(VIDEO) Independența Republicii Moldova, prin ochii unui președinte de țară

521
(reînnoit 18:15 24.07.2017)
Liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a acceptat invitația jurnalistei Cristina Bumbu-Dănuță de a discuta sincer despre realizările obținute în cei 26 de ani de independență ai Republicii Moldova, despre prietenie, trădare și umor.

Cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, spune că "așa cum 26 de ani din viața unui om nu este foarte mult pentru a atinge obiective înalte, așa și pentru țară, această perioadă nu este una destul de lungă pentru ca societatea să simtă unele rezultate". Liderul Partidului Comuniștilor spune că Moldova a înregistrat mai multe nereușite, comparativ cu alte foste republici sovietice socialiste.

"Independența a căzut din cer ca urmare a destrămării Uniunii Sovietice. Mulți se cred azi eroi, că au luptat pentru independență, că au organizat mitinguri. Nu este adevărat acest lucru. Mai mult decât atât noi am pierdut totul după implementarea unor programe de privatizare. Este ușor să distrugem, mai greu este să construim" spune Vladimir Voronin.

 

 

521
Tagurile:
republici sovietice socialiste, Independența, eroi, miting, privatizare, societate, PCRM, Vladimir Voronin
Tematic
Vladimir Voronin, despre prieteni, trădători și renumitele sale perle verbale
(VIDEO) Interviu exclusiv cu Vladimir Voronin. În curând pe sputnik.md
Voronin l-a felicitat cu sarcasm pe Leancă: Lângă Filat, nu în Parlament

Incendiu pe strada Bucuriei din Capitală - Video

108
Un incendiu puternic a izbucnit pe strada Bucuriei, sectorul Buiucani din Chișinău. Obiectivul care a fost cuprins de flăcări se află în spatele parcului industrial Topaz.

Contactată de Sputnik Moldova, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a precizat că la stingerea flăcărilor au participat patru autospeciale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

108
Tagurile:
pojar, Chisinau, Bucuria, incendiu


Загрузка...

VIDEO: Cădere de Lapilli peste satele din apropierea Vulcanului Etna

32
Etna este cel mai înalt vulcan activ din Europa, situat în Italia, pe coasta de est a Siciliei. Pe 16 februarie, vulcanul a erupt pentru a doua oară în mai puțin de o lună, aruncând lavă și cenușă în cer și pe pantele sale.

Pe fondul activității recente a Etnei, începută în ianuarie, ultima erupție vulcanică a avut loc pe 28 februarie. Un nor întunecat s-a răspândit în toată regiunea adiacentă după ce o coloană de fum și cenușă s-a ridicat la aproximativ 7-8 kilometri.

După oprirea erupției, satele din apropiere s-au confruntat cu căderi de ploaie de cenușă și lapili. Sicilienii adună bucăți mici de lavă solidificată și rocă topită.

La 16 februarie, Muntele Etna, pe coasta de est a Siciliei, a erupt. Potrivit Institutului Italian de Geofizică și Vulcanologie, vulcanul a aruncat o coloană uriașă de cenușă înaltă de 4 kilometri. Erupția a fost însoțită de tunete și cutremure.

De atunci, oamenii de știință au înregistrat șapte vârfuri ale activității vulcanilor. Experții cred că Etna nu reprezintă o amenințare pentru populația insulei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

32
Tagurile:
italia, activ, vulcan, etna


Загрузка...
 Festivalul Internaţional de Muzică ,,Mărţişor”

Festivalul „Mărțișor” a fost inaugurat: Cum s-a desfășurat evenimentul

0
(reînnoit 09:31 02.03.2021)
Cea de-a 55-a ediție a Festivalului Internaţional de Muzică ,,Mărţişor” a fost inaugurată luni, 1 martie, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”. Din cauza pandemiei, sala a fost goală, iar evenimentul a fost urmărit online. 

CHIȘINĂU 2 mar - Sputnik. În cadrul spectacolului inaugural, cu genericul „Mărgăritare”, a evoluat Orchestra Națională Simfonică a Companiei Publice „TeleRadio Moldova”, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Orchestra națională de Cameră a Sălii cu orgă din Chișinău, Capela Corală Academică „Doina”, Formația „Brio Sonores”, „Zdob și Zdub”, „Acord” și îndrăgiții artiști Eugen Doga, Nicolae Botgros, Corneliu Botgros, Andrei Jilihovschi, Natalia Tanasiiciuc, Lilia Istratii, Cristofor Aldea-Teodorovici și alții.

Inaugurarea festivalului „Mărțișor”
Inaugurarea festivalului „Mărțișor”

Îndrăgitul Festival Internațional de Muzică ,,Mărţişor” – 2021 se va desfășura în perioada 1-10 martie. Spectacolele muzicale sunt organizate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Organizaţia Concertistică şi de Impresariat „Moldova-Concert”, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” și Sala cu Orgă.

Inaugurarea festivalului „Mărțișor”
Inaugurarea festivalului „Mărțișor”

Amintim că în acest an, din cauza pandemiei, tradiționalul festival se desfășoară într-un format neobișnuit, mai exact fără public. Concertele vor fi transmise online și la postul public de televiziune. Organizatorii au anunțat că cei care au cumpărat deja bilete la spectacole, se pot apropia la case ca să le fie returnați banii. 

Inaugurarea festivalului „Mărțișor”
Inaugurarea festivalului „Mărțișor”

Potrivit organizatorilor, unul dintre cele 16 spectacole ale Festivalului Internațional de Muzică „Mărţişor–2021” va fi dedicat medicilor din Republica Moldova, care din martie 2020 sunt în prima linie de luptă cu noul tip de coronavirus.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
online, Spectacole, Festivalul Internațional de Muzică Mărțișor
Tematic
Mărțișor – Obiceiuri și tradiții
Așa „Mărțișor” nu am avut niciodată - Cum va fi organizat festivalul după decizia CNESP


Загрузка...