(1:00 / 8.11Mb / просмотров видео: 20454)

Alegeri prezidențiale în Ucraina: Iată cum votează alegătorii în Kiev - Video

910
(reînnoit 14:27 31.03.2019)
Cetățenii ucraineni urmează să facă o alegere politică având, de această dată, o listă extrem de lungă de candidați.

În buletinul de vot au fost incluși numele celor 39 de candidați care luptă pentru scaunul de președinte al Ucrainei. În cadrul secțiilor de votare se află observatori internaționali acreditați și reprezentanți ai societății civile care monitorizează procesul electoral. Comisia Electorală Centrală va anunța datele rezultatelor alegerilor până pe data de 10 aprilie. În cazul în care un niciun candidat nu va acumula mai mult de 50% din numărul de voturi, pe data de 21 aprilie se va desfășura cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Amintim că astăzi, 31 martie, în Ucraina se desfășoară alegerile prezidențiale. Cu o săptămână înainte de alegeri, în fruntea clasamentului se afla showmanul Vladimir Zelenski care a atins un rating de peste 30%. Actualul șef de stat, Petro Poroșenko, se bucură de susținerea a circa 17 la sută dintre cetățeni, liderul partidului Batkivșcina, Iulia Timoșenko - 12,5%.

Cetățenii ucraineni care locuiesc sau se află temporar pe teritoriul Republicii Moldova pot alege la ambasada țării lor la Chișinău și la consulatul din Bălți.

910
Tagurile:
sputnik md, Știri Moldova, video, votare, Kiev
Tematic
Politolog rus, despre intrarea navelor NATO în Marea Neagră - detalii
Flota rusă monitorizează navele militare ale NATO, aflate în Marea Neagră
Alegeri prezidențiale în Ucraina: Cine sunt favoriții

Rusia a efectuat lansări ale rachetei Țirkon în Marea Albă

38
(reînnoit 21:17 26.11.2020)
Fregata Amiralul Gorșkov a efectuat lansări de rachete hipersonice de croazieră Țirkon din Marea Albă, asupra unei ținte din bazinul Mării Barents, aflate la o distanță de 450 de kilometri.

Viteza zborului rachetei a depășit 8 Mach. Lansarea a avut loc în cadrul testării noilor tipuri de arme.

Fregata Amiralul Goșrkov este una din cele mai moderne nave ale Flotei Navale de Nord a Rusiei. Vasul militar este unul multifunctional, capabil să poarte lupte cu adversarul pe apă, aer și subacvatic. Fregata poate efectua lovituri asupra obiectelor terestre și de coasă, care se află la o distanță de peste 1,5 mii de kilometri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

38
Tagurile:
rachete, lansare, Rusia
Tematic
„Zirconul” rusesc a privat SUA de conceptul unei lovituri globale


Загрузка...

Marinarii ruși au oprit invazia americană: Provocare în Golful Petru cel Mare

79
(reînnoit 17:21 26.11.2020)
Marea navă antisubmarină a Flotei ruse din Pacific “Amiralul Vinogradov” a oprit invazia distrugătorului marinei americane „John McCain” în apele teritoriale rusești din Golful Petru cel Mare.

Ministerul Apărării din Rusia a precizat că nava americană a depășit granița maritimă cu 2 kilometri. Echipajul navei antisubmarine “Amiralul Vinogradov”, care urmărea distrugătorul marinei SUA, i-a trimis un avertisment că va lua măsuri dacă „John McCain” nu va părăsi imediat teritoriul rus.

După ce notificarea a fost trimisă, „Amiralul Vinogradov” s-a îndreptat direct spre inamic. După ce a evaluat situația, echipajul navei americane s-a grăbit să iasă în apele neutre. Ce făcea distrugătorul „John McCain” în Rusia și în ce mod comandamentul flotei a 7-a a marinei SUA a justificat acțiunile echipajului navei sale – urmăriți în videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

79
Tagurile:
Provocare, rusi, marinari
Tematic
"Sunt doar primii pași" - de ce SUA își trimite submarinele la frontierele Rusiei


Загрузка...