(1:09 / 6.88Mb / просмотров видео: 162)

Dezordini la frontiera Ungariei: poliția a folosit tunurile de apă

30
(reînnoit 13:54 17.09.2015)
Polițiștii ungari au folosit tunuri de apă și gaze lacrimogene împotriva refugiaților care s-au îmbulzit la frontiera sârbo-ungară. Anterior, imigranții au atacat forțele de ordine, aruncând cu bețe și pietre.

CHIŞINĂU, 17 sept – Sputnik. La frontiera sârbo-ungară, în localitatea Horgos, au izbucnit dezordini, a anunțat miercuri corespondentul RIA Novosti. Polițiștii ungari au utilizat tunuri de apă împotriva refugiaților care au recurs la acțiuni violente, aruncând în ei cu bețe și pietre.

Anterior, imigranții au încercat să doboare gardul ridicat la frontieră, iar ca răspuns, polițiștii au utilizat gaze lacrimogene. În confruntările cu refugiații, care au încercat să traverseze frontiera ungară, au fost răniți 20 de polițiști. Despre aceasta a anunțat pentru RIA Novosti conducerea poliției din regiunea Csongrad. La locul incidentului au fost trimise întăriri, inclusiv trupele speciale ale Centrului Național Antiterorism.

Potrivit organelor de drept din Ungaria, la frontieră s-a acumulat un număr de circa 5 mii de refugiați. Ei încearcă să ajungă în Ungaria și Austria pentru a traversa, ulterior, frontiera Germaniei.

Noua legislație în domeniul imigrației a intrat în vigoare în Ungaria la 15 septembrie. Potrivit acesteia, controlul la frontieră a fost înăsprit considerabil și a fost introduse pedepse pentru trecerea ilegală a acesteia.

30
Tagurile:
tun de apă, dezordini, imigranţi, frontieră, Ungaria
Тема:
Criza imigraţiei (41)
Tematic
MAI: Slovacia a reluat controlul la frontierele cu Ungaria și Austria
Ungaria intenționează să închidă hotarele pentru migranți de la 15 septembrie
Scandal diplomatic între România şi Ungaria, pe fondul crizei refugiaţilor

Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Ala Darovannaia

17
(reînnoit 12:29 01.12.2020)
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este deputatul Ala Darovannaia. Parlamentul a examinat mai multe proiecte sociale. Deputații urmează să discute și proiectul Bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor.

Parlamentul a adoptat recent mai multe initiative legislative cu caracter social. Deputații urmează să examineze și pachetul de legi privind bugetele pentru anul viitor. Care vor fi politicile statului în ceea ce privește protecția socială a cetățenilor. La telefon discutăm cu deputatul Liviu Vovc.

17


Загрузка...

Cum arată străzile din centrul Madridului înainte de Crăciun

77
(reînnoit 19:13 30.11.2020)
Strada Presiado din centrul Madridului, care a fost deja decorată și iluminată cu prilejul Crăciunului, este plină de oameni, în pofida recomandărilor privind păstrarea distanței sociale și evitarea aglomerației.

Mai multe magazine au fost amenajate în centrul capitalei Spaniei, iar oamenii au dat năvală. În zonă s-a format aglomerație. Strada Presiado arată ca un furnicar.

© Sputnik / Алексей Витвицкий

„Cred că sunt mulți oameni aici, unii dintre ei ar putea fi infectați, pentru că unii oameni sunt iresponsabili”, a declarat un adolescent.

„Există o mulțime de oameni, este cam periculos, dar ne protejăm și ne simțim bine”, a spus Jozias, un alt adolescent.

Restricțiile la circulație au fost deja relaxate la Madrid, deși starea de asediu rămâne în vigoare de la 00:00 la 06:00.

Potrivit Universității Johns Hopkins, numărul de cazuri confirmate de coronavirus în Spania este de 1.628.208, iar 44.668 de persoane au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
Crăciun, Madrid
Tematic
Moș Crăciun în mască anti-gaz: Cum rezistă actorii în vreme de pandemie


Загрузка...
Valentina Casian

Primar: Prin plafonarea taxelor locale Guvernul ne are de neputincioși

0
(reînnoit 15:29 01.12.2020)
Primarul orașului Strășeni, Valentina Casian, spune că noua politică fiscală aprobată de Guvern, unde se propune și plafonarea taxelor locale, va debusola și mai mult activiatea administrațiilor locale.
Primar: Prin plafonarea taxelor locale Guvernul ne are de neputincioși

Războiul dintre autoritățile centrale și aleșii locali continuă. Mărul discordiei este intenția Guvernului, prin politica fiscală, de a plafona taxele locale, iar asta îi nemuțumește pe primari, care au protestat recent la Guvern și la Ministerului Finanțelor. Primarul orașului Strășeni, Valentina Casian, a declarat pentru Sputnik Moldova că, prin semnalele date de Guvern, primarii sunt considerați incapabili de a elabora o politică fiscală la nivel local și de a avea o relație prietenoasă cu mediul de afaceri.

„Trebuie să fie în prim planul interesul general al comunității și nu ar unor cercuri înguste, ceea ce am simțit noi în acest document. Orice decizie luată de autoritatea centrală trebuie să fie bine argumentată, însoțită de o analiză de impact, ori ceea ce propune Guvernul miroase a protecționism. Consider că nu există nici un argument de a plafona taxele locale, iar cei de la Guvern nu au putut să ne prezinte un argument economic în favoarea acestui concept. Fiecare guvern vine cu politica sa fiscală, iar asta debusolează și mai mult activitatea autorităților locale”, a precizat Valentina Casian.

Conceptul privind plafonarea taxelor locale se regăsește în proiectul politicii bugetar-fiscală aprobată de Guvern. Mai multe asociații de afaceri au semnat o declarație publică în susținerea autorităților de a plafona taxele locale, care, în opinia lor, are drept scop asigurarea previzibilității și predictibilității activității de întreprinzător. Proiectul politicii fiscale pentru anul 2021  urmează să fie examinat de Parlament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
politica fiscală, Primari
Tematic
Sandu, despre protestul primarilor față de plafonarea taxelor
Politica bugetar-fiscală și vamală a fost aprobată de Guvern


Загрузка...