Incredibil: Tentativă de asasinat în centrul Capitalei - Video

354
(reînnoit 10:19 08.02.2019)
Ca în anii 90: Un bărbat a încercat să-l asasineze pe un cetățean ceh, chiar în centrul Capitalei - Procuratura a publicat imagini video din timpul reținerii acestuia.

Un tânăr de 20 de ani din raionul Dubăsari a fost reținut de oamenii legii pentru tentativa de asasinare a unui cetățean ceh, aflat în Republica Moldova.

”Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în conlucrare cu ofițerii Direcției generale urmărire penală a IGP și ai Direcției de Combatere a Crimei Organizate a INI al IGP, au documentat acțiunile unei persoane, care din interes material și-a creat intenționat condițiile necesare pentru a omorî un om de afaceri de origine cehă, aflat în Republica Moldova”, informează instituția printr-un comunicat.

Potrivit PCCOCS, pe 5 februarie 2019, persoana suspectă a fost documentată în timp ce alegea locul unde intenționa să omoare victima. El și-a procurat mijloacele necesare pentru comiterea crimei. Totodată, acesta avea un plan de ascundere a urmelor infracțiunii, precum și stabilise căile de retragere de la locul faptei.

Mai mult decât atât, învinuitul, care avea asupra sa o țeavă metalică special adaptată, a procurat de la o piață din municipiul Chișinău mănuși de protecție și colanți pentru a se deghiza, folosindu-i în calitate de cagulă.

În aceeași zi, după ora 19.00, într-un scuar din centrul Capitalei, unde în prealabil îi fixase victimei o întâlnire, suspectul a fost reținut în flagrant, în momentul în care, fiind înarmat cu țeava metalică și purtând masca improvizată, acesta se îndrepta în direcția victimei, care se afla sub protecția oamenilor legii.

Pe 7 februarie 2019, la demersul procurorilor, în privința învinuitului a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 de zile.

În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă privațiune de libertate pe un termen de până la 10 ani.

354
Tagurile:
Anii 90, video, centrul capitalei, incredibil, asasinat
Tematic
Un jurnalist rus a fost asasinat la Kiev (VIDEO)
Asasinat la Soroca: o mamă și fiica acesteia au fost omorâte în cel mai barbar mod

Militarii ruși veghează asupra securității în coridorul Lacin

46
(reînnoit 18:13 25.11.2020)
Unitățile forțelor ruse de menținere a păcii veghează asupra respectării acordului trilaterale de pace și a regimului de încetare a focului în nerecunoscuta republică Nagorno-Karabah.

Militarii urmăresc în regim non-stop situația, din 23 de puncte de observare amplasate de-a lungul liniei de contact din regiune. De asemenea, trupele de menținere a păcii asigură securitatea circulației prin coridorul Lacin – principala arteră care unește Armenia și autoproclamata republică.

Pe acest drum, sub protecția militarilor ruși, au revenit la baștină peste 11 mii de refugiați.

Contingentul de menținere a păcii din Rusia ajută localnicii și autoritățile să revină la o viață normal. Unitățile de ingineri degajează drumurile, ajută la organizarea circulației rutiere în regiune, restabilesc sistemele de alimentare cu apă, energie electrică și termică a zonelor rezidențiale. Patrulele militarilor ruși însoțesc coloanele de refugiați și transporturile cu produse alimentare în regiunile îndepărtate din Nagorno-Karabah.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

46
Tagurile:
militari ruși, Karabah
Тема:
Situaţia în Nagorno-Karabah
Tematic
Perspectivele deminării în Nagorno-Karabah


Загрузка...

Emisiunea ”ATITUDINI”

13
(reînnoit 10:49 25.11.2020)
Anul acesta expiră termenul de implementare a Strategiei pentru Tineret 2020. Cum au schimbat viața tinerilor măsurile aplicate de autorități?

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a evaluat rezultatele Strategiei pentru Tineret 2020, desfășurată în ultimii 6 ani. Acestea scot în evidență lacune în domeniul cooperării intersectoriale și dificultăți în abilitatea economică a tinerilor. În ce măsură această strategie e reușit să îmbunătățească viața tinerilor și cum planifică să acționeze autoritățile pe viitor? Discutăm subiectul, la ”ATITUDINI”, cu Marin Marcel, șeful direcției Tineret, al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Nicolai Cheleș, președintele Consiliului Național al Tineretului.

13


Загрузка...
Coronavirus

Iată care este cel mai frecvent simptom al coronavirusului - studiu

0
Datele Biroului Național de Statistică din Marea Britanie, colectate între august și octombrie 2020, au dezvăluit care este cel mai frecvent simptom al Covid-19. Contrar concepţiei obişnuite, cele mai frecvente simptome nu sunt febra și tusea uscată.

BUCUREŞTI, 25 nov – Sputnik, Doina Crainic. Cele mai recente date colectate de cercetătorii de la Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie au arătat că pierderea gustului și a mirosului (anosmia) a fost cel mai frecvent simptom raportat al Covid-19 în rândul celor care au fost testați pozitiv din august până în octombrie.

Dintre cei de peste 35 de ani, între 20 și 40% au suferit de anosmie, comparativ cu aproximativ 15-25% care au avut febră și 13-18%, care au fost cu tuse.

Diferența a fost și mai pronunțată în rândul tinerilor, până la 60% dintre cei sub 35 de ani suferind de anosmie față de 15 până la 25% care au avut febră și mai puțin de 10% tuse

Imaginea generală reflectată de date arată că, în perioada 15 august - 26 octombrie, numărul persoanelor care au fost testate pozitiv cu simptome precum pierderea gustului şi a mirosului a crescut la toate grupele de vârstă.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, numărul cazurilor pe glob se apropie de 59 de milioane și peste 1,38 milioane de oameni au murit. Țările cele mai afectate sunt Statele Unite, India și Brazilia. De asemenea, Franța, Rusia, Spania, Marea Britanie, Italia, Argentina și Columbia sunt printre zece țări cele mai afectate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, simptome
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Ne va salva sau nu de coronavirus vaccinarea - expert
Aceste produse, periculoase pentru persoanele cu coronavirus


Загрузка...