(1:31 / 10.86Mb / просмотров видео: 824)

Conferința internațională ”Evaluarea în sistemul educațional: deziderate actuale”

121
Mai multe probleme de actualitate în învățământ au fost discutate în cadrul Conferinței Internaționale ”Evaluarea în sistemul educațional: deziderate actuale”

Pertenerii evenimentului au fost Institutul de Științe ale Educației din România și cel din Ucraina, cu sprijinul financiar al Comisiei Naționale a Republicii Moldova pentru UNESCO.

Reprezentantul Comisiei Naționale a Republicii Moldova pentru UNESCO Luminița Drumea a vorbit despre conceptul de bioetică. Termenul a fost utilizat pentru prima dată de biochimistul și oncologul Van Rensselaer Potter pentru a scoate în prim plan problemele de etică, care pun în pericol supraviețuirea omenirii.

Directorul adjunct al Institutului de Științe ale Educației Republicii Moldova Nicolae Bucun a vorbit despre importanța pe care o are evaluarea în sistemul educațional.

În cadrul Conferinței au fost stabilite patru limbi de lucru — româna, engleza, ucraineana și rusa, prin care acesta sunt recunoscute ca limbi de comunicare la nivel internațional și regional.

121
Tagurile:
Institutul de Științe ale Educației, UNESCO, Luminița Drumea, Nicolae Bucun, Van Rensselaer Potter

Violențe în Spania: Protestatarii aruncă sticle în poliție la Barcelona

47
(reînnoit 16:04 24.02.2021)
Cel puțin o persoană a fost rănită marți în timpul ciocnirilor dintre polițiștii și protestatari la Barcelona. Unele persoane au aruncat sticle în poliție.

Protestul s-a desfășurat pentru a opta noapte consecutiv împotriva plasării în închisoare a rapperului Pablo Hasel.

Protestatarii au mutat coșurile de gunoi în drum pentru a crea baricade, așa cum făcuseră în câteva nopți anterioare, după închisoarea lui Hasel, ceea ce a provocat indignarea celor care cred că este un atac la libertatea de exprimare în Spania.

De asemenea, o persoană a fost văzută sângerând de la o tăietură pe frunte după ce a fost lovită și a căzut la pământ.

Hasel a fost arestat săptămâna trecută de poliția catalană la Universitatea din Lleida, unde se baricadase cu o zi înainte cu mai mulți susținători care doreau să împiedice arestarea sa.

El a fost condamnat la nouă luni și o zi de închisoare pentru publicarea „tweet-urilor care includeau videoclipuri ce incitau la violență”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

47
Tagurile:
Spania, proteste
Tematic
Separatiștii câștigă detașat – Spania este în pericol


Загрузка...

Fanii Lazio își încurajează favoriții înaintea meciului Bayern München

18
(reînnoit 13:12 24.02.2021)
Fanii Lazio s-au adunat marți pentru a-și vedea echipa și a-și arăta susținerea înainte de meciul lui împotriva Bayern Munchen în optimile de finală ale Ligii Campionilor, la Formello.

Ultrașii au coborât la o benzinărie și au mărșăluit spre porțile terenului de antrenament al echipei din Formello pentru a-și lua rămas bun înainte de confruntarea din Roma.

Au fluturat steaguri și bengale roșii, aplaudând când trecea autobuzul. Meciul a fost prima etapă a confruntării dintre campionii titulari Bayern München și Lazio, echipa germană triumfând cu 4-1.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18
Tagurile:
meci, fani
Tematic
Video: Revenire de senzație pentru Bayern în meciul cu Mainz


Загрузка...
Serghei Lavrov

Moscova îi solicită administrației Biden reafirme inadmisibilitatea războiului nuclear

20
(reînnoit 22:17 24.02.2021)
Șeful diplomației ruse susține reafirmarea inadmisibilității războiului nuclear dintre Moscova și Washington. Potrivit acestuia, această propunere a fost adresată Statelor Unite pe 4 februarie.

BUCUREŞTI, 25 feb – Sputnik, Doina Crainic. Miercuri, într-o sesiune virtuală a Conferinței privind dezarmarea, susţinută la Geneva, Sergei Lavrov a declarat că, în timpul unei conversații telefonice din 4 februarie cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a propus reafirmarea angajamentului din partea Rusiei și a Statelor Unite cu privire la inadmisibilitatea războiului nuclear.

„Susținem în mod ferm reafirmarea formulării fundamentale de către Rusia și Statele Unite, precum și de către alți membri din cadrul celor cinci puteri nucleare, că nu pot exista câștigători într-un război nuclear și că nu ar trebui declanșat niciodată”, a spus şedul diplomaţiei ruse, reamintind despre propunerea sa către secretarul de stat al SUA.

Ministrul rus de Externe a menționat că asigurarea restricției în contextul denunțării Tratatului privind eliminarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acţiune (INF) a rămas o problemă prioritară.

„Propunerea noastră rămâne în vigoare: nu vom desfășura astfel de rachete terestre în regiuni în care nu vor fi desfăşurate aceleași dispozitive americane. Facem apel la țările NATO să ia măsuri reciproce similare. Propunerile noastre specifice privind măsurile de verificare reciprocă sunt cunoscute”, a adăugat ministrul, citat de Sputnik France.

O propunere deja făcută de Rusia

Anterior, Rusia i-a propus în mod repetat Washingtonului reafirmarea, în calitate de mari puteri nucleare, a tezei afirmate de Gorbaciov şi Reagan potrivit căreia războiul nuclear nu trebuie declanşat niciodată și că nu pot exista câștigători, dar administrația Trump nu a răspuns propunerii.

În 1985, acest concept de război nuclear care exclude noțiunea de învingător a fost aprobat de către președintele URSS de atunci Mihail Gorbaciov și de omologul său american, Ronald Reagan.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

20
Tagurile:
Washington, război nuclear, Joe Biden, Lavrov, Moscova
Tematic
Zaharova: Manevrele SUA în Marea Neagră amenință pacea și stabilitatea
SUA au transferat bombardiere strategice în Norvegia


Загрузка...