Colectivele folclorice din Moldova stau la straja creației populare

426
(reînnoit 21:52 13.01.2017)
Omul de artă Nicolae Gribincea ne-a povestit într-un interviu pentru Sputnik Moldova cum culege, timp de 30 de ani, folclorul din toata Moldova în forma sa arhaica și rudimentară și împreună cu mai mulți colegi din alte colective de creație îl prelucrează aidoma unui diamant, doar ca să-l întoarcă înapoi poporului.

Omul, pedagogul și nu în ultimul rând specialistul de cea mai înaltă calitate în folclorul moldovenesc, străjer al creației populare, Nicolae Gribincea, ne-a spus între altele că "la noi se face prea puțin pentru ca Moldova culturală să fie cunoscută în afara granițelor sale și că pentru acest lucru ne-ar servi niște mecanisme asigurate de către Ministerul Culturii".

Nicolae Gribincea susține că Moldova este plină de oameni talentați, care au și studii în domeniu, dar subt promovați in alte state.

Autor: Radu Hatmanu

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

426
Tagurile:
uratura, tradiții, Sfântul Vasile, Folclor autentic, obiceiuri, Anul Nou, folclor
Tematic
Maria Iliuț, despre tradiții de Crăciun pe care le-am cam uitat
Olga Verbițchi, despre muncă, talent și oameni buni

RoboTea - Personalul electronic servește în cel mai modern bar de ceai din Hong Kong

12
(reînnoit 15:55 18.01.2021)
Clienții celei mai moderne Case de ceai din Hong Kong sunt serviți de ”mâini” robotizate care pregătesc băutura în ritm de dans.

 

Casa de ceai din Hong Kong invită la barul său de ceai complet automatizat, unde clienții sunt serviți fără a contacta cu personalul.

În imaginile video realizate de poate vedea cum ”brațe” robotizate dansează  în ritmul muzicii în timp ce preparau ceaiul în barul ultramodern” RoboTea”. Băutura deja gata pregătită se deplasează spre marginea tejghelei barului pentru a ajunge direct în mâinile clientului. Localul unic de înaltă tehnologie este situată în incinta centrului cultural K11 MUSEA din sectorul Tsim Sha Tsui.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
Hong Kong, China, ceai, casă


Загрузка...

Emisiunea ”La Ordinea Zilei”

18
(reînnoit 23:42 17.01.2021)
Cum se calculează indemnizația de maternitate sau cea de îngrijire a copilului? Cine poate beneficia de aceste prestații sociale, dar și unde trebuie să ne adresăm pentru a beneficia de ele?

Indemnizația unică la nașterea copilului a fost majorată cu 1160 de lei. Astfel, pentru copiii născuţi începând cu 1 ianuarie 2021, această prestație socială constituie 9459 de lei. Ce alte modificări au fost făcute la legislație, dar și ce facilități oferă statul părinților din Republica Moldova, indiferent că sunt angajați sau nu?

18


Загрузка...
Parlament

Vacanța deputaților a luat sfârșit: Iată când revin la Parlament

0
(reînnoit 17:46 18.01.2021)
Gata cu vacanța deputaților. De miercuri, 20 ianuarie, aleșii poporului își reiau activitatea în cadrul comisiilor parlamentare.

CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al Parlamentului, până la convocarea sesiunii de primăvară-vară, deputații vor fi antrenați în activitatea comisiilor parlamentare permanente.

Dispoziția privind convocarea noii sesiuni urmează să fie semnată de președintele Parlamentului. Spicherul, Zinaida Greceanîi și-a exprimat speranța că, în noul an, deputații vor da dovadă de responsabilitate sporită față de cetățeni.

”Oamenii așteaptă rezultate concrete de la deputați cărora le-au oferit votul”, a precizat președintele Parlamentului.

Potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. De precizat că astăzi Curtea Constituțională a decis că Parlamentul Republicii Moldova nu se poate auto-dizolva.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
acte legislative, Legislativ, deputați, Parlament
Tematic
Pulbere: mulți deputați care vorbesc despre anticipate joacă teatru
Deputați din Moldova vor monitoriza alegerile din Kazahstan și Kîrgîzstan


Загрузка...