Care sunt reușitele și eșecurile Republicii Moldova la 27 de ani de independență

141
(reînnoit 11:45 31.08.2018)
Cât de mult am putea să ne mândrim cu Republica Moldova la 27 de ani de independență?

Pe 27 august s-au împlinit 27 de ani de când Republica Sovietică Socialistă Moldovenească şi-a declarat independenţa faţă de URSS şi a devenit Republica Moldova. În acea zi, 278 de deputaţi au semnat memorabilul document, declarația de independență, iar sute de mii de cetăţeni au salutat, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, acest eveniment istoric.

Cât de mult am putea să ne mândrim cu Republica Moldova la 27 de ani de independență, dar și care sunt reușitele și eșecurile tânărului stat, am aflat de la fostul președinte al Curții Constituționale Dumitru Pulbere și decanul Facultății Relații Internaționale de la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere", Pavel Midrigan.

Autor: Silvia Zavadovschi

141
Tagurile:
27 de ani de independenta, independenta, emisiune, video, Republica Moldova, Silvia Zavadovschi, Dumitru Pulbere, Pavel Midrigan, Moldova
Tematic
Republica Moldova va fi Capitala Mondială a Turismului Vinicol
Ce ne-au învățat cei 27 de ani de independență: Încotro se îndreaptă Republica Moldova

Cum arată locul din Geneva unde se va întâlni Putin și Biden

43
(reînnoit 12:53 16.06.2021)
Discuțiile dintre liderii Rusiei și SUA vor avea loc la istorica Villa La Grange din Geneva. Clădirea este în prezent în curs de pregătire finală pentru summit, iar măsurile de securitate au fost sporite în parcul care înconjoară vila.

În aceste secvențe video puteți vedea cum arată locul din Elveția unde se va întâlni președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Joe Biden.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tematic
Citatele cheie ale lui Putin din cadrul interviului dinaintea summitului cu Biden


Загрузка...

Măsuri de securitate sporite în timpul summitului NATO la Bruxelles

23
Sârmă ghimpată și un număr mare a reprezentanților forțelor de ordine au fost observați în jurul capitalei Belgiei, Bruxelles, în ajunul pregătirilor pentru primul summit NATO pe viu de la începutul pandemiei.

În imaginile video arată situația de la consulatul SUA, sediul Comisiei Europene și un hotel în care este cazat personalul diplomatic și de securitate.

Summitul liderilor statelor membre ale NATO va avea loc luni, la Bruxelles. Prezidat de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, reuniunea va marca cea de-a 31-a reuniune formală a șefilor de stat și șefilor guvernelor NATO și primul summit pe viu de la începutul pandemiei.

23
Tagurile:
Securitate, Măsuri, Bruxelles


Загрузка...
Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova

Admiterea 2021: Ce îți propune Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova

0
(reînnoit 13:36 16.06.2021)
Și în acest an, Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova (UCCM) este deschisă pentru toţi cei care doresc să obțină cunoștințe temeinice şi să-şi dezvolte competențele intelectuale şi spirituale în domeniul de formare profesională comercial-economică.

CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova (UCCM) a fost înfiinţată în anul 1993 de către Guvernul Republicii Moldova şi conducerea Moldcoop. Potrivit informației de pe site-ul instituției, aceasta este singura instituţie de învăţământ superior din țară specializată în pregătirea specialiştilor în domeniul comerţului.
 

Începând cu anul 2015, instruirea este organizată în trei cicluri: licență, masterat și doctorat. Universitatea colaborează cu instituții din Franţa, Austria, Spania, România, Portugalia, Italia, Bulgaria și Grecia. Studenții au posibilitatea să învețe la două facultăți concomitent, iar la final primesc două diplome.

UCCM are cămine, laboratoare moderne, biblioteci, săli de sport și cantine. Instituția are trei facultăți: Management şi drept, Marketing şi merceologie, Contabilitate şi informatică economică.

Admiterea 2021: Facultăți și specialități

Studii la zi și costul contractului:  

  • Contabilitate - 8 100 de lei
  • Marketing şi logistică -7 600 de lei
  • Business şi administrare - 8 100 de lei
  • Finanţe şi bănci - 8 100 de lei
  • Merceologie şi comerţ - 7 600 de lei
  • Drept - 8 400 de lei
  • Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice - 7 600 de lei
  • Servicii hoteliere, turism și agrement - 7 600 de lei

Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova se află în Chișinău, pe bd. Gagarin, 8. Pentru mai multe informații despre procesul de admitere puteți apela numărul de telefon: 069 476 062 sau 022-81-56-17. La fel, puteți adresa întrebări în format scris pe adresa de E-mail: admitere.uccm@gmail.com. 

În perioada 19 - 30 iulie, pretendenții care vor să învețe la UCCM pot depune online dosarele de concurs. Pentru candidații care nu pot depune online dosarele de constituțiile de învățământ superior vor implica un număr mic de cadre universitare care vor recepționa dosarele.

În data de 3 august, UCCM va anunța rezultatele preliminare, iar în perioada 4 – 10 august va avea loc depunerea documentelor în original.

În data de 12 august vor fi anunțate rezultatele finale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
2021, admitere, Universitate


Загрузка...