(1:33 / 10.65Mb / просмотров видео: 981)

Chișinău: Narcomanii, avizi de cultură

2458
(reînnoit 14:07 06.07.2017)
Un martor ocular a expediat la redacția Sputnik un filmuleț în care, potrivit spuselor sale, ar fi fort imortalizat niște narcomani așezați în fața Direcției Cultură a Primăriei Chișinău.

În imaginile video apar doi tineri care au un comportament neadecvat, aflați se presupune, în stare de ebrietate narcotică. Periodic, aceștia sunt scuturați de frisoane și se culcă cu fața în jos pe bancă.

2458
Tagurile:
cultură, narcomani, Primăria Chişinău, Direcției Cultură

Moș Crăciun în mască anti-gaz: Cum rezistă actorii în vreme de pandemie

17
(reînnoit 15:45 29.11.2020)
Moș Crăciun în mască anti-gaz: În preajma Anului Nou, actorii caută modalități originale de a-și păstra profesia pe timp de pandemie.

Un Moș Crăciun din Celiabinsk a povestit despre modul în care iese din situație când felicitările tradiționale și matineele sunt interzise din cauza coronavirusului.

Un actor cu 20 de ani de experiență, Dmitri Varfolomeev, este acum nevoit să lucreze pe un taxi. El spune că anterior, pe această vreme, avea deja planificate toate activitățile, însă în acest an situația este total diferită.

"De obicei, până la începutul lunii noiembrie aveam programul (pentru sărbătorile de Anul Nou) pregătit. Am vorbit cu toată lumea, am discutat despre toate, am făcut totul, chiar am repetat câteva piese cu profesorii, cu copiii, dar fără mine", spune Varfolomeev.

Restricțiile legate de coronavirus în regiunea Celiabinsk au fost prelungite până pe 27 decembrie. Nu vor fi artiști sau părinți la matineele din grădinițe. Potrivit viceguvernatorului  regiunii, Irina Geht, autoritățile nu intenționează să închidă cinematografele și centrele comerciale. Cu toate acestea, dacă situația continuă să se înrăutățească, vor fi impuse restricții totale asupra evenimentelor de masă în regiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
Rusia, pandemie, Moș Crăciun


Загрузка...

La Ermoclia a fost inaugurat după restaurare memorialul militar

93
(reînnoit 16:54 28.11.2020)
Complexul memorial din satul Ermoclia, raionul Ștefan Vodă, a fost restaurat cu sprijinul Ambasadei Rusiei în Moldova. La deschiderea solemnă a acestuia au participat reprezentanții corpului diplomatic al FR, deputați și senatori ai parlamentului rus.

În satul Ermoclia, din raionul Ștefan-Vodă, a fost restaurat monumentul Eroilor Uniunii Sovietice.

La evenimentul festiv au participat ambasadorul rus în Moldova, Oleg Vasnețov, membrul Consiliului Federației Serghei Muratov, deputatul Dumei de Stat Andrei Kuzmin, reprezentanți ai autorităților locale din satul Ermoklia, ai organizației obștești „Vece/ Вече”, activiști ai societății civile și organizațiilor de tineret.

Printre eroii ale căror nume sunt imortalizate la memorial sunt și trei eroi ai Uniunii Sovietice - Aleksandr Gusev, Kuzma Gurenko și Ilia Maslov.

În anul în care este marcată cea de-a 75-a aniversare a Marii Victorii în Marele Război pentru Apărarea Patriei, cu sprijinul Ministerului Rus de Externe, al regiunilor rusești, organizațiilor obștești și fundațiilor, sunt restaurate 16 memorialuri de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

93
Tagurile:
inaugurat, restaurare, Ștefan Vodă, Memorial
Tematic
Foto: La Ermoclia a fost inaugurat monumentul eroilor


Загрузка...