(3:09 / 19.92Mb / просмотров видео: 54)

Dodon a anunțat care sunt rezultatele întâlnirii cu Krasnoseliski

265
(reînnoit 17:29 02.03.2017)
Miercuri, în cadrul unui briefing de presă, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut bilanțul întâlnirii cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoseliski.

"Astăzi, în premieră din 2008, președintele Republicii Moldova a mers în vizită în regiunea transnistreană. Ultima vizită a președintelui Republicii Moldova în stânga Nistrului, în Transnistria, a fost în anul 2008. Scopul acestei9 vizite a fost stabilirea contactelor cu noua conducere din Transnistria și stabilirea unui mecanism de conlucrare pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului", a declarat Dodon.

În opinia lui, doi lideri care au fost susținuți de majoritatea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului trebuie să întreprindă acțiuni în vederea soluționării problemelor oamenilor simpli.

"Domnul Krasnoseliski a specificat subiectele care îi interesează pe ei, ele sunt cunoscute, este vorba de mai multe subiecte, cum ar fi diplomele, numerele de înmatricularea automobilelor, problemele care sunt acum cu telefonia și altele. Noi am abordat subiectele care îi interesează pe cetățenii Republicii Moldova din dreapta Nistrului, în special, cum ar fi rezolvarea problemelor cu terenurile agricole de după traseu, îi interesează pe toți locuitorii raionului Dubăsari, problema școlilor din partea stângă a Nistrului, problema accesului în stânga Nistrului a unor funcționari, cum sunt, spre exemplu, deputații, care sunt persona non grata în regiunea transnistreană", a mai spus Dodon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

265
Tagurile:
Krasnoseliski, Dodon, Tighina, Nistru, Transnistria
Tematic
După vizita lui Dodon la Tighina a urmat reacția lui Rogozin
Dodon la Tighina: am făcut ceea ce nu a făcut nici un alt președinte
Despre ce a discutat Dodon cu Krasnoselski la Tighina

Incendiu pe strada Bucuriei din Capitală - Video

105
Un incendiu puternic a izbucnit pe strada Bucuriei, sectorul Buiucani din Chișinău. Obiectivul care a fost cuprins de flăcări se află în spatele parcului industrial Topaz.

Contactată de Sputnik Moldova, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a precizat că la stingerea flăcărilor au participat patru autospeciale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

105
Tagurile:
pojar, Chisinau, Bucuria, incendiu


Загрузка...

VIDEO: Cădere de Lapilli peste satele din apropierea Vulcanului Etna

32
Etna este cel mai înalt vulcan activ din Europa, situat în Italia, pe coasta de est a Siciliei. Pe 16 februarie, vulcanul a erupt pentru a doua oară în mai puțin de o lună, aruncând lavă și cenușă în cer și pe pantele sale.

Pe fondul activității recente a Etnei, începută în ianuarie, ultima erupție vulcanică a avut loc pe 28 februarie. Un nor întunecat s-a răspândit în toată regiunea adiacentă după ce o coloană de fum și cenușă s-a ridicat la aproximativ 7-8 kilometri.

După oprirea erupției, satele din apropiere s-au confruntat cu căderi de ploaie de cenușă și lapili. Sicilienii adună bucăți mici de lavă solidificată și rocă topită.

La 16 februarie, Muntele Etna, pe coasta de est a Siciliei, a erupt. Potrivit Institutului Italian de Geofizică și Vulcanologie, vulcanul a aruncat o coloană uriașă de cenușă înaltă de 4 kilometri. Erupția a fost însoțită de tunete și cutremure.

De atunci, oamenii de știință au înregistrat șapte vârfuri ale activității vulcanilor. Experții cred că Etna nu reprezintă o amenințare pentru populația insulei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

32
Tagurile:
italia, activ, vulcan, etna


Загрузка...
Soare

Primăvara își intră pe deplin în drepturi: Câte grade vor fi

0
(reînnoit 19:55 01.03.2021)
Vreme neobișnuit de caldă pentru acest început de primăvară anunță meteorologii. Iar în următoarele zile se va încălzi și mai mult.

CHIȘINĂU, 2 mart - Sputnik. Temperaturi generoase, cer variabil, fără precipitații. Asta prognozează meteorologii Serviciului Hidrometeorologic de Stat pentru astăzi, 2 martie. Potrivit meteorologilor mercurul în termometre va urca până la 10 grade pe timp de zi și până la 3 grade Celsius în orele nocturne. Astfel, în raioanele de nord +5..+8°C, în raioanele centrale +6..+9°C, în raioanele de sud +7..+10°C, în capitală +7..+9°C.

Prognoza meteo pentru 01 - 07 martie 2021
© Screenshot / SHS
Prognoza meteo pentru 01 - 07 martie 2021

Vremea caldă se va menține pe parcursul întregii săptămâni, iar pe 5 martie termometrele vor indica și +17 grade Celsius în unele raioane ale țării. Meteorologii anunță că miercuri, 3 martie, nu vor avea loc schimbări esențiale ale vremii. Începând de sâmbătă se răcește brusc, iar temperatura scade cu aproximativ 10 grade Celsius. Deocamdată meteorologii nu anunță venirea Babei Dochia, care ne aduce vreme rea, în primele zile ale lunii martie: cer înnorat, vreme ploioasa, cu lapovița și chiar ninsoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Meteo, meteorit, meteoriți


Загрузка...