Tablouri semnate de Banksy

„Rossia segodnia” va deschide o nouă lume virtuală a capodoperelor dispărute

55
(reînnoit 08:57 29.10.2019)
Agenția Internațională va prezenta în curând un alt proiect unic privind realitatea virtuală: „Muzeul tablourilor dispărute”.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Conducătorul Centrului de elaborare a proiectelor AIP „Rossia segodnia”, Daler Fatîhov, a discutat cu reporterul Sputnik despre noul proiect virtual „Muzeul tablourilor dispărute” al Agenției Internaționale de Presă „Rossia segodnia”.

Recent, Daler Fatîhov a fost la Chișinău și Tiraspol, în cadrul programului de instruire „Zilele realității virtuale (VR) și realității augmentate (AR)”, oferind posibilitate tuturor doritorilor să vadă ce înseamnă noile elaborări tehnologice, gândite și realizate de angajații Agenției.

În „Muzeul tablourilor dispărute” sunt adunate capodopere ale artei plastice care s-au pierdut sau care, din diferite motive, au fost deteriorate, iar acum nu pot fi expuse. Mai pe scurt, în galeria virtuală au fost incluse acele opere celebre care, la ora actuală, nu pot fi văzute nicăieri. Pentru adevărații cunoscători ai artelor plastice a apărut acum o șansă unică: de a se întâlni cu creațiile pierdute ale pictorilor renumiți și, mai mult ca atât, să pătrundă în subiectul lor datorită sonorizării, să simtă atmosfera lor datorită noilor tehnologii și reieșind din realitatea modernă.

„Noi am găsit reproducțiile acestor capodopere pierdute și le-am reconstituit în muzeul virtual. Am povestit despre crearea fiecărui dintre aceste tablouri, precum și le-am „însuflețit”, totodată, cu ajutorul efectelor audiovizuale”, a subliniat Fatîhov.

Prezentarea „Muzeului tablourilor dispărute” va avea loc pe 14 noiembrie, la Sankt Petersburg, la sediul central al Ermitajului.

Totodată, Fatîhov a povestit și despre alte proiecte virtuale create de Agenție ca, de exemplu, despre persoanele cu autism și cele nevăzătoare care, datorită noilor tehnologii, pot vedea lumea cu ochii lor.

55
Tagurile:
proiect, tablouri, lumea virtuala, Rossia segodnia"
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (64)


Загрузка...