Apicultorii din Moldova: Muncim mult, dar vindem mierea pe nimic

904
(reînnoit 12:16 01.02.2019)
Apicultorii din Moldova se plâng că sunt nevoiți să-și vândă marfa cu bani puțini.

 Familia Capmoale din satul Lipnic, raionul Ocnița a pus pe roate o afacere solidă cu miere de albine. Au început cu un stup, dar acum produc tone de miere care o comercializează în țară, dar și peste hotarele ei.

Totul a început când capul familie s-a îmbolnăvit de diabet zaharat. Atunci toată familia a decis să îngrijească de albine pentru a avea mereu miere în casă. Ulterior, pasiunea a devenit o sursă bună de venit.

”Avem această afacere de 38 de ani. Ne-am pomenit în situația în care nu aveam de unde să procurăm miere pentru soțul meu care este bolnav de diabet zaharat. Am cumpărat un stup de albine, iar după am mers în Rusia la institut pentru a studia în detaliu această îndeletnicire ”, a declarat apicultorul Maria Capmoale.

Acum toată producția este vândută direct de la producător.

”Noi muncim foarte mult, iar atunci când dorim să vindem produsul îl dăm pe bani puțini. Vin oamenii din Capitală și ne cumpără mierea pe nimic. Mulțumim că venim la expoziții și ne promovăm marfa”, a mai declarat apicultorul.

904
Tagurile:
miere, moldova, Apicultori
Tematic
Direct de la apicultor! Vezi care este diferența dintre miere bio și cea naturală

Emisiunea "Logica Puterii" cu Tatiana Cebotari

36
(reînnoit 10:06 30.10.2020)
Două ziua au mai rămas până la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, care ar putea fi participarea la vot.

Scrutinul prezidențial din această toamnă ar putea fi Crucial, inclusiv în ceea ce ține eventualitatea unor alegeri parlamentare anticipate, dar și în contextul formării unei noi majorități parlamentare. Despre posibilele scenarii discutăm în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” cu politologul Corniuliu Ciurea și Jurnalistul Victor Nichituș.

36


Загрузка...

Alegerile președintelui Moldovei 2020, într-un minut

58
(reînnoit 17:23 29.10.2020)
Alegerile președintelui Republicii Moldova au loc în data de 1 noiembrie 2020. Potrivit datelor statistice, în Moldova sunt 3 287 140 de alegători, inclusiv 247 609 în Transnistria.

Pentru desfășurarea alegerilor au fost tipărite 2 934 017 de buletine, dintre care 765 397 – în limba rusă.

În ziua alegerilor sunt deschise 2143 de secții de votare, inclusiv 139 – peste hotare, iar pentru alegătorii din Transnistria – 42. Ca alegerile să fie validate, la ele trebuie să participe nu mai puțin de 1/3 din alegători.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tagurile:
prezidențiale, alegeri
Tematic
VIDEO: Răsfoim file din istorie - Președinții Moldovei


Загрузка...
Corneliu Său

Opinie: Afacerea va crește rapid pe o platformă industrială

0
(reînnoit 14:45 31.10.2020)
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", proprietarul unei fabrici de mobilă, Corneliu Său, a explicat ce are de câștigat un antreprenor începător dacă deschide o afacere în cadrul platformei industriale.
Opinie: Afacerea va crește rapid într-o platformă industrială

Corneliu Său este de părerea că în cadrul unei platforme industriale afacerea poate să crească rapid și sănătos, în special când este la început de cale. El recunoaște că, dacă ar fi avut ocazia de la inițierea afacerii sale să facă parte dintr-o platformă industrial, i-ar fi fost mult mai ușor și s-ar bucura de mute avantaje.

"Într-o platformă industrială poți să crești rapid și să-ți ajustezi costurile la creșterea directă. De exemplu, inițial folosești un depozit de șase metri în chirie, iar cu cât businessul crește angajezi mai multe persoane, respectiv și spațiul va fi mai mare. Când ei un spațiu separat sau din start ai costuri mai mari, nu poți să crești și stagnezi creșterea companiei", a explicat antreprenorul.

Mai mult, Corneliu Său a precizat că un alt avantaj ar fi racordările de autorizație – partea de procedură va fi cu mult simplificată. De asemenea, antreprenorii vor fi mult mai motivați să muncească într-un grup de oameni de succes, a căror energie și ambiție cu siguranță va fi molipsitoare.

De menționat este că, recent, Guvernul a lansat programul-pilot care prevede crearea platformelor industriale multifuncționale. Astfel, statul va susține financiar crearea platformelor industriale, iar autoritățile publice locale vor fi responsabile de întreținerea și dezvoltarea acestora. Platformele vor contribui la dezvoltarea industriei în regiuni și crearea locurilor de muncă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Platforme industriale, antreprenori, afacere
Tematic
Crearea platformelor industriale multifuncționale: Avantaje


Загрузка...