Iată cum a evoluat Trupa DoReDoS din Moldova în semifinala Eurovision 2018

1850
(reînnoit 09:38 11.05.2018)
Evoluție spectaculoasă a trupei Trupa DoReDoS din Moldova în cea de-a doua semifinală Eurovision Song Contest 2018, care a avut loc joi seară, la Lisabona.

Autorii piesei interpretate de DoReDoS, "A lucky day", sunt artistul poporului din Rusia Filip Kirkorov și poetul John Ballard.

Moldova a intrat în competiţie pe poziţia a șaptea, în prima parte a semifinalei. Alături de aceasta, în cea de a doua semifinală au mai participat concurenții din Rusia, Serbia, Danemarca, România, Australia, Norvegia, San Marino, Olanda, Muntenegru, Suedia, Ungaria, Malta, Letonia, Georgia, Polonia, Slovenia și Ucraina.

Trupa DoReDoS din Moldova
© Sputnik / Владимир Астапкович

Formația a apărut în septembrie 2011 și este formată din trei vocaliști: Marina Djundiet, Evgheni Andrianov și Serghei Mâță. Toți trei sunt de origine din Râbnița. Acolo s-au întâlnit și au decis să-și formeze grupul lor muzical. Ulterior au venit la Chișinău, unde au absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

În anul 2013 solistul Evgheni Andrianov a câștigat premiul doi la festivalul „Slavianski Bazar" de la Vitebsk. În anul următor, 2014, „DoReDos" au participat la Concursul Internațional de Muzică Ușoară din România, de unde s-au întors învingători. În 2015 și 2016, formația s-a clasat în finala preselecției naționale pentru concursul de interpretare „Eurovision". Totodată, trupa a participat la renumitul show televizat „X Factor-România". În 2017, artiștii din Moldova au câștigat concursul internațional al tinerilor interpreți „Novaia Volna", care s-a desfășurat la Soci.

1850
Tagurile:
A lucky day, Eurovision Song Contest 2018, DoReDos, Lisabona, semifinala, Portugalia
Тема:
Eurovision 2018: controverse, comentarii, prognoze (11)
Tematic
Asta merită văzut! DoReDoS, la a doua repetiție pe scena Eurovision-2018
Trupa DoReDos va reprezenta Moldova la Eurovision 2018. Kirkorov, fericit până la lacrimi

sys_stories    Загрузка...