Nazarov: Forumul Economic va favoriza dezvoltarea relațiilor dintre Moldova și Rusia

111
(reînnoit 13:55 21.09.2018)
Ce a declarat Andrei Nazarov, copreședintele Asociației „Delovaia Rossia” și al comitetului organizatoric al Forumului Economic Moldo-Rus despre beneficiile pe care le va avea economia moldovenească în urma acestui eveniment.

Potrivit lui Nazarov, deocamdată doar președintele țării, Igor Dodon, oferă garanții juridice privind recuperarea investițiilor și securitatea derulării afacerilor pe teritoriul Republicii Moldov.

„În cadrul Forumului am dori să găsim răspunsuri la întrebările care au mai rămas, iar acum sunt sigur că acest Forum anual va suplimenta posibilitățile economice și financiare de dezvoltare a relațiilor dintre cele două țări", a subliniat Nazarov.

Acesta a adăugat că în cadrul Forumului nu va fi semnat un contract, ci mai multe memorandumuri.

„Unul dintre acestea prevede suma de 100 de milioane de dolari. Astăzi proprietarul companiei va semna el însuși acest memorandum și va veni cu detalii. Însă vreau să spun că aceasta nu este doar o cifră frumoasă și impunătoare, ea presupune o activitate colosală care, dacă se va desfășura în Republica Moldova, le va oferi cetățenilor acestei țări sentimentul unui trai mai confortabil și mai sigur", a specificat Nazarov.

111
Tagurile:
relatii Moldova Rusia, memorandumuri, recuperarea investitiilor, Forum, forum, Delovaia Rossia, Andrei Nazarov
Тема:
Forumul Economic Moldo-Rus: Știri de ultimă oră (71)
Tematic
Forumul Economic Moldo-Rus: Acest loc din Moldova le amintește turiștilor ruși de URSS
Forumul Moldo-Rus: O cooperare mai eficientă cu Federația Rusă
Forumul Economic Moldo-Rus: Primele declarații ale participanților

Conflict în Siria: SUA spun Rusia are mâinile murdare de sânge

68
SUA au acuzat Rusia și Iranul pentru situația din Siria. Reprezentantul permanent al SUA la ONU, Kelly Craft, a declarat că, în timp ce americanii cheltuiesc miliarde de dolari pentru ajutarea Siriei, Moscova și Teheranul au „mâinile murdare de sânge”.

Astfel, el a răspuns criticilor reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, care a spus că Statele Unite exploatează câmpurile petroliere siriene.

Chestiunea comerțului ilegal cu petrol sirian a fost ridicată de mai multe ori de către Rusia și atât Moscova, cât și Teheranul au prezentat de fiecare dată dovezi. Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
SUA, Siria
Tematic
Pentru ce-i trebuie Rusiei extinderea bazelor militare în Siria


Загрузка...

Emisiunea ”Intersecții” cu Andrei Porubin. Invitat: Alina Zbancă, poetă, maior de poliție

52
(reînnoit 11:39 03.08.2020)
Ea știe să îmbine măiestrit poezia cu proza vieții de polițist. Vorbim despre consiliera Ministrului Afacerilor Interne al republicii, Alina Zbancă

E ușor sau nu pentru o femeie, mai cu samă poetă în suflet,  să activeze într-un colectiv  preponderent masculin al unui Minister de forță? Ce o inspiră la locul de muncă, dar și în viața de zi cu zi – aflăm din emisiunea ”Intersecții”. Autor – Andrei Porubin

52


Загрузка...
meteo

Prognozele meteorologilor: Iată ce temperaturi ne așteaptă astăzi

0
(reînnoit 19:27 03.08.2020)
Meteorologii anunță că astăzi maximele vor ajunge la 31 de grade Celsius. Cerul va fi variabil și nu se prevăd precipitații.

CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că astăzi vom avea temperaturi ridicate. În nordul țării, valorile termice vor varia între 27 și 30 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla sud-est. În centru, maximele vor fi de 31 de grade, iar la sud termometrele vor indica între 29 și 32 de grade Celsius.

Prognoza vremii pentru următoarele 7 zile
Prognoza vremii pentru următoarele 7 zile

Până în data de 9 august este în vigoare codul galben de caniculă și pericol de incendiu. Oamenii sunt îndemnați să nu utilizeze focul în preajma spațiilor forestiere și a lanurilor de cereale, să evite scăldatul în locurile neautorizate și să nu consume băuturi alcoolice la scăldat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
meteorologi, prognoze
Tematic
Vremea aduce surprize în sudul Moldovei: Prognoza meteo pentru 23-29 iulie


Загрузка...