Pornește o afacere din facultate Doar ASEM îți oferă această șansă

225
(reînnoit 14:48 30.03.2018)
Academia de Studii Economice din Moldova este universitatea care oferă cele mai bune studii cu profil economic și nu doar economic. Iată de ce tinerii care își doresc o carieră profesională de succes trebuie să meargă la ASEM.

Rectorul Academiei de Științe Economice din Republica Moldova, Grigore Belostecinic, afirmă că ASEM a fost creată pentru a răspunde unui imperativ strategic al statului nostru chiar din primele momente ale constituirii ei: înființarea și dezvoltarea învățământului economic în vederea trecerii de la economia planificată a URSS la economia de piață.

"Academia de Studii Economice este de-o vârstă cu statul Republica Moldova. Instituția a fost creată în același an în care a fost declarată Independența Republicii Moldova. Avem deja 26 de ani împliniți. Academia a fost creată în baza a două facultăți mari cu profil economic din cadrul USM și a unui institut de cercetări economice. S-a luat această decizie în 1991, atunci când ne-am propus să facem reforme economice profunde: tranziția de la economia centralizată la cea de piață", a declarat Grigore Belestecinic în cadrul unui interviu realizat în cadrul proiectului multimedia Sputnik.Cunoștințe, lansat de Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik Moldova, în colaborare cu organizații și medii de informare din domeniul educației și științei.

Rectorul spune că ASEM și-a atins acest obiectiv, pregătind un număr enorm de specialiști într-un șir de domenii.

"ASEM este singura universitate de profil economic din Republica Moldova. Noi suntem cei care am lansat conținutul curriculumul învățământului superior economic, care am dezvoltat școala economică în general în Republica Moldova. La noi sunt concentrați cei mai mulți profesori, cercetători în domeniul economic. Avem condiții de studii care sunt înalt apreciate de cei care ne vizitează universitatea în cadrul parteneriatelor pe care le avem cu universități din toată lumea. Avem o foarte bună infrastructură. Avem tot ceea ce trebuie și poate să aibă o universitate: săli de studii, profesori de bine pregătiți, bibliotecă modernă, bine dotată, cu acces la rețelele de informație, sală de sport, cantine. Avem toate aceste condiții care fac ca ASEM să fie atractivă pentru pretendenții la studii", spune rectorul acestei universități.

În același timp, Grigore Belostecinic afirmă că lumea crede în mod greșit că la ASEM tinerii pot să facă doar studii economice.

"Academia de Studii Economice este percepută ca o universitate pur de profil economic, ceea ce nu este adevărat. Noi avem o facultate foarte bună în domeniul tehnologiilor informaționale, avem o facultate foarte bună de drept (cu specific economic), avem facultăți și în domeniul științelor exacte, inginerești, cum ar fi tehnologia produselor alimentare, merceologie, comerț, finanțe, bănci", afirmă rectorul ASEM.

Dar argumentul de bază în favoarea opțiunii de a face studii la ASEM sunt succesele pe care le-au obținut în cariera profesională cei care au absolvit Academia.

"Mă bucură faptul că foarte mulți absolvenți de-ai noștri au reușit să-și dezvolte o carieră profesională. Astăzi îi regăsim în toate domeniile de activitate economică și socială din țara noastră, inclusiv deținând cele mai înalte funcții de conducere", susține rectorul ASEM.

ASEM oferă ceea ce nu oferă alte instituții de învățământ superior: posibilitatea de a dezvolta o afacere încă de pe băncile facultății.

"Noi le oferim studenților posibilitatea să desfășoare afaceri proprii. În cadrul ASEM activează cu succes un incubator de afaceri. Încă acum 15 ani, noi am deschis primul incubator studențesc de afaceri din Republica Moldova, care activează cu foarte mare succes până în prezent. Acolo sunt dezvoltate afaceri reale, nu afaceri simulate, după manuale", a mai precizat rectorul universității.

Autor: Sergiu Praporșcic

225
Tagurile:
sansa, aceasta, ofera, doar, porneste, facultate, Afacere, asemănare, economia de piață, economia planificată, Sputnik.Cunoștințe, Academia de Studii Economice, Grigore Belostecinic
Tematic
Meseria pentru care începătorii sunt plătiți în Moldova cu peste 7000 de lei

Un șef de stat s-a vaccinat cu "Sputnik V" - Video

76
(reînnoit 11:45 22.01.2021)
Președintele Argentinei, Alberto Fernández, s-a vaccinat împotriva coronavirusului cu preparatul rusesc "Sputnik V".

Președintele Argentinei, Alberto Fernández, a primit prima doză de vaccin rusesc împotriva coronavirusului "Sputnik V".

"Președintele s-a vaccinat în această dimineață la Spitalul Posadas", a raportat publicația Razon pe Twitter.

Însuși Fernández, în vârstă de 61 de ani, a mulțumit pe Twitter Centrului Gamalei pentru munca științifică.

"Astăzi m-am vaccinat cu preparatul "Sputnik V". Mulțumesc <...> celor care au lucrat pentru  livrarea acestui vaccin și întregului personal medical din țara noastră <...>. Vaccinarea ajută la întărirea imunității împotriva coronavirusului. Să facem asta", a scris el.

"Sputnik V" a fost deja înregistrat în Argentina, Bolivia, Serbia, Ungaria, Algeria, Palestina, Emiratele Arabe Unite, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan și Belarus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

76


Загрузка...

Cum arată de sus clădirea distrusă de explozie la Madrid

65
(reînnoit 13:47 21.01.2021)
Imaginile filmate de sus cu un elicopter prezintă amploarea dezastruluiu lăsat în urmă de explozia produsă miercuri la Madrid.

Pagubele produse miercuri în timpul exploziei de gaz produse la Madrid se văd cel mai bine filmate de sus. Într-un video realizat de poliția locală la înălțime, dintr-un elicopter, este prezentată clădirea distrusă. Potrivit unor surse guvernamentale regionale, cel puțin trei persoane și-au pierdut viața în urma exploziei, iar lucrător care inspecta cazanul clădirii este dat dispărut.

Alte opt persoane au fost rănite în incident. Clădirea distrusă este amplasată lângă o casă de bătrâni și foarte aproape de o școală, în curtea căreia a căzut moloz.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

65
Tagurile:
explozie, Madrid, Imagini
Tematic
Există sau nu moldoveni printre victimele exploziei de la Madrid


Загрузка...
Ambasada Rusiei la Chișinău

Cum a comentat Ambasada Rusiei decizia CCM privind statutul limbii ruse

0
(reînnoit 13:40 22.01.2021)
Ambasada Federației Ruse la Chișinău a comentat decizia Curții Constituționale de a lipsi limba rusă de statut special în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Misiunea diplomatică a făcut o declarație cu privire la decizia CCM de a declara neconstituțională legea care-i conferă limbii ruse statut special. 

„Verdictul Curții Constituționale a Republicii Moldova din 21 ianuarie privind privarea limbii ruse de statutul limbii de comunicare interetnică pare a fi un factor alarmant în contextul păstrării păcii interetnice în statul multinațional moldovenesc. Timp de decenii, alături de limba de stat a Republicii Moldova, rusa a fost un element integrant al comunicării eficiente și al coexistenței armonioase a tuturor grupurilor naționale din țară - moldoveni, ucraineni, ruși, bulgari, găgăuzi, evrei, romi, polonezi.

În acest context, jignirile radicalilor în adresa conducerii țării noastre, a poporului Rusiei și a cetățenilor Republica Moldova care sunt vorbitori de limbă rusă arată blasfemic și și contravin caracterului firesc.

Reacția forțelor sănătoase moldovenești la actele rusofobe este firească. Consecințele șovinismului antirus de la sfârșitul anilor '80 și începutul anilor '90 ai secolului aici nu sunt uitate”, se menționează în declarația Ambasadei Rusiei.

Curtea Constituțională a declarat legea cu privire la funcționarea limbilor neconstituțională pe 21 ianuarie, după ce a examinat sesizarea depusă de deputații PPDA Dinu Plângău și Maria Ciobanu și de Octavian Țîcu (PUN).

Legea cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, care îi redă limbii ruse statutul de limbă de comunicare interetnică, a fost votată pe 16 decembrie 2020 în Parlament, cu 55 de voturi ale deputaților socialiști și celor din „Pentru Moldova”.

Pe 18 decembrie, legea respectivă a fost promulgată de președintele de atunci Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
limba rusa, curtea constituțională, Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova


Загрузка...