(1:00 / 6.56Mb / просмотров видео: 24)

În Moldova a fost inaugurată săptămâna eficienței energetice

73
(reînnoit 09:47 29.11.2016)
La Centrul International de Expozitii „Moldexpo” din Chișinău a fost inaugurată Săptămâna internațională a eficienței energetice.

Partener informațional special al evenimentului este Agenția Internațională de Știri și Radio Sputnik Moldova.

Evenimentul are loc sub egida Ministerului Economiei și a fost inițiat în cadrul proiectului „Energia și biomasa în Moldova". Organizatori ai expoziției sunt Agenția și Fondul pentru Eficiență Energetică.

Participanții vor discuta despre principalele problemele din domeniul energeticii în țara noastră și despre planul acțiunilor de stat menite să sporească eficiența acesteia.

„Săptămână va debuta cu o expoziție internațională specializată în promovarea eficienței energetice și a surselor de energie. A doua zi va avea loc forumul „Bioenergia" la care vom încerca să-i avem ca invitați pe colegii noștri de la institutul din Frankfurt, care să ne prezinte informații interesante cu privire la implementarea în domeniul bioenergiei și la preluarea unui transfer de tehnologii de proiecte. În cea de a treia zi se va desfășura târgul de idei eco-responsabile în cadrul căruia își vor împărtăși ideile persoane care au participat la competiile „Moldova eco-energetică". A patra zi este rezervată pentru atelierul investițional. Aici vom încerca să formăm o platformă comună împreuna cu colegii de la alte ministere", a spus Ion Cozma, directorul adjunct al Agenției pentru Eficiență Energetică.

Săptămâna va culmina cu ceremonia „Gala Moldova — Eco-energetica" în cadrul cărei vor fi premiați autorii celor mai bune proiecte.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

73
Tagurile:
eficiența energetică, Moldexpo, biomasă, energie, Ministerului Economiei, Ion Cozma
Tematic
În Moldova se va desfășura săptămâna eficienței energetice

Moș Crăciun în mască anti-gaz: Cum rezistă actorii în vreme de pandemie

12
(reînnoit 15:45 29.11.2020)
Moș Crăciun în mască anti-gaz: În preajma Anului Nou, actorii caută modalități originale de a-și păstra profesia pe timp de pandemie.

Un Moș Crăciun din Celiabinsk a povestit despre modul în care iese din situație când felicitările tradiționale și matineele sunt interzise din cauza coronavirusului.

Un actor cu 20 de ani de experiență, Dmitri Varfolomeev, este acum nevoit să lucreze pe un taxi. El spune că anterior, pe această vreme, avea deja planificate toate activitățile, însă în acest an situația este total diferită.

"De obicei, până la începutul lunii noiembrie aveam programul (pentru sărbătorile de Anul Nou) pregătit. Am vorbit cu toată lumea, am discutat despre toate, am făcut totul, chiar am repetat câteva piese cu profesorii, cu copiii, dar fără mine", spune Varfolomeev.

Restricțiile legate de coronavirus în regiunea Celiabinsk au fost prelungite până pe 27 decembrie. Nu vor fi artiști sau părinți la matineele din grădinițe. Potrivit viceguvernatorului  regiunii, Irina Geht, autoritățile nu intenționează să închidă cinematografele și centrele comerciale. Cu toate acestea, dacă situația continuă să se înrăutățească, vor fi impuse restricții totale asupra evenimentelor de masă în regiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
Rusia, pandemie, Moș Crăciun


Загрузка...

La Ermoclia a fost inaugurat după restaurare memorialul militar

93
(reînnoit 16:54 28.11.2020)
Complexul memorial din satul Ermoclia, raionul Ștefan Vodă, a fost restaurat cu sprijinul Ambasadei Rusiei în Moldova. La deschiderea solemnă a acestuia au participat reprezentanții corpului diplomatic al FR, deputați și senatori ai parlamentului rus.

În satul Ermoclia, din raionul Ștefan-Vodă, a fost restaurat monumentul Eroilor Uniunii Sovietice.

La evenimentul festiv au participat ambasadorul rus în Moldova, Oleg Vasnețov, membrul Consiliului Federației Serghei Muratov, deputatul Dumei de Stat Andrei Kuzmin, reprezentanți ai autorităților locale din satul Ermoklia, ai organizației obștești „Vece/ Вече”, activiști ai societății civile și organizațiilor de tineret.

Printre eroii ale căror nume sunt imortalizate la memorial sunt și trei eroi ai Uniunii Sovietice - Aleksandr Gusev, Kuzma Gurenko și Ilia Maslov.

În anul în care este marcată cea de-a 75-a aniversare a Marii Victorii în Marele Război pentru Apărarea Patriei, cu sprijinul Ministerului Rus de Externe, al regiunilor rusești, organizațiilor obștești și fundațiilor, sunt restaurate 16 memorialuri de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

93
Tagurile:
inaugurat, restaurare, Ștefan Vodă, Memorial
Tematic
Foto: La Ermoclia a fost inaugurat monumentul eroilor


Загрузка...