Singurul medicament care ar putea trata coronavirusul: Anunțul OMS

234
(reînnoit 15:40 25.02.2020)
Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii afirmă că un medicament al Companiei Gilead Sciences este singurul eficient în tratarea coronavirusului.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. În condițiile în care răspândirea coronavirusului de tip nou în lume ia proporții îngrijorătoare, autoritățile medicale sunt în căutarea medicamentului revoluționar care ar putea fi eficient în tratarea persoanelor infectate.  

Directorul general adjunct de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Bruce Aylward, afirmă că un medicament creat de compania Gilead Sciences ar putea ajuta la tratarea simptomelor coronavirusului, a informat CNN, citat de libertatea.ro.

„În acest moment, există un singur medicament despre care noi credem că ar putea fi eficient în lupta contra coronavirusului, iar acela este remdesivir”, a declarat director general adjunct la OMS, în timpul unei conferințe de presă susţinute la Beijing.

Deocamdată, studiile privind eficiența medicamentului în cazul coronavirusului de tip nou sunt în desfășurare, iar rezultatele ar putea fi disponibile în câteva săptămâni.

Potrivit sursei, compania Gilead Sciences a confirmat că deja colaborează cu autorităţile medicale din China, medicamentul fiind testat în cadrul unui studiu clinic, fiind vorba de doi pacienți cu coronavirus.

De menționat că în prezent nu există niciun tratament aprobat pentru coronavirus. Sursele media amintesc însă că medicamentul remdesivir a mai obținut anterior rezultate pozitive în testele realizate pe maimuțe infectate cu Ebola. Dar ulterior acesta s-a dovedit ineficient în cazul aceleiași infecții la oameni.

234
Tagurile:
coronavirus, tratat, Medicament
Smartphone

Iată cum poți descoperi camera ascunsă cu ajutorul smartphone-ului

862
(reînnoit 21:04 05.09.2020)
Un expert a explicat cum pot fi descoperite camerele ascunse într-o încăpere cu ajutorul smartphone-ului.

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Camerele ascunse, de regulă, sunt instalate în locuri inaccesibile, însă aceasta nu poate fi instalată fără să fie vizibilă cu desăvârșire. Dispozitivul de înregistrare poate fi detectat cu ajutorul camerei video și a lanternei smartphone-ului, i-a relatat agenției ”Prime” directorul Departamentului economiei digitale a universității “Sinerghia”, Roman Soldatenkov.

“După ce ați inclus camera video și lanterna, trebuie să reduceți lumina în încăpere la maxim și să o inspectați etapizat. E important să parcurgeți zona tavanului, să treceți peste toți pereții alături de prize”, a explică expertul.

Dacă în încăpere există o cameră ascunsă, veți observa pe ecranul smartphone-ului sclipiri. Soldatenkov a mai adăugat că, în cazul în care nu aveți o lanternă în smartphone, atunci aveți nevoie de una portativă, cu care să luminați în aceeași direcție cu camera inclusă a gadgetului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

862
Tagurile:
cameră ascunsă, smartpone
Tematic
Avertizare: Smartphone-ul, un pericol pentru sănătate - iată de ce


Загрузка...
High speed Train CRH1

Demonstrație uluitoare ce se întâmplă într-un tren din China, la 300 km pe oră

195
(reînnoit 08:56 27.08.2020)
”O demonstrație a ceea ce înseamnă un tren chinezesc de mare viteză. În 2010, China avea ZERO kilometri de cale ferată pentru mare viteză - în ianuarie 2018 avea deja peste 25.000 de kilometri”.

BUCUREȘTI, 27 aug – Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum se știe, România a acceptat să facă jocul SUA și să rupă legăturile investiționale majore cu China. Practic, la presiunile SUA, România a eliminat companiile chineze din domeniile majore – nuclear și transmisiuni digitale.

Un alt domeniu în care China strălucește și a făcut propuneri concrete României este cel al transporturilor.  Dar, România… nimic! Interesele ”strategice” blochează orice colaborare importantă cu China – încălcând legile, dar și principiile economiei libere.

Cunoscutul jurnalist român care lucrează la Beijing, la Radio China International, Daniel Tomozei-Dimian, face o demonstrație ce înseamnă un tren chinezesc de mare viteză. Pe pagina de socializare, el s-a filmat făcând un experiment simplu și clar:

”La peste 300 km/h trenul din China este stabil și sigur, încât o monedă rămâne pe verticală”, scrie jurnalistul, arătând ”ce înseamnă căile ferate în China ... azi!”.

Imaginile de mai jos ne scutesc de orice comentariu. Rețineți, sunt filmate la peste… 310km/h!

Altfel spus – ”Nici măcar un vis pentru realitatea românească”, după cum corect scris Dan Tomozei.

”Apropo, câți metri de cale ferată s-au construit în țară în 2020?”, întreabă jurnalistul. Putem să-i răspundem noi – nu ne interesează, important e că tot achiziționăm rachete!

Și încă o precizare, pe care jurnalistul o făcea acum doi ani: ”În 2010, China avea ZERO kilometri de cale ferată pentru mare viteză. În ianuarie 2018 are deja peste 25.000 de kilometri”.

Nu știm câți are acum – dar, vorba lui Dan Tomozei, știm câți are România – ZERO.

Urmăriți imaginile de mai jos:

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

195
Tagurile:
China, viteză, tren
Tematic
Măsuri excepționale: Rusia și China au întors spatele dolarului


Загрузка...
Luminița Suveică

Dureri de cap și oboseală: Cum înfrunți astenia de toamnă

0
(reînnoit 20:48 19.09.2020)
Toamna este sezonul asteniei - afecțiune caracterizată printr-o stare de epuizare și oboseală a organismului, cauzată de schimbarea anotimpului, căreia i se adaugă stări de melancolie și, în cazurile mai grave, chiar episoade depresive.
Dureri de cap și oboseală: Cum să depășiți astenia de toamnă

Zile mai scurte, temperaturi tot mai scăzute şi peisaje care îndeamnă la melancolie. Reducerea intensităţii luminii provoacă diverse schimbări în organism: scade producţia de serotonină, considerat hormon al fericirii, vitamina D se asimilează mai greu, iar deficitul ei este una dintre cauzele lipsei de energie, a slăbiciunii musculare sau anxietăţii. Lipsa acestei vitamine stimulează producţia de melatonină, considerat hormon al somnului. 

Somnolenţa prelungită, insomniile, slăbiciunea fizică, lipsa de energie, melancolia şi predispoziţia pentru răceli şi infecţii sunt printre primele semnale ale dereglărilor fiziologice şi psihice cu care corpul se confruntă la început de toamnă.

Deși această afecțiune poate trece în câteva săptămâni, când organismul se obișnuiește cu noul anotimp, există câteva posibilități de a grăbi acest proces de adaptare și de a preveni simptomele care pot afecta activitatea zilnică.

"În această perioadă imunitatea este mai scăzută, de aceea principalul mod prin care putem influența lucrurile spre bine este alimentația. Recomandarea mea este să consumați cât mai multe alimente bogate în vitamina C, magneziu, Vitamina E, fier și calciu. Consumați legume și fructe proaspete și respectați un regim echilibrat de somn", a menționat doctorul în medicină Luminița Suveică.

Ea menținează că plimbările în aer liber, activitățile sportive, gândirea pozitivă și practicarea unui hobby pot fi cele mai bune remedii pentru astenia de toamnă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Vitamine, simptome, dureri de cap, astenie, toamnă
Tematic
Vitamina B modulează un răspuns imun: ar putea trata COVID-19 - studiu


Загрузка...