CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Dinamo nu a putut conta pe căpitanul Sidorciuk, pe vicecăpitanul Țigankov, dar nici pe Gerson Rodrigez. Chiar și așa, partida de la Kiev era deschisă oricărui rezultat, mai ales după prestația bună a ucrainenilor de la Barcelona.
Echipa lui Mircea Lucescu putea deschide scorul în prima repriză. Buialski putea relua din prima o centrare venită de pe partea dreaptă, dar o lipsă de sincronizare între el și atacantul Verbic a făcut ca mingea să treacă de careul catalanilor. Lucescu a privit de pe margine ratarea imensă a elevilor săi și a rămas fără replică.
50 de minute. Atât a rezistat Dinamo Kiev în fața Barcelonei. Deși catalanii au folosit mai degrabă rezervele, echipa lui Ronald Koeman a reușit să marcheze de 4 ori, prin Dest (minutul 52), Braithwaite (57, 70-pen, Griezmann 90+2).
Surpriza serii se putea înregistra în celălalt meci al grupei G. Juventus a marcat golul victoriei cu maghiarii de la Ferencvaros abia în prelungiri, campioana Italiei fiind condusă în prima repriză timp de 16 minute. Ronaldo a egalat, iar Morata a punctat în minutul 90+2.
PSG a trecut la limită de Leipzig, grație penalty-ului transformat de Neymar la începutul confruntării. În cealaltă partidă a grupei H, Manchester United a învins-o categoric, scor 4-1, pe Bașakșehir, pentru care moldoveanul Alexandru Epureanu a jucat tot meciul.
Norvegianul Haaland și-a purtat echipa spre o nouă victorie: 3-0 cu Bruges. La cei 20 de ani, Haaland ajunge la 16 reușite în Liga Campionilor. Asta în doar 12 meciuri! Este fotbalistul care atinge cel mai rapid această bornă.
Partidele din Grupa E au avut un scenariu asemănător. Favoritele Sevilla și Chelsea au deschis rapid scorul, dar s-au văzut egalate în actul secund. Ambele formații au mai înscris o dată, cu Krasnodar, respectiv Rennes, chiar în minutele de prelungiri, și au rezolvat ecuația calificării în optimele de finală ale Ligii Campionilor.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Leonid Oleinicenco a fost reales în funcția de președinte al Federației Moldovenești de Fotbal. El va conduce FMF în perioada 2021-2025.
Decizia a fost luată astăzi în cadrul Congresului al XIX-lea de dare de seamă și alegere a organelor de conducere FMF, care s-a desfășurat astăzi la un complex sportiv din comuna Ciorescu. Pentru Oleinicenco au votat 104 din cei 111 delegați ai Congresului.
În Comitetul Executiv al FMF au fost admiși noi membri. Este vorba despre Nicolae Usatîi, Iurii Bulgăreanu, Diana Bulgaru, Pavel Procudin, Sevastian Botnari și Victor Stînă.
Totodată, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria numelor sonore din fotbalul moldovenesc, care au decedat în 2019 și 2020.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
CHIȘINĂU 21 ian - Sputnik. Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova sărbătorește aniversarea a 30 de ani de la fondare. Cu această ocazie, președintele Comitetului, Nicolae Juravschi, a ținut să menționeze că sportivii moldoveni, prin performanțele lor, au scris istorie.
„Sportivii noștri au definitivat identitatea națională prin sport și au demonstrat că suntem capabili să ne impunem pe arena sportivă internațională”, a remarcat Nicolae Juravschi.
Cu un mesaj de felicitare a venit și președintele Comitetului Olimpic Internațional Thomas Bach. El a menționat că sportivii moldoveni promovează spirtul olimpic.
„Deși Moldova este o țară mică din punct de vedere geografic, ea a demonstrat în nenumărate rânduri o pasiune aparte pentru sport. Sportivii moldoveni sunt cele mai elocvente exemple în acest sens, devenind campioni în inimile compatrioților săi, aducând multă mândrie și clipe de bucurie țării, astfel inspirând următoarele generații să creadă în visele lor și în viitor”, a menționat președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Pentru copiii născuţi începând cu 1 ianuarie 2021, mamele beneficiază de indemnizaţie unică la naşterea copilului în cuantum de 9459 lei.
Potrivit Lidiei Guștiuc, consultant principal al Direcţiei stabilirea indemnizațiilor familiilor cu copii, ajutoare și compensații, Casa Teritorială de Asigurări Sociale, pentru a benefecia de această indemnizație, fiecare mămică trebuie să o solicitate cel târziu în termen de 12 luni de la naşterea copilului.
Cererea pentru stabilirea indemnizaţiilor se depune la casa teritorială de la locul de domiciliu al solicitantului sau în mod electronic, prin intermediul portalului guvernamental unic al serviciilor publice (www.servicii.gov.md) sau pe pagina-web a Casei Naţionale (www.cnas.md). Termenul de examinare a cererii este de 30 de zile calendaristice.
"Beneficiarul trebuie să prezinte actul personal de identitate sau al reprezentantului legal al copilului, după caz, precum și certificatul de naştere al copilului. În cazul acordării indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii pe teritoriul altui stat, indemnizaţia unică la naşterea copilului nu se stabileşte. Termenul de adresare pentru stabilirea indemnizaţiei unice la naşterea copilului este 12 luni de la data naşterii copilului", a explicat Lidia Guștiuc.
Amintim că pentru copiii născuţi începând cu 1 ianuarie 2020, mamele beneficiau de o indemnizaţie unică la naşterea copilului în cuantum de 8299 lei, pentru fiecare copil născut viu. În 2021, ajutorul în acest sens din partea statului a crescut cu 1160 lei.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova