Moldova, gazda celei de-a treia Conferințe Mondiale a Turismului Vitivinicol

102
(reînnoit 14:13 04.09.2018)
Republica Moldova va fi gazda celei de-a treia Conferințe Mondiale a Turismului Vitivinicol. O premieră pentru țara noastră!

Premieră pentru Republica Moldova! Țara noastră va găzdui cea de-a treia Conferință Mondială a Turismului Vitivinicol. Evenimentul va aduna sub același acoperiș sute de participanți — reprezentanți ai turismului vitivinicol din peste 60 de țări, jurnaliști și bloggeri străini, dar și oficiali și producători de vinuri autohtoni.

Responsabili de organizarea reuniunii istorice sunt Agenția de Investiții din Moldova și Oficiul Național al Viei și Vinului.

„Trebuie să recunosc că este un proces foarte complex, dar ne pregătim deja de ceva timp. Respectiv, până pe 5 septembrie vom reuși să punem toate lucrurile la punct", a declarat Rodica Verbeniuc, director general al Agenției de Investiții din Moldova, în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei" de la Radio Sputnik Moldova.

Timp de două zile, cât va dura conferința, participanții vor avea posibilitatea să cunoască și să guste din oferta turistică vitivinicolă a țării. Ei vor vizita mai multe vinării și complexe turistice din țară.

„Pe data de 5 septembrie va avea loc întâmpinarea oaspeților, după care Conferința propriu zisă se va desfășura în perioada 6-7 septembrie. Avem oaspeți de pe întreg mapamondul. Suntem în așteptarea a 200 de oaspeți, din America de Nord, America de Sud, Europa și țările CSI. Totodată, vom avea 30 de jurnaliști din domeniu, care scriu despre turism și sectorul vitivinicol. Reprezentanții mass-media vor fi din diverse țări, printre care Italia, România", a adăugat Rodica Verbeniuc.

Cert este că Republica Moldova a ajuns să fie gazda acestei Conferințe în urma unui concurs la care au participat mai multe țări.

„Republica Moldova a devansat țări precum Spania și Africa de Sud, țări cu destinații vitivinicole poate mult mai dezvoltate. Prima și a doua ediție a Conferinței au fost găzduite de Georgia și Argentina", conchide Rodica Verbeniuc.

Iar progresul înregistrat de țara noastră la capitolul turism receptor a fost criteriul de baza care a influențat decizia Organizației Mondiale a Turismului.

„Pe parcursul ultimilor ani, Republica Moldova a înregistrat o creștere mare la capitolul turismului receptor. Numai în 2017, numarul turistilor străini a fost cu 50% mai mare comparativ cu 2015. Tot anul trecut, a fost înregistrată o creştere de 20% a numărului de cazări, pensiunile rurale au înregistrat de 3 ori mai mulți vizitatori față de acum 2 ani, numărul vinăriilor care oferă servicii turistice s-a dublat, iar numărul vizitatorilor de destinații turistice vitivinicole a crescut cu 20%. Sunt niște cifre care vorbesc despre niște reușite pe care le are țara noastră", conchide Rodica Verbeniuc.

„Mi se pare că noi suntem unicii în lume care crează locuri de muncă în mediul rural prin industria vitiviniculă. Imaginati-vă că mâine dispar podgoriile vitivinicole — satele noastre ar dispărea. În Bazinul Mării Negre, Moldova este a treia putere vitivinicolă, după suprafețele de viță de vie și producere a vinului. Noi suntem o mașină pentru export. Industria vitivinicolă contribuie la formarea Produsului Intern Brut cu 3%", a adăugat Gheorghe Arpentin.

Ce înseamnă acest eveniment pentru Republica Moldova, dar unde va ajunge turismul vitivinicol în următorii ani aflați de la directorul Agenția de investiții din Moldova, Rodica Verbeniuc, și directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Gheorghe Arpentin.

Autor: Silvia Zavadovschi

102
Tagurile:
victivinicol, premiera pentru moldova, conferinta mondiala a turismului vitivinicol, turism, Rodica Verbeniuc, Gheorghe Arpentin

Polițiștii moldoveni, dotați cu 52 de mașini de teren noi

49
(reînnoit 15:56 22.09.2020)
Astăzi, în Capitală, în cadrul unei ceremonii festive, au fost repartizare a 52 de automobile pentru grupele operative de urmărire penală din cadrul unităților teritoriale ale Poliției și municipiul Chișinău.

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Sergiu Paiu, a declarat în cadrul ceremoniei festive că această achiziție va acoperi practic deficitul de mașini de teren pe car îl avea până în prezent Poliția din Republica Moldova.

"Poliția primește în dotare 52 de autospeciale operaționale de terne, destinate îmbunătățirii capacității de reacționare la apelurile de urgență și modernizarea poliției. Cu aceste vehicule acoperim 90 de procente din numărul total de automobile de teren necesare poliției. Aceste mașini vor ajunge în toate raioanele țării, acolo unde se atestă un deficit al lor", a declarat șeful Inspectoratului General de Poliție.

Sergiu Paiu spune că scopul achiziției este să se sporească numărul patrulelor și să se intervină la apelurile de urgență în timp cât mai util și operativ în orice colț al Republicii Moldova, indiferent de condițiile meteo.

Din cele 52 de automobile pentru Poliție, 11 vor fi repartizate în Chișinău, celelalte la inspectoratele de poliție din țară. Automobilele sunt de model Dacia Duster.

Valoarea totală a achiziției de mașini este de 20 de milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

49


Загрузка...

VIDEO: Militar NATO, la exerciții - am venit împușcăm

190
(reînnoit 16:21 22.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie.

Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre.

Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

190
Tagurile:
Georgia, NATO, exerciții
Tematic
Expert militar: Reacția Rusiei la provocări irită NATO
Este capabil sistemul unificat de apărare antiaeriană al CSI să se opună provocărilor NATO


Загрузка...
Mormânt antic găsit în China

A fost dezvăluit misterul lichidului dintr-un mormânt antic

0
(reînnoit 22:47 22.09.2020)
Oamenii de știință chinezi au descoperit secretul unui lichid misterios descoperit într-un vas de bronz în timpul săpăturilor unui mormânt vechi de două mii de ani.

Rezultatele cercetării au arătat că în vas exista o băutură medicinală care conține alcool. Potrivit experților, acest amestec a fost folosit pentru a opri sângerarea și pentru a reduce inflamația, transmite RIA Novosti, cu referire la Xinhua.

În prezent, oamenii de știință continuă să cerceteze descoperirea pentru a obține mai multe informații despre materiile prime din care a fost făcută băutura și despre procesul de fabricare a acesteia.

Mormântul a fost descoperit în timpul reconstrucției unei mahalale din Sanmenxia, ​​provincia Henan, în luna mai a acestui an. Pe baza rezultatelor analizei preliminare, experții consideră că mormântul datează din timpul apusului dinastiei Qin (221-207 î.Hr.) și a începutului dinastiei Han occidentale (înainte de al optulea an al erei noastre).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
lichid, mormant, mister


Загрузка...