Ghid video despre pașii de acces la medicamentele gratuite

192
(reînnoit 16:24 13.02.2019)
Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a lansat un ghid video în care descrie pașii de acces la medicamentele eliberate în mod gratuit în farmacii.

Din 1 februarie, cetăţenii asigurați din Moldova beneficiază de cel puţin un medicament gratuit din lista celor compensate. Aceste preparate sunt destinate tratamentului celor mai frecvente maladii.

Prescrierea medicamentelor compensate se efectuează de către medicii de familie, neurologi, psihiatri, endocrinologi şi pediatri ai prestatorilor de servicii medico-sanitare contractaţi de către CNAM, indiferent de forma juridică de organizare.

La prezentarea reţetei pentru medicamentele compensate, în mod obligatoriu farmacistul îi va propune pacientului medicamentul oferit gratis. În cazul în care persoana refuză preparatul respectiv, aceasta va fi informată despre alte medicamente disponibile, compensate parţial.

Dacă la momentul solicitării medicamentul gratuit lipseşte în farmacie, acesta urmează să fie pus la dispoziţia pacientului în termen de 72 de ore de la adresare.

De asemenea, farmaciile, prestatorii de servicii medicale sunt obligaţi să plaseze la loc vizibil lista medicamentelor oferite gratis în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

192
Tagurile:
CNAM, medicamente compensate, polita medicala
Tematic
Polița medicală în Moldova va fi înlocuită cu un număr de asigurare
Cât va costa în 2019 polița de asigurare medicală în Moldova

sys_stories    Загрузка...