Emisiunea „Kilometrul 0". Cât de corectă este decizia ANRE de anulare a scumpirii benzinei

72
(reînnoit 11:27 01.06.2018)
Conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a decis suspendarea ultimei decizii cu privire la scumpirea carburanților. Decizia a venit la solicitarea Parlamentului, dar și a Guvernului. Asta după ce societatea civilă s-a revoltat din această cauză.

Acest subiect a fost abordat și în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", realizată de jurnalistul Vasile Dosca, în studioul de radio Sputnik-Moldova. Invitatul emisiunii a fost economistul Viorel Gârbu. Potrivit expertului, creșterea prețurilor la carburanți este într-o oarecare măsură justificată.

„Eu n-am văzut aceste calcule, dar luând în considerare situația din Orientul Mijlociu, dar și creșterea de la bursele internaționale, consider că această majorare este una normală. Prețul la combustibili s-a aflat și este în atenția autorităților, iar această creștere este una obiectivă. Pentru că autoritățile nu ar fi permis, dacă nu s-ar fi schimbat circumstanțele pe plan internațional, prețurile nu ar fi crescut", a spus Viorel Gârbu.

O intervenție telefonică la acest subiect a fost făcută și cu expertul în energetică, fostul președinte al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Victor Parlicov. Ce a spus acesta, aflați din interviul video. 

72
Tagurile:
Prețuri, Motorină, benzină, scumpire, decizie, carburanți, ANRE, guvern, parlament, Viorel Girbu
Tematic
Filip cere explicații cu privire la evoluția prețurilor la carburanți
O nouă surpriză pentru șoferi: Iată ce se întâmplă cu prețurile la carburanți

sys_stories    Загрузка...