Video incredibil: Pescarii au fost șocați de ceea ce au găsit într-un pește uriaș

442
(reînnoit 09:20 04.10.2018)
Pescari nu au prea reușit să se bucure de „pradă”, deoarece au avut parte de o surpriză neașteptată.

Câțiva pescari au prins un pește uriaș, însă ceea ce au găsit în interiorul lui le-a provocat o stare de șoc.

Imaginile video au devenit virale pe rețelele de socializare.

442
Tagurile:
peste, retele de socializare, socant, pescari, video, Lume
Tematic
Un video relaxant: Cât de grațios înoată acest patruped!
Video: Cel mai vechi animal de pe pământ a fost descoperit pe malul Mării Albe

Testarea pentru COVID-19 la domiciliu: Iată cum este efectuată - Video

315
(reînnoit 23:20 27.05.2020)
Testarea persoanelor pentru COVID-19 în condiții de domiciliu a început recent la ordinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Care este procedura de prelevare a probelor am aflat de la specialiștii din cadrul Asociației Medicale Teritoriale Buiucani.

Persoanele suspecte de COVID-19 cu simptome ușoare, care nu necesită a fi internate în spital, sunt testate acasă de către echipele mobile de specialiști. În prezent, 151 de pacienți sunt monitorizați de personalul medical din cadrul Asociației Medicale Teritoriale (AMT) Buiucani în tratamentul la domiciliu. 41 dintre ei au fost deja tratați cu succes.

În cadrul instituției medicale activează două echipe mobile. Din componența fiecărei echipe fac parte câte doi asistenți medicali, șoferul și un asistent medical principal care coordonează activitatea echipei. Lucrătorii medicali implicați în acest proces utilizează echipament de protecție personală destinat îngrijirii directe a pacienților cu COVID-19: respiratoare, halat, mănuși, viziere, ochelari de protecție, șorțuri. Ei ne-au povestit în ce condiții are loc testarea pacienților.

Potrivit lucrători medicali, pentru prelevarea probei biologice echipa mobilă se deplasează la domiciliul pacientului în cel mult 48 de ore de la încadrarea în tratament la domiciliu. Asistenții medicali nu intră în locuința pacientului, ci preiau probele biologice la intrarea în apartament sau curte.

Natalia Diacon este una dintre asistentele medicale care zilnic se deplasează la domiciliul pacienților pentru prelevarea probelor biologice. Specialistul ne-a comunicat că probele la COVID-19 sunt prelevate dimineața, iar pacientul este telefonat seara în aju pentru a fi informat că nu trebuie să se spele pe dinți și să nu mănânce înainte de a i se preleva probele.

"Inițial, pacienții  sunt informați că va veni echipa mobilă și sunt instruiți ce trebuie să facă, cum trebuie să aștepte echipa. Probele sunt prelevate din nas și gât. Oamenii sunt informați privind rezultatele analizelor în următoarea zi. Atunci când proba care s-a prelevat este pozitivă, pacientul, peste 5 sau 7 zile, este supus repetat unei noi testări", ne-a mărturisit Natalia Diacon, asistenta șefă a Centrului Consultativ Diagnostic Buiucani.

După ce sunt prelevate, probele sunt transportate în genți frigorifice la laboratoare. Fiecare prelevare se face cu un nou set de protecție, astfel încât fiecare pacient este investigat de un asistent în echipament nou.

Un pas important este atunci când specialiștii trebuie să-și dezbrace costumele și să le pună în pungi speciale. Dacă nu sunt respectate toate procedurile de igienizare, atunci acest proces poate avea consecințe foarte neplăcute. În acest context, asistenta medicală a precizat că au fost organizate intruiri de ministerul de resort. În ajutor i-a venit și Internet-ul, unde a urmărit diverse videouri instructive.

De menționat că în prezent bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 7537 de cazuri. Până la ora actuală, 3 975 persoane au fost tratate, iar 274 au decedat din cauza COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

315
Tagurile:
simptome, domiciliu, pacienți, test, COVID-19


Загрузка...

Emisiunea „Contrapunct”

14
(reînnoit 15:55 27.05.2020)
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este Directorul Executiv la Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova, Liliana Busuioc.

Autoritățile moldovenești s-au confruntat cu o sarcină dificilă: găsirea unui compromis între menținerea măsurilor de carantină și necesitatea stimulării economiei. Statul a luat mai multe decizii menite să atenueze lovitura asupra întreprinzătorilor. Sunt acestea măsuri suficiente pentru a reporni ecomomia Moldovei? Moldova se confruntă cu o criză în contextul instabilității politice, deficienței acute de resurse și înrăutățirii condițiilor climaterice. Situația ar putea fi agravată de un al doilea val al pandemiei. Măsurile restrictive într-un fel sau altul afectează toate sectoarele economiei moldovenești, inclusiv sectorul IMM-urilor. Statul a luat mai multe decizii menite să atenueze lovitura asupra întreprinzătorilor: amânarea plății impozitelor, restituirile TVA, dobânda de stat la împrumuturi, subvenții la impozitele pe salarii, înghețarea controlului financiar. Vom încerca să aflăm dacă aceste măsuri sunt suficiente pentru a reporni economia moldovenească. Vom discuta la telefon cu expertul economic Veaceslav Ioniță.

14


Загрузка...
Twitter, imagine de arhivă

Twitter a explicat de ce postările lui Trump au fost marcat cu ”ecusonul neadevărului”

0
Serviciul de Securitate al rețelei de socializare Twitter explică de ce a marcat ”tweet-urile” președintelui american ca fiind false.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Serviciul de securitate al Twitter a explicat de ce a marcat două tweet-uri ale președintelui american Donald Trump despre votul poștal din California ca fiind neadevărate, informează RIA Novosti.

Mai devreme, sistemul rețelei de socializare Twitter a desemnat unul dintre mesajele lui Trump că ar conține o minciună și a plasat o pictogramă de avertizare, care sugerează utilizatorilor să se familiarizeze cu faptele despre votarea prin poștă.

Link-ul din această semnătură duce la o pagină specială de pe Twitter, care începe cu un link către un articol din Politico sub titlul „Trump face declarații nefondate conform cărora votarea prin poștă duce la falsificarea rezultatelor”.

Următorul este un scurt extras de pe Twitter din trei puncte, în care sunt enumerate ceea ce Trump a spus în mod incorect, iar mai jos este o selecție de publicații pe același subiect.

"Am adăugat o notă la cele două înregistrări ale președintelui american Donald Trump despre planurile de votare prin poștă în California ca parte a politicii noastre de corectitudine pentru evenimente publice. Credem că aceste tweet-uri pot genera confuzie în rândul alegătorilor despre ceea ce ei ar trebui să facă, să primească buletinul de vot și să ia parte la procesul electoral", precizează serviciul de securitate al rețelei de socializare într-un comunicat.

Anterior, președintele SUA, Donald Trump, a amenințat că va reglementa sau „închide” complet rețelele de socializare dacă continuă să astupe vocile conservatorilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Trump, Twitter
Tematic
Premieră: Război între Trump și Twitter, acuzații de ”Amestec în alegerile prezidenţiale”


Загрузка...