Smartphone

Iată cum poți descoperi camera ascunsă cu ajutorul smartphone-ului

864
(reînnoit 21:04 05.09.2020)
Un expert a explicat cum pot fi descoperite camerele ascunse într-o încăpere cu ajutorul smartphone-ului.

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Camerele ascunse, de regulă, sunt instalate în locuri inaccesibile, însă aceasta nu poate fi instalată fără să fie vizibilă cu desăvârșire. Dispozitivul de înregistrare poate fi detectat cu ajutorul camerei video și a lanternei smartphone-ului, i-a relatat agenției ”Prime” directorul Departamentului economiei digitale a universității “Sinerghia”, Roman Soldatenkov.

“După ce ați inclus camera video și lanterna, trebuie să reduceți lumina în încăpere la maxim și să o inspectați etapizat. E important să parcurgeți zona tavanului, să treceți peste toți pereții alături de prize”, a explică expertul.

Dacă în încăpere există o cameră ascunsă, veți observa pe ecranul smartphone-ului sclipiri. Soldatenkov a mai adăugat că, în cazul în care nu aveți o lanternă în smartphone, atunci aveți nevoie de una portativă, cu care să luminați în aceeași direcție cu camera inclusă a gadgetului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

864
Tagurile:
cameră ascunsă, smartpone
Tematic
Avertizare: Smartphone-ul, un pericol pentru sănătate - iată de ce
Laborator, imagine de arhivă

Antibiotic natural revoluționar descoperit în Rusia - detalii

270
Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Tiumen au găsit un antibiotic natural universal care depășește rezistența agenților patogeni la medicamente. Textul cercetării a fost publicat în revista Applied Biochemistry and Microbiology.

CHIȘINĂU, 23 sept - Sputnik. Savanții susțin că antibioticul natural revoluționar va ajuta la combaterea eficientă a celor mai multe boli infecțioase la oameni și animale, cauzate de bacterii și ciuperci, informează RIA Novosti.

Articolul menționează că una dintre sarcinile farmacologiei este de a găsi antibiotice naturale care să poată lupta împotriva microorganismelor cu rezistență multimedicală (MDR) sau absolută (extremă rezistentă la medicamente, XDR) la antibiotice disponibile pe piață.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Tiumen au fost primii din lume care au demonstrat capacitatea unică a peptidei emericilipsină A, izolată din ciuperca micelială alcalofilă Emericellopsis alkalina. Potrivit experților, substanța suprimă capacitatea bacteriilor de a forma biofilme, făcând să dispară rezistența acestor agenți patogeni la antibiotice.

După cum au explicat autorii lucrării, principala caracteristică terapeutică a substanței studiate este universalitatea efectului. Nu numai formele de bacterii MDR și XDR sunt lipsite de apărare împotriva emericilipsinei A, ci și practic a oricăror eucariote patogene, de exemplu, ciuperci miceliale și drojdie.

"Emericilipsina A acționează asupra eucariotelor și procariotelor prin diferite mecanisme moleculare. Eucariotele - ciuperci și celule tumorale - mor din cauza distrugerii membranei lor celulare de către peptidă, iar virulența procariotelor este suprimată prin prevenirea formării biofilmelor", a declarat principalul cercetător al laboratorului de rezistență antimicrobiană X - BIO de la Universitatea de Stat din Tiumen, Evgheni Rogojin.

După cum au remarcat oamenii de știință, printre patologiile pe care emericilipsina A le va combarte se numără și tumorile, precum și tot felul de infecții bacteriene și fungice.

Potrivit specialiștilor Universității de Stat din Tiumen, Emericilipsina A promite atât ca agent terapeutic independent, cât și ca element al preparatelor complexe. Terapia poate fi efectuată fie prin injecții, fie local - prin tratamentul direct al țesutului afectat.

Studiul a fost realizat în strânsă colaborare cu colegii de la Institutul de Cercetare pentru descoperirea de noi antibiotice numite după V.I. G.F. Gause, Institutul Central de Cercetare a Epidemiologiei din Rospotrebnadzor și Institutul de Chimie Bioorganică. M.M. Șemiakin și Iu.A. Ovcinnikov al AȘR.

În viitor, echipa de oameni de știință intenționează să treacă de la lucrul cu modele celulare la testarea de laborator a medicamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

270
Tagurile:
Rusia, descoperit, antibiotic
Tematic
Complicații teribile provocate de antibiotice: Atenționarea doctorului Komarovski - Video


Загрузка...
Tu-160 is a supersonic, variable-sweep wing heavy strategic bomber.

Bombardierele strategice rusești - record mondial la zbor

87
(reînnoit 23:08 21.09.2020)
Avioanele ruseşti care au stabilit deja un record în 2010 efectuând o rută non-stop în 24 de ore și 24 de minute au stabilit un nou record pentru avioanele din clasa lor. Două avioane ruseşti Tu-160 au finalizat sâmbătă un zbor non-stop cu o durată de peste 25 de ore.

BUCUREŞTI, 20 sept – Sputnik. Bombardierele grele supersonice ruseşti Tu-160 au stabilit sâmbătă un record mondial pentru distanță și timpul de zbor pentru avioanele din clasa respectivă, a declarat reporterilor comandantul Aviației cu rază lungă de acţiune a Forţelor Aerospațiale ruseşti, locotenent-generalul Sergei Kobilach.

„Astăzi a fost stabilit un nou record de autonomie și timp de zbor pentru bombardierele strategice supersonice Tu-160 de către două echipaje ale Aviației cu rază lungă de acțiune. Piloții Forțelor Aerospatiale Ruse au petrecut peste 25 de ore în zbor, parcurgând mai mult de 20.000 de kilometri”, a spus Kobilach, citat de Sputnik France. 

De la record la record

Recordul anterior a fost atins în 2010 de către bombardierele Tu-160, care au zburat timp de 24 de ore și 24 de minute.

Detaliile zborului

După cum a precizat Ministerul Apărării din Rusia, Tu-160 a zburat deasupra apelor neutre din partea centrală a Oceanului Arctic, precum şi deasupra celor din Oceanul Pacific și deasupra mărilor Kara, Laptev, a Siberiei de Est, Chukchi și Barents. Aeronava a decolat de pe aerodromul Engels și a aterizat acolo la sfârșitul călătoriei.

După cum a subliniat ministerul, zborul a avut loc în strictă conformitate cu regulile internaționale privind utilizarea spațiului aerian.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

87
Tagurile:
zbor, mondial, record, Relaţii strategice, Bombardiere rusești


Загрузка...
Ursula von der Leyen

UE pedepsește Londra: infringement împotriva Marii Britanii

0
(reînnoit 21:58 01.10.2020)
Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva Marii Britanii cu privire la noua lege britanică privind piaţa internă, semn că epoca post-Brexit este încă plină de necunoscute.

BRUXELLES, 1 oct - Sputnik. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat astăzi lansarea procedurii de infringement împotriva Marii Britanii, în conformitate cu prevederile Acordului de retragere. Penalizarea Londrei are legătură cu noua lege britanică privind piaţa internă.

”În această dimineaţă, Comisia a decis să trimită o scrisoare de notificare oficială guvernului Regatului Unit. Acesta este prima etapă într-o procedură de infringement. Acest proiect de lege este prin natura sa o încălcare a obligaţiei de bună credinţă incluse în Acordul de retragere”, a anunțat Ursula von der Leyen.

Marea Britanie beneficiază acum de un termen de 30 de zile pentru a răspunde scrisorii Comisiei Europene.

În urmă cu trei săptămâni, Comisia Europeană a dat termen Regatului Unit până la finalul lunii septembrie pentru a retrage proiectul de lege ce repune în discuţie angajamentele asumate de Londra în cadrul Brexitului, care a adus ''atingere gravă încrederii'', subliniind că Uniunea Europeană nu va ezita să se adreseze justiţiei.

Legea privind piaţa internă îi conferă premierului Boris Johnson puterea de a anula o prevedere din Acordul de retragere care i-ar impune provinciei Irlanda de Nord reguli vamale diferite de restul Regatului Unit în perioada post-Brexit.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la 31 ianuarie, la câteva zile după semnarea Acordului de retragere care includea condiţiile despărţirii.

Ţara a intrat de atunci într-o perioadă de tranziţie, până la 31 decembrie 2020, timp în care va continua să aplice regulile europene. Bruxellesul şi Londra profită de acest lucru pentru a negocia un acord privind viitoarea lor relaţie, în special legătura comercială, cu speranţa că ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2021. În cazul absenţei unui asemenea acord, viitoarea relaţie comercială dintre UE şi Regatul Unit va fi guvernată de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Marea Britanie, Londra, UE
Tematic
Crimă şocantă la Londra: Adolescent înjunghiat mortal în plină zi


Загрузка...