut, în primul tur de scrutin, mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. Dacă aceste condiții nu sunt întrunite, peste două săptămâni se organizează un al doilea tur de scrutin, la care participă primii doi candidați stabiliți în ordinea numărului de voturi obținute în primul tur. În acest caz, este declarat ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la vot.

227
Tagurile:
20 octombrie, video, Capitală, viitor, oameni
Тема:
Alegeri locale - 2019 (143)
Tematic
Alegeri locale-2019: Lupta de astăzi va fi acerbă - briefing CEC

Militarii ruși veghează asupra securității în coridorul Lacin

46
(reînnoit 18:13 25.11.2020)
Unitățile forțelor ruse de menținere a păcii veghează asupra respectării acordului trilaterale de pace și a regimului de încetare a focului în nerecunoscuta republică Nagorno-Karabah.

Militarii urmăresc în regim non-stop situația, din 23 de puncte de observare amplasate de-a lungul liniei de contact din regiune. De asemenea, trupele de menținere a păcii asigură securitatea circulației prin coridorul Lacin – principala arteră care unește Armenia și autoproclamata republică.

Pe acest drum, sub protecția militarilor ruși, au revenit la baștină peste 11 mii de refugiați.

Contingentul de menținere a păcii din Rusia ajută localnicii și autoritățile să revină la o viață normal. Unitățile de ingineri degajează drumurile, ajută la organizarea circulației rutiere în regiune, restabilesc sistemele de alimentare cu apă, energie electrică și termică a zonelor rezidențiale. Patrulele militarilor ruși însoțesc coloanele de refugiați și transporturile cu produse alimentare în regiunile îndepărtate din Nagorno-Karabah.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

46
Tagurile:
militari ruși, Karabah
Тема:
Situaţia în Nagorno-Karabah
Tematic
Perspectivele deminării în Nagorno-Karabah


Загрузка...

Emisiunea ”ATITUDINI”

13
(reînnoit 10:49 25.11.2020)
Anul acesta expiră termenul de implementare a Strategiei pentru Tineret 2020. Cum au schimbat viața tinerilor măsurile aplicate de autorități?

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a evaluat rezultatele Strategiei pentru Tineret 2020, desfășurată în ultimii 6 ani. Acestea scot în evidență lacune în domeniul cooperării intersectoriale și dificultăți în abilitatea economică a tinerilor. În ce măsură această strategie e reușit să îmbunătățească viața tinerilor și cum planifică să acționeze autoritățile pe viitor? Discutăm subiectul, la ”ATITUDINI”, cu Marin Marcel, șeful direcției Tineret, al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Nicolai Cheleș, președintele Consiliului Național al Tineretului.

13


Загрузка...
Coronavirus

Iată care este cel mai frecvent simptom al coronavirusului - studiu

0
Datele Biroului Național de Statistică din Marea Britanie, colectate între august și octombrie 2020, au dezvăluit care este cel mai frecvent simptom al Covid-19. Contrar concepţiei obişnuite, cele mai frecvente simptome nu sunt febra și tusea uscată.

BUCUREŞTI, 25 nov – Sputnik, Doina Crainic. Cele mai recente date colectate de cercetătorii de la Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie au arătat că pierderea gustului și a mirosului (anosmia) a fost cel mai frecvent simptom raportat al Covid-19 în rândul celor care au fost testați pozitiv din august până în octombrie.

Dintre cei de peste 35 de ani, între 20 și 40% au suferit de anosmie, comparativ cu aproximativ 15-25% care au avut febră și 13-18%, care au fost cu tuse.

Diferența a fost și mai pronunțată în rândul tinerilor, până la 60% dintre cei sub 35 de ani suferind de anosmie față de 15 până la 25% care au avut febră și mai puțin de 10% tuse

Imaginea generală reflectată de date arată că, în perioada 15 august - 26 octombrie, numărul persoanelor care au fost testate pozitiv cu simptome precum pierderea gustului şi a mirosului a crescut la toate grupele de vârstă.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, numărul cazurilor pe glob se apropie de 59 de milioane și peste 1,38 milioane de oameni au murit. Țările cele mai afectate sunt Statele Unite, India și Brazilia. De asemenea, Franța, Rusia, Spania, Marea Britanie, Italia, Argentina și Columbia sunt printre zece țări cele mai afectate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, simptome
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Ne va salva sau nu de coronavirus vaccinarea - expert
Aceste produse, periculoase pentru persoanele cu coronavirus


Загрузка...