În memoria lui Curbet: „Joc” - o valoare de neprețuit a Moldovei

795
(reînnoit 15:08 08.12.2017)
Imagini de neuitat - evoluția legendarului ansamblu „Joc”, condus timp de aproape 60 de ani de Vladimir Curbet

Vineri, 8 decembrie, la Chișinău, s-a stins din viață Vladimir Curbet, conducătorul artistic al ansamblului „Joc". Maestrul a dirijat acest colectiv din anul 1958. Anume datorită lui Curbet, „Joc" a devenit renumit pe arena internațională.

Ansamblul „Joc" este unul dintre principalii promotori ai dansului și muzicii populare moldovenești atât în țară, cât și peste hotare. Repertoriul său include diverse dansuri folclorice: Moldoveneasca, Bătuta, Hora, Țărăneasca, Hangul, Călușarii, Mărunțica, Răzeșeasca, Brâul și altele. Maestrul Curbet a creat pe baza folclorului un șir de suite și scene coregrafice memorabile: „Joc", „Nuntă moldovenească", „Carpații", „Legenda mărțișorului", „Veselul Păcală", „Baba mea", „M-am pornit la Chișinău" ș. a.

De-a lungul anilor, ansamblul „Joc" a prezentat peste șapte mii de concerte, a participat la mai multe festivaluri internaționale, fiind distins cu diplome de merit și medalii. Colectivul de dansatori a mers în turnee în diferite țări ale lumii: România, Rusia, Cehia, Franța, Belgia, Italia, Bulgaria, Germania, Austria, Brazilia, Egipt, Canada, Portugalia etc.

795
Tagurile:
patrimoniu național, arta dansului, ansamblu, dansuri populare, folclor, Ansamblul „Joc, Vladimir Curbet, Chișinău
Tematic
Doliu în Moldova. A murit conducătorul ansamblului „JOC”

În Argentina au ajuns alte 300 de mii de doze ale vaccinului ”Sputnik V”

23
Pe aeroportul din Buenos Aires a aterizat avionul care a transportat din Rusia în Argentina 300 de mii de doze ale vaccinului ”Sputnik V”.

Airbus А330-200 al companiei aeriene Aerolineas Argentinas a efectuat cel mai lung zbor fără escale din întreaga istoria operatorului. Cursa a fost deservită de un echipaj constituit din 20 de persoane, iar zborul a durat 16 ore și jumătate. Este vorba de cea de-a doua livrare a preparatului rusesc. Anterior, în țara sud-americană a fost transportate 300 de mii de doze de ”Sputnik V”. La câteva zile de la sosirea în Argentina a primei partide a vaccinului rusesc, în țară a demarat campania de vaccinare în masă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
Argentina, Vaccinul Sputnik V
Tematic
Dodon: Moldova va primi câteva sute de mii de doze de vaccin rusesc "Sputnik V"
Ce cantitate de vaccin rusesc Sputnik V a fost produsă în Rusia


Загрузка...

RoboTea - Personalul electronic servește în cel mai modern bar de ceai din Hong Kong

24
(reînnoit 15:55 18.01.2021)
Clienții celei mai moderne Case de ceai din Hong Kong sunt serviți de ”mâini” robotizate care pregătesc băutura în ritm de dans.

 

Casa de ceai din Hong Kong invită la barul său de ceai complet automatizat, unde clienții sunt serviți fără a contacta cu personalul.

În imaginile video realizate de poate vedea cum ”brațe” robotizate dansează  în ritmul muzicii în timp ce preparau ceaiul în barul ultramodern” RoboTea”. Băutura deja gata pregătită se deplasează spre marginea tejghelei barului pentru a ajunge direct în mâinile clientului. Localul unic de înaltă tehnologie este situată în incinta centrului cultural K11 MUSEA din sectorul Tsim Sha Tsui.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
Hong Kong, China, ceai, casă


Загрузка...
Euro

Euro se depreciază în raport cu leul: Cursul valutar pentru marți

0
(reînnoit 07:41 19.01.2021)
Euro pierde din cotații. BNM anunță cursul valutar pentru marți, 19 ianuarie. Astfel, prețul pentru moneda europeană a scăzut cu opt bani. În același timp, leul s-a depreciat în raport cu dolarul cu doi bani.

CHIȘINĂU 19 ian - Sputnik. Banca Națională a Moldovei anunță noile rate de schimb pentru marți, 19 ianuarie. Astfel, un dolar american va putea fi cumpărat cu 17,30 lei, un euro – cu 20,87 lei, o hrivnă ucraineană – cu 61 de bani, un leu românesc – cu 4,28 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 23 de bani.

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 19 ianurie
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 19 ianurie

Conform cursului valutar BNM, dolarul s-a scumpit cu doi bani, euro a scăzut cu opt bani, leul românesc a coborât cu doi bani, iar rubla rusească și hrivna ucraineană au rămas la același preț. 

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
curs valutar, BNM, valută străină, Euro, dolar


Загрузка...