Bancomat

Riscuri majore atunci când extrageți banii de la bancomat: Explicația expertului

920
(reînnoit 14:43 12.11.2018)
Expertul în securitate informațională, Constantin Sclifos, a explicat ce este ”skimming”-ul și de ce nu este indicat să scoatem banii de la bancomate.

CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Odată cu dezvoltarea vertiginoasă a tehnologiilor, care înlesnesc esențial viața oamenilor, apar și noi metode de escrocherii. Una dintre acestea este ”skimming”-ul. Expertul în securitate informațională, Constantin Sclifos, a explicat pentru Sputnik în ce constă aceasta.

”Skimming”-ul constă obținerea frauduloasă a datelor stocate pe banda magnetică a unui card bancar, care permit efectuarea anumitor operațiuni. Toate tehnologiile au perioade când se actualizează, iar băncile schimbă cardurile, astfel că în această perioadă ”skimming”-ul este inutil. Deși carduri cu bandă magnetică există până în prezent”, afirmă specialistul.

Expertul a explicat de asemenea cum putem verifica dacă bancomatul din care intenționați să extrageți banii are instalat dispozitivul de skimmimg.

”Primul semn este grosimea prea mare a panoului respectiv, iar al doilea este însuși elementul în care este introdus cardul, acesta nefiind detașabil. Atunci când sunt instalate aceste dispozitive, de regulă ele sunt lipite. Astfel că este suficient un mic efort pentru a vedea asta pentru că dispozitivul se va mișca. Acest lucru nu se poate întâmpla în incinta băncii”, a subliniat Constantin Sclifos.

Expertul a menționat însă că cel mai sigur mod de a ne feri de escroci este să utilizăm ATM-urile din interiorul băncilor.

”Pentru a vă asigura trebuie să utilizați doar bancomatele și ATM-urile din bănci sau din locurile unde știți exact că acestea sunt monitorizate. Nu extrageți banii în locurile foarte aglomerate unde dispozitivele de obținere frauduloasă a datelor de pe banda magnetică pot fi instalate foarte ușor”, a conchis Sclifos.

920
Tagurile:
bani, riscuri, banca, bancomat
Tematic
Agenții de pază nu aveau nicio șansă: Hoții spărgeau bancomatul în 40 de secunde
Noi metode de spargere a bancomatelor


Загрузка...