Tragedia care a zguduit Moldova: Imagini video cu teribilul accident de la Buiucani

10595
Acest accident groaznic a zguduit întreaga țară. Un Porsche a intrat cu 130 de kilometri la oră într-un troleibuz, acesta ajungând pe trotuar în urma impactului. Un om a murit, iar alți 28 au fost răniți.

Accidentul a avut loc luni, pe strada Alba Iulia, intersecție cu Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău. Potrivit martorilor oculari, șoferul automobilului Porsche Cayenne se deplasa cu viteză excesivă și a intrat în intersecție la culoarea roșie a semaforului. Automobilul a lovit în plin un troleibuz, care a fost proiectat pe trotuar.

În urma coliziunii, în juir de 20 de pasageri din troleibuz au fost transportați la spital. Pasagerul din mașină a decedat la fața locului, iar femeia care se afla la volanul Porsche-ului a fost dusă în stare gravă la spital. Aceasta a suportat o intervenție chirurgicală complicată, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor ei de supraviețuire.

De asemenea, potrivit medicilor, o femeie care se afla în troleibuz în momentul impactului se află și ea în stare gravă la Reanimare.

Șoferița care a produs cumplitul accident din sectorul Buiucani a comis anterior zeci de încălcări în trafic, având în prezent permisul de conducere suspendat. Ea are la activ 43 de procese verbale contravenționale și a fost trasă la răspundere penală de cinci ori.

Exclusiv: Șoferița care a provocat accidentul ucigaș din Buiucani are mai multe ”păcate”>>>

Anterior ea a mai produs un accident rutier fiind în stare avansată de ebrietate. În anul 2017 aceasta a rămas fără permis de conducere pe un termen de doi ani după ce a tamponat o mașină, fiind condamnată la șase luni de detenție cu executare.

În momentul producerii accidentului, șoferița circula cu viteza de aproximativ 130 km/oră. Oamenii legii nu au stabilit deocamdată dacă femeia consumase alcool înainte de a urca la volan. Aceasta riscă șapte ani de închisoare.

10595
Tagurile:
troleibuz, Porsche, Buiucani, accidnet
Tematic
Șoferița care a provocat accidentul de astăzi: 4 ore de operație - Ce spun medicii - Video
Iată cine este bărbatul care a murit în accidentul din sectorul Buiucani - Detalii

Emisiunea ”Intersecții” cu Andrei Porubin

24
(reînnoit 12:00 07.07.2020)
Actorul de teatru și film Igor Chistol a cunoscut momente adevărate de glorie pe scenele teatrelor din Chișinău. Însă popularitatea lui a trecut demult hotarele Moldovei.

Actorul de teatru și film Igor Chistol a cunoscut momente adevărate de glorie pe scenele teatrelor din Chișinău. Însă popularitatea lui a trecut demult hotarele Moldovei. Actorul strălucește pe ecranele televiziunilor din Rusia și continuă să joace în teatrele din Moscova, dar și să se filmeze în pelicule de cinema. Cum a reușiut să se afirme pe cele mai mari scene din Rusia un tânăr moldovean, ce are de învățat cultura Republicii Moldova de la colegii din Federația Rusă, cine a fost persoana care l-a promovat la Moscova, de ce în Rusia se simte ca acasă, ce au în comun aceste două popoare, dar și alte detalii aflăm de la regizorul și actorul Igor Chistol.

24


Загрузка...

Emisiunea „Atitudini” cu Maria Dimineț

16
(reînnoit 10:29 07.07.2020)
Pacienții se pot programa din nou pentru intervenții chirurgicale și investigații medicale performante, după o pauză de 4 luni. Cum se va desfășura această procedură în condițiile pandemiei COVID-19?

Ce trebuie să cunoască pacienții și medicii de familie, care vor elibera biletele de trimitere?
Pacienții se pot programa din nou pentru intervenții chirurgicale și investigații medicale, din data de 1 iulie 2020. Aceste activități au fost suspendate, în perioada stării de urgență, în instituțiile medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale. Programările vor fi efectuate de către medicul de familie, care va elibera bolnavilor bilete de trimitere pentru serviciile medicale planificate, conform mecanismului existent. Detalii discutăm în cadrul emisiunii ”ATITUDINI” cu Svetlana Lupu, șefa Direcției Politici în domeniul asistenței medicale spitalicești a Ministerului Sănătății, Liliana Iașan, directorul Asociației Medicale Teritoriale ”Buiucani”, Ruslan Atanasov, șeful Departamentului Chirurgie a Spitalului Clinic Republican și Rodica Tomașenco, purtător de cuvânt al Institutului Oncologic. 

16


Загрузка...
Birou

Avertismentul unui medic: Iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus

0
(reînnoit 21:18 07.07.2020)
Medicul român Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a prezentat un nou scenariu în legătură cu transmiterea noului coronavirus.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Specialiștii atrag atenția că noul coronavirus se transmite acolo unde ne așteptăm mai puțin.

Mai exact, aceștia spun că există riscul de contaminare de la aerul condiționat, în special în încăperile în care sunt multe persoane.

Este vorba despre un studiu realizat de peste 200 de cercetători, transmis Organizației Mondiale a Sănătății.

Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a explicat că particulele mici stau în aer mai mult timp față de cele mari, acestea coborând la sol și contaminând suprafețele.

”Există riscul să ne contaminăm pentru că, deși nu suntem în contact direct cu o persoană contaminată, în aer există riscul să fie aceste particule cu viruși”, a declarat Musta.

Medicul a precizat că la spitalul Victor Babeș din Timișoara a crescut numărul persoanelor infectate. Situația s-a schimbat în urmă cu cinci zile pentru că, în ultima lună, au avut doar un pacient pe zi nou infectat și un număr de 5-10 pacienți internați pe secție.

La ora actuală, în schimb, a crescut numărul de adresări la spital cu pacienți infectați.

Acum sunt 22 de pacienți internați și unul la terapie intensivă.

”Doi au decedat în cursul zilei de ieri. Nu avem asimptomatici”, a adăugat medicul.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
medic, coronavirus, infectare
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Două scenarii anunțate de ONU pentru lume de după pandemia coronavirusului - detalii


Загрузка...