Lucrările de renovare a Parcului Alunelul sunt în toi: Curând, va fi de nerecunoscut

206
(reînnoit 09:18 15.08.2019)
Lucrările de reconstrucție a parcului „Alunelul” din cartierul Sculeni din Chișinău sunt în toi. După mai bine de zeci de ani Parcul „Alunelul” va căpăta un nou aspect. Lucrările de renovare au început pe 20 iunie curent și se vor desfășura în două etape.

Proiectul de modernizare a Parcului „Alunelul” prevede reconstrucția și extinderea aleilor pietonale, renovarea iluminatului public și a celui decorativ, amenajarea zonelor verzi, reabilitarea scenei în aer liber, destinată pentru evenimente culturale, precum și construcția unui stadion de minifotbal și a WC-ului public. De asemenea, pentru a reda un aspect modern parcului, va fi instalat și un arbore fotovoltaic.

Astfel, prima etapă pentru reconstrucția Parcului „Alunelul” va dura până la mijlocul lunii august și se referă la lucrări de infrastructură, precum amenajarea aleilor zonei de odihnă și pistelor pentru bicicliști. Conform proiectului, aleile principale vor fi pavate, iar celelalte vor fi asfaltate.

De asemenea, la intrarea în parc vor fi instalate borduri noi, iar pe întreg perimetrul parcului va fi amenajată o centură pentru persoanele care practică sportul și pentru bicicliști.

La etapa a II-a de lucrări urmează a fi instalat iluminatul public și cel decorativ, mobilierul urban, iar la final este planificată amenajarea scenei pentru concerte. Totodată, în cadrul lucrărilor de reconstrucție a parcului urmează a fi amenajat un stadion de minifotbal.

Costul lucrărilor de reconstrucție a parcului „Alunelul” este de 4, 6 milioane de lei.

De menționat că, Parcul „Alunelul" are o suprafață de 6,72 ha și a fost construit în anii '60 ai secolului trecut.

206
Tagurile:
parc
Tematic
Inedit: Arbori care transformă lumina solară în energie, pe străzile Capitalei – Detalii

Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Ala Darovannaia

6
(reînnoit 12:29 01.12.2020)
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este deputatul Ala Darovannaia. Parlamentul a examinat mai multe proiecte sociale. Deputații urmează să discute și proiectul Bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor.

Parlamentul a adoptat recent mai multe initiative legislative cu caracter social. Deputații urmează să examineze și pachetul de legi privind bugetele pentru anul viitor. Care vor fi politicile statului în ceea ce privește protecția socială a cetățenilor. La telefon discutăm cu deputatul Liviu Vovc.

6


Загрузка...

Cum arată străzile din centrul Madridului înainte de Crăciun

70
(reînnoit 19:13 30.11.2020)
Strada Presiado din centrul Madridului, care a fost deja decorată și iluminată cu prilejul Crăciunului, este plină de oameni, în pofida recomandărilor privind păstrarea distanței sociale și evitarea aglomerației.

Mai multe magazine au fost amenajate în centrul capitalei Spaniei, iar oamenii au dat năvală. În zonă s-a format aglomerație. Strada Presiado arată ca un furnicar.

© Sputnik / Алексей Витвицкий

„Cred că sunt mulți oameni aici, unii dintre ei ar putea fi infectați, pentru că unii oameni sunt iresponsabili”, a declarat un adolescent.

„Există o mulțime de oameni, este cam periculos, dar ne protejăm și ne simțim bine”, a spus Jozias, un alt adolescent.

Restricțiile la circulație au fost deja relaxate la Madrid, deși starea de asediu rămâne în vigoare de la 00:00 la 06:00.

Potrivit Universității Johns Hopkins, numărul de cazuri confirmate de coronavirus în Spania este de 1.628.208, iar 44.668 de persoane au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

70
Tagurile:
Crăciun, Madrid
Tematic
Moș Crăciun în mască anti-gaz: Cum rezistă actorii în vreme de pandemie


Загрузка...